reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Majuśka, śliczna ta Twoja Pati :-) moja w 20t4d ważyła niespełna 500g, niestety nie dała się zmierzyć, ale też grubaska się zapowiada ;-)

Majuśka ale śliczna księżniczka!!!!!
dziewczyny będziemy się chyba bić o zięciów, bo przewaga dziewczynek jest póki co spora!!!!

Ufffff ...jesteśmy!!

Oto Pati , kolejna dziewczyna !!!

patiwacawska.png

U mnie to dopiero grubachna :) wg biometrii jest to 23 tydzień, Pati waży 552g i ma ok. 30 cm długości, niezły fikający wielkolud :)
Wszystko po kolei wyszło prawidłowe....ciśnienie ze mnie uchodzi :)

A termin porodu wg tego USG wychodzi mi na 29 października :)

Majuska gratuluje dziewczynki i dobrych wynikow, nic bardziej nie uspokaja jak wiadomosc od lekarza ze wszystko prawidlowo

moja w 20t4d ważyła niespełna 500g, niestety nie dała się zmierzyć, ale też grubaska się zapowiada ;-)

Julieet no pokazna ta Twoja dziewczyna, moja w 20t2d miala 340g. :)

majuska gratulacje za dziewczynke :tak:

Dziewczyny nie martwcie sie o zieciów ;-) bo baby boom z 2009 roku był z wyraźną przewagą męską a więc znajda sie starszaki dla waszych córek :-)

A mnie lekarz nie powiedział wymiarów Filipka :p Tak więc nie mam pojęcia ile waży i mierzy. Ale jakby było nieprawidłowo to na pewno lekarz by powiedział ;)

Ja wczoraj byłam u lekarza rodzinnego i okazało się, że mam w ustach afty, czyli właściwie małą grzybicę, spowodowaną tym samym co ta na dole... :( Dostałam doustnie nynastynę i mam nadzieję, że kuracja pomoże, bo to trochę boli. Jakbym sobie wargi poprzygryzała, nie można spokojnie zjeść, umyć zębów, a o buziakach mogę zapomnieć. Brać przez 10 dni i zobaczyć, jak pójdzie. Nawet zmieniłam szczoteczkę do zębów, żeby to nie wróciło ;)

Dziewczyny przerąbane jest w ciąży z tymi infekcjami!
Ja nigdy w życiu nadżerki nie mialam, a w ciąży mi się zrobiła - nawet nie wiedziałam dokładnie co to jest. Lekarz mi powiedział, że nadżerki się nie rusza, jeśli kobieta jeszcze nie rodziła, a zwłaszcza w ciąży, no to z nią łażę ;-)

reklama
Gola nie martw się, bardzo duzo kobiet ma nadżerki, ja tez kiedys miałam, to poprostu mała ranka na szyjce macicy, którą powodują różne mniejsze i większe stany zapalne w przeciągu jakiegoś czasu, to ani nie boli, a na pewno nie zagraża ciąży, natomiast warto po porodzie i połogu umówić się z ginem na usunięcie jej. Ja to miałam wypalane dawno temu, nie było to przyjemne, ale do przeżycia :) Na prawde wiele kobiet to ma, ale lekceważyć też tego nie można.

Do góry