reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Karola najwazniejsze ze wsio ok z mala a wizyty nie zazdroszcze mam zajefajna lekarke ktora zawsze wszystko mi powie itd;-)
Beatka R wiec widze ze mozemy sie podobnie rozpakowac ale Twoje malenstwo wieksze wagowo od mojego ;-)
Mucha tak zrob urodz w miare terminowo schudnij kopnij dziada w dupe i znajdz sobie lepszejszego;-)
Nadzieja ciesze sie ze u Cia ok ale z tym badaniem kasiek za garanica to chyba przesadzaja ze nic nie sprawdzaja;/

reklama
Dzięki za kciuki. Przydały się. Cukrem w moczu mam się nie przejmować, bo na tym etapie ciąży może się zdarzyć. Ważne, że test obciążenia glukozą wyszedł ok.
POza tym mam zwiększyć dawki magnezu i brać regularnie nospe, aby wytrzymac bez skurczy jeszcze ze 2 tyg. Następna wizyta właśnie za dwa tyg. - i wtedy przygotowanie karty do szpitala, posiewy i full innych badań. Na razie jest ok. Szyjka trzyma, choć mała obniżyła "loty".

Taycia, współczuję takiej wizyty. Na mnie to lekarz czeka a nie odwrotnie ;-)A co do magnezu to działa rozkurczowo i w ciąży nigdy go za wiele, bo nadmiar organizm wydali. Tak mi powiedział lekarz. więc luzz...

Innym gratuluję udanych wizyt!

Mucha, kto się czubi, ten się lubi. U was jak widać to się sprawdza :tak:

karolap-super ,że malutka rośnie ładnie i jest zdrowa to najważniejsze :tak:a lekarz widzę ,że do tych zbytnio rozmownych nie należy raczej milczek,szczęście ,że chociaż na Twoje pytania odpowiada zdawkowo bo zdawkowo ale odpowiada :-D.Co do nospy to spokojnie bierz forte i to nie połówkę tylko całą bo połówka jest za słaba w ciąży na skurcze ja biorę 3 x1 i gin kazał przy jakiś nie powołanych bólach itp.brać kolejną.
Taycia magnez też biorę 3x2 to też na skurcze i mam to przepisane od mojego gin całą ciążę biorę włącznie z nospą forte.
beatka_r -gratuluję ale synuś już duży ,ja w sumie za 2 tyg.też mogę spokojnie rodzićw sobotę wchodze w 37 tydź.więc luzik:tak:
asiaciur-to w sumie wizyta udana a poród już tuż tuż mamy podobne terminy:tak:

Ostatnia edycja:
Lana, no raczej nie podobne, bo ja mam 2 tygodnie później. 14 sierpnia wg OM, a w usg kilka dni później. I mam nadzieję dotrwać, hehehe ;-)

No juz jestesmy
Jest dobrze :) mloda wazy 3500 :szok::szok::szok:
termin wychodzi nadal na 11.07 ale lekarz mowi zeby dotrwac chociaz do nast. piatku bo wtedy mam wizyte i bedziemy juz sie kierowac do szpitala, zeby sie przygotowac do operacji.
Nozki i brzuszek dogonily główke (co mnie uspokoilo) i wychodzi mi ze jestem juz w 40 tyg. wg USG. Lekarz sam sie zdziwil i po dwa razy robil kazdy pomiar :)
Szyjka trzyma ale zrobilo sie rozwarcie "ujscie przepuszcza palec" i normalnie glowke mlodej czul pod palcem. SZOK mam lezec ale nie dal zadnych lekow na podtrzymanie juz.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt!!

reklama
Asiacur - dobrze,że wyniki masz dobre :-) a tym cukrem w moczu się nie przejmuj tak jak mówisz...
Ewa - czyżbyś była jedną z pierwszych do rodzenia?? duża ta twoja córeczka :-D

Ciekawe która się pierwsza rozpakuje.... :-D ja na pewno nie :-)

Do góry