reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Możecie pisać ile ważą wasze kurczaczki w dniu wizyty u lekarza i który to dokładnie dzień ciąży.
Chciałabym porównać swojego szkraba do jego rówieśników.
Ja idę jutro do leka to napiszę.
Pozdrawiam,
K.

reklama
Nimfii w Narutowiczu, dr przyłożył głowicę i powiedział, że stan wód płodowych w normie ( miałam ubytki, więc o ocenę chodziło), jak wróciłam do lekarki która mnie przyjmowała, to sie wkurzyła, wróciła ze mną na USG i sama zrobiła porządnie jeszcze raz, powiedziała, że do tego lekarza, że wróciła sprawdzić czy choć płód żywy, bo z jego badania nic nie wiadomo... koszmar jakiś:/ miałam tam rodzić a teraz mocno się nad tym zastanawiam, dość że ciąża jest zagrożona, cały czas leżę, to mnie jeszcze lekarz w szpitalu olał. Następnym razem posłucham mojego gina i pojadę tam gdzie mi poleci....

ponko jak ja to mówie - wszystko zalezy od tego czy sie trafi na zyczliwy personel ;-) Dokladnie rzecz biorac USG w szpitalu w ktorym rodzilam wygladalo tak ze lekarz doslownie tylko przylozyl głowice do brzuszka i pstryknął fotke (tuż przed porodem i w dniu wypisu ze szpitala), chyba tylko po to aby miec w dokumentacji szpitalnej że te badanie zostalo wykonane. No szok :no: Rozczarowanie na maxa.
Ale znam wiele pozytywnych opini jesli chodzi o badania lekarskie w roznych szpitalach, wiec to nie jest norma oczywiscie :sorry:

cocca moj gin jest wlasnie z Narutowicza (dr Basta), ale juz w pierwszej ciązy zrezygnowalam z tego szpitala jesli chodzi o poród. Zniechcecil mnie chcocby opinia że przy pierwszym porodzie każda kobiete tam nacinaja. Rodzilam Macka w Żeromskiego i wcale mnie nie nacieli, wiec cjestem żywym przykładem, ze nie tzreba. Gdy powiedzialam o tym dr Baście po porodzie to nie chcial wierzyć ze urodziłam dużego syna bez cięcia krocza.
No i moja kolezanka miala zabieg w Narutowicza i mowi ze opieka pielegniarek jest tragiczna. W pierwszej dobie po zabiegu uslyszala od pielegniarki ze jesli chce miec opieke pielegniarska to powinna dać w łape 100zl z dzien - szok!

kolejna opinie moge ci dodać o szpitalu Żeromskiego z ktorego też nie jestem zadowolona - juz wiele razy pisalam dlaczego, jednak tez olewaja tam pacjenta, a po porodzie jeszcze tzreba lezec w 6osobowej sali z łazienka w korytarzu. Kiepskie warunki jak dla mnie.

Tym razem wybieram Ujastek i moge ci polecić tak jak już polecalam tutaj na forum. Mysza tj tez sie tam wybiera rodzic z tego co pisze ;) Poki co znam same pozytywne opinie o klinice, no i maja znieczulenie symulatorem TENS ktore mnie interesuje.
http://www.szpital.ujastek.pl/

kahha USG robione w 19Tc 6D a dzidzia mialam 300g, jednak Maciek w tym samym okresie mial az 380g ;) Wiec waga moze miec jeszcze niewielkie znaczenie, bardziej dlugość narzadów i odpowiadający im wiek. Ja mam wpisane na USG jaki pomiar odpowiada ktoremu TC

Jesli chodzi o wady wzroku a CC to tuatj info. Bedzie tez w linkowni.
Ciąża z wadą wzroku - cesarka, ciąża, Dziecko, Kobieta, komputer - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl
Wady wzroku a poród - cesarka, cesarskie cięcie, choroby oczu, ciąża, krótkowzroczność - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Ostatnia edycja:
kahha 19T 4D malutka ważyła 332 gramy:tak: Myślę że waga to bardzo indywidualna sprawa!!!
Marta myślę że Twoja malutka wcale nie jest taką grubaską;-)

onanana - no może przesadziłam z małą grubaską, ale fakt faktem, że waży sporo jak na dany tydzień ciąży ;)
Tatuś stwierdził, że to w niego bo on jest grubokościsty ;)

Ufffff ...jesteśmy!!

Oto Pati , kolejna dziewczyna !!!

patiwacawska.png

U mnie to dopiero grubachna :) wg biometrii jest to 23 tydzień, Pati waży 552g i ma ok. 30 cm długości, niezły fikający wielkolud :)
Wszystko po kolei wyszło prawidłowe....ciśnienie ze mnie uchodzi :)

A termin porodu wg tego USG wychodzi mi na 29 października :)

Majuska przeslicznie wyszla Twoja ksiezniczka na tym zdjeciu,no normalnie superowe zdjecie :-D No i musze przyznac ze spora juz jest twoja dziewczyna ale najwazniejsze ze wszystko w porzadku i dzieciatko zdrowo rosnie :-)

reklama
Jest duzaaa przewaga:-D na liscie mam jak na razie 16 dziewczynek i 9 chlopakow i 19 niespodzianek :-D:-D
I oczywiscie jest jeszcze pewnie sporo dziewczyn ktorych nie ma na liscie wiec czekam na wasze dane mamuski :tak::-D

Do góry