reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

hejka
to jestem po usg
pan doktor zbadal malutka, ulozona glowka do dolu, wszystko jest oki wazy ok 2300
mowil ze niezle fika
pytalam o date porodu czy moze przesuwa sie wg usg- "date liczymy po ostatniej miesiaczce"
pytalam o mozliwosc zmierzenia "wzrostu" - "nie da rady, waga jest wazna"
pytam o łozysko czy moze sie przemieszczac - "tak moze" ( ja mam lozysko na przedniej scianie, ale na szczescie nie przodujace)
mowie o moim wczorajszym samopoczuciu, o kłuciu - "prosze brac nospe", mowie ze wzielam po gdzo nie bylo poprawy - " wziac druga"
i taka mialam wizyte....
zapomnialam zapytac czy jest konieczna deklaracja do szpitala - mieszkam w Gdyni a chce rodzic w Wejherowie
zapytalam o to polozna mowila ze nie jest potrzebna
przy okazji sie zwazylam - przytylam od poczatku ciazy 9kg ( w weekend kupilismy wage - maz sie uparl, i osd razu sprawdzilam czy tak samo waza- prawie co do grama hihihi)

to tyle...

reklama
karolap ważne, że z małą jest wszytko ok, a co do nospy to mógł Ci chociaż przepisać tą forte, jest mocniejsza.

Karolap - najważniejsze,że mała fika ... no i wcale dużo nie przytyłaś :-)
Ja znowu powiedziałam w szpitalu,że moja lekarka pozwoliła mi jeść magnez to zebrały się 4 położne i powiedziały,że w życiu nie słyszały,że magnez bierze się na stawianie brzucha i koniecznie muszę skonsultować to z lekarzem tutaj.... :szok: czy ja żyję w normalnym kraju?

Tak mi się wydaje Malgo,że zostaniemy na szarym końcu... weźniemy jeszcze ze sobą Susumali,bo ona też ma takie świetne wizyty jak my :-D

ja już po wizycie mały waży 3200 a ja własnie weszłam w 37 tydzień i ginekolog powiedziała że w każdej chwili mogę urodzić a ona mi daje góra 2 tygodnie

karolap smiało możesz wziąć, ja jem ją 3x dziennie po jednej od poczatku ciazy.
beatka_r no to gratuluje i czekamy na wieści, oby poszlo szybko i latwo :-)

Karola Ciesze się że wszsytko oki :):) Niech sobie fika :) niech rozciąga i ćwiczy mięśnie :):)

beatka 3200 super waga. Trzymam kciuki :) ... Mi położna tydzień temu powiedziała ze daje mi 2-3tygodnie także też zobaczmy :) Jednak w Norwegi do "Kasiuni" nie zagladaja wiec nie wiem jak tam moja szyja i rozwarcie... :( Ostatnio u gina byłam w 26 tyg. szyja była długa. Najważniejsze że narazie nic złego się nie dzieje a termin się zbliża wielkimi kroczurami :tak:

Pozdrawiam !!!!!

reklama
aaale już macie zaawansowane te ciąże. Też bym chciała, urodzić za 2 -3 tyg(jakby było to terminowo) i nakopać mężowi do dupy :-D Normalnie schudnę i go zostawię ;-).

Do góry