reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Majuśka, śliczna ta Twoja Pati :-) moja w 20t4d ważyła niespełna 500g, niestety nie dała się zmierzyć, ale też grubaska się zapowiada ;-)

Majuśka ale śliczna księżniczka!!!!!
dziewczyny będziemy się chyba bić o zięciów, bo przewaga dziewczynek jest póki co spora!!!!

Ufffff ...jesteśmy!!

Oto Pati , kolejna dziewczyna !!!

patiwacawska.png

U mnie to dopiero grubachna :) wg biometrii jest to 23 tydzień, Pati waży 552g i ma ok. 30 cm długości, niezły fikający wielkolud :)
Wszystko po kolei wyszło prawidłowe....ciśnienie ze mnie uchodzi :)

A termin porodu wg tego USG wychodzi mi na 29 października :)

Majuska gratuluje dziewczynki i dobrych wynikow, nic bardziej nie uspokaja jak wiadomosc od lekarza ze wszystko prawidlowo

moja w 20t4d ważyła niespełna 500g, niestety nie dała się zmierzyć, ale też grubaska się zapowiada ;-)

Julieet no pokazna ta Twoja dziewczyna, moja w 20t2d miala 340g. :)

majuska gratulacje za dziewczynke :tak:

Dziewczyny nie martwcie sie o zieciów ;-) bo baby boom z 2009 roku był z wyraźną przewagą męską a więc znajda sie starszaki dla waszych córek :-)

A mnie lekarz nie powiedział wymiarów Filipka :p Tak więc nie mam pojęcia ile waży i mierzy. Ale jakby było nieprawidłowo to na pewno lekarz by powiedział ;)

Ja wczoraj byłam u lekarza rodzinnego i okazało się, że mam w ustach afty, czyli właściwie małą grzybicę, spowodowaną tym samym co ta na dole... :( Dostałam doustnie nynastynę i mam nadzieję, że kuracja pomoże, bo to trochę boli. Jakbym sobie wargi poprzygryzała, nie można spokojnie zjeść, umyć zębów, a o buziakach mogę zapomnieć. Brać przez 10 dni i zobaczyć, jak pójdzie. Nawet zmieniłam szczoteczkę do zębów, żeby to nie wróciło ;)

Dziewczyny przerąbane jest w ciąży z tymi infekcjami!
Ja nigdy w życiu nadżerki nie mialam, a w ciąży mi się zrobiła - nawet nie wiedziałam dokładnie co to jest. Lekarz mi powiedział, że nadżerki się nie rusza, jeśli kobieta jeszcze nie rodziła, a zwłaszcza w ciąży, no to z nią łażę ;-)

reklama
Gola nie martw się, bardzo duzo kobiet ma nadżerki, ja tez kiedys miałam, to poprostu mała ranka na szyjce macicy, którą powodują różne mniejsze i większe stany zapalne w przeciągu jakiegoś czasu, to ani nie boli, a na pewno nie zagraża ciąży, natomiast warto po porodzie i połogu umówić się z ginem na usunięcie jej. Ja to miałam wypalane dawno temu, nie było to przyjemne, ale do przeżycia :) Na prawde wiele kobiet to ma, ale lekceważyć też tego nie można.

Do góry