reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Hej dziewczyny, witam się poświętnie:)
Prawie dwa dni neta nie miałam, i czułam się jak bez ręki ;)
Poxo dzidziuś śliczny, duży i jak fajnie też z profilu widać, suuper:)
Gratuluje-my;)

reklama
Witam, byłam wczoraj u ginka i mój maluszek jest tak ruchliwy, że lekarka miała problemy, żeby go zmierzyć :-) ale już ładnie było widać rączki i nawet paluszki :-D tylko powiedzcie mi czy u Was też są takie różnice, że np głowę ma wielkością na 14 tydzień a długość ciemieniowo-siedzeniowa na 11t6d??

aqua ciężko mi powiedzieć, bo lekarz (głośno przynajmniej) kreślił tylko wiek loczka na podstawie długości ciemieniowo-siedzeniowej... i wyszło tak samo (+1d dokładnie) jak za pierwszym razem, gdzie na USG było widać tylko pęcherzyk... Tyle ja w tym temacie mogę powiedzieć... wiem, nie pomogłam... :-( ale to wszystko co wiem...

Pamiętam że w pierwszej ciązy mialam takie różnice "wiekowe" między określonymi częsciami ciała dzidzi, ale to były nieznaczne różnicze +/- jeden dzień.

A my dziś podglądaliśmy naszą kruszynkę...ma 7,5 cm są po 2 nóżki i rączki serduszko pika ale jeszcze nie słuchaliśmy..:-)wszystkie parametry mierzone są prawidłowe i gin stwierdziła że dzidziua zdrowizna..:-)
skakało maleństwo cieżko było ująć stwierdziła gin że rozbrykane po mamusi :-D
a mąż był widokiem maleństwa zachwycony:happy2:

Możecie dziewczyny pisać jaka wyszła przyzierność karkowa waszej dzidzi?
Ja mam to badanie dopiero 20 maja i trochę się boję. Ciekawa jestem jak jest u was.

Ja czekam do 10 maja na USG genetyczne.... Ależ mi się czas dłuży :p

Sara z tego co czytałam to do tej pory przeziornośc karkowa wychodziła u dziewczyn bardzo dobrze. Wiem że i tobie czas sie strasznie dłuży, ale jak już bedziesz na USG to gin na pewno wszystko wyjasni i tobie. Ja mam w karcie ciąży wszystkie paramatry do wpisania, więc mam nadzieje że gin ją uzupełni to będe mogla sobie wszystko posprawdzać :)

reklama
U mnie widać na zdjęciach, które wkleiłam... na 11tyd i 2d wyszło 0.11cm... i lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku...

Do góry