reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja tez odebrałam wyniki na hbs- nie rozumiem, a nawet nie potrafie ich odczytac, krew ok, i w moczu nablonki płaskie i nieliczne bakterie :szok: a wizyta dopiero w piatek.
z tego co wiem to nieliczne bakterie nie są groźne....
ja po kontroli u gin. szyjka skrócona i małe rozwarcie na pewno urodze szybciej tylko nie wiadomo o ile,wiec ze wzgledu na to ze przeszlam wczesniej dwa poronienia skierował na obserwacje i badania do szpitala i prawdopodobnie poleze tam juz do konca ciazy... :wściekła/y: ehhh...

może tak będzie lepiej. na pewno sie tam Tobą dobrze zajmą.

asiacur trzymam kciuki!

sagaa życzę,żebyś jak najdłużej została w dwupaku. I dobrze będzie jak wyleczysz tą infekcję do porodu...

Taycia po prostu no comments! można się wk.......

asiaB gratuluje wizyty! A nasze dzieciaczki róznie rosną, najważniejsze,że wszystko jest ok.

reklama
hej
my też już po wizycie, dzisiaj było błyskawiczne usg, ale wszystko w porządeczku , tylko jakoś wydaje mi się , że Malutka coś przystopowała z tyciem :-D, bo waży 2,075 ... nie wiem , może nam się wydaje, że mało, bo na wcześniejszej wizycie podał , że około 3680 może ważyć w 40 tyg, a dzisiaj już mniej, bo tylko 3200
i za 3 tygodnie powiedział, że mogę już rodzić, ale teraz mam sobie to wybić z głowy hehe , chociaż żeby Malutka 2700 ważyła
a jak u Was było z wagą dzieciaczków w 34 tyg mniej więcej?

Agata w 33 tygodniu 2100 g więc podobnie.

ja po kontroli u gin. szyjka skrócona i małe rozwarcie na pewno urodze szybciej tylko nie wiadomo o ile,wiec ze wzgledu na to ze przeszlam wczesniej dwa poronienia skierował na obserwacje i badania do szpitala i prawdopodobnie poleze tam juz do konca ciazy... :wściekła/y: ehhh...

A tak byś co chwilę do szpitala ze skurczami wracała, tak to przynajmniej mają Cię na oku;-)
Dobrze będzie. Już bliżej końca niż dalej:-)

Asiacur - dzięki za informacje, ja nie wiem czemu mnie dr skierowała do szpitala.

Szuszu888 - na pewno tylko dlatego mam skierowanie, bo poza tym wszystko ok. Wyszły mi jakieś leukocyty w moczu i dlatego mam ten posiew. Nie mów że tydzień będę leżeć w szpitalu i czekać na wyniki z posiewu

Załamka:wściekła/y:

Pogadaj z tą lekarką, bo leżenie w szpitalu po to żeby nasikać do jałowego pojemniczka i czekać tydzień na wyniki to jakiś kompletny bezsens;-)

Moska nie pomoge ...
Silentenigma ale masz kape oby jednak nie 3 mali scie tam za dlugo...
Asiaciur pwoodzenia daj znac co i jak..
Mlodam fajnie wiedziec kiedy sie urodzi:p
ja tez po planowanej wizycie juz ostatniej, mam mega infekcje, skierowanie na proby watrobowe na krzepliowsc krwi, na kreatynine, i mocznik< czy to posiew????>, po wczorajszym mam bardzo ciemny mocz;/ chyba sie odwodnilam z leksza.. jak zrobie badania i odbiore wyniki musze wyslac je mojej gin na meila i wtedy powie czy dobre czy zle i co dalej, poza tym mam juz skierowanie do szpitala jesli bym przenosila na 1 sirpnia, a za tydzien mam dac znac lekarce zeby mnie wpisala do ksiazzki na porod :szok:bo jak jest nawal rodzacych wysylaja gdzie indzieja a tak bede miala kolejke zaklepana... dzieciak moze spokojnie z kg urosnac jeszcze wiec mam sie nie martwic i lekarkaa obstawia ze urodze wczesniej... to tyle ...

Sagaa, kurde co to za infekcja jest? To bardzo groźne w ciąży, czym Cię leczą?

Gratuluję udanych wizyt!

Wizyta w szpitalu -14.30. Taycia była szybciej,bo miała nadzieję,że szybciej wyjdzie. O dziwo po 5 min zawołano ją na mierzenie ciśnienia (a,że Męża nie ma to szła piechotą ) i wyszło 130/82 bicie serca 103/min. Te same pytania : czy dziecko się rusza, jak chce karmić. Buum .. 3 min. minęły proszę czekać do lekarza. I Taycia czeka , pół godz, godzinę, półtorej godziny. W szpitalu coraz mniej ciężarnych. Dochodzi 16... 16.30... 16.40 wow, zawołał ją,ale nie jej lekarz,bo tylko 2 pracuje,bo jeden na porodówce,a innego nie ma. 16.50 wychodzę ze szpitala padnięta i wk...*** Doktor : no 34 cm,dobrze... czujesz dziecko? dobrze... posłuchamy serca...nie mógł go znaleźć..w końcu poszedł po inną maszynę...znalazł...uciskał mi boleśnie brzuch. Do zobaczenia za miesiąc. Autobus... 25 min spóźnienia, w korkach 30 min. Dotarłam...i padam...
Po jakiego mi takie wizyty pytam się?????????????????????

No nie mogę z tą opieką zdrowotną w UK..Ręce opadają. Współczuję czekania na......hmmm...na nic??:eek:

Sailentenigma zgadzam się z dziewczynami, jak jesteś już po takich przejściach to lepiej chuchać na zimne i robic co każą lekarze. Już bliżej do porodu niż dalej, dasz radę

Asiacur powodzenia!

Sagaa a co to za infekcja, że az tyle badań masz porobić? :confused2: Mam nadzieję, że to nic powaznego i że na ciążę wpływu nie ma....

Taycia brak słów na podsumowanie Twojej wizyty...współczuje ogromnie. Mam nadzieję, że chociaż opieka okołoporodowa jest tam lepsza...

asiaB mój ważył tyle co piszesz w 31 tygodniu ale to nie jest miarodajne, bo z niego niezły klopsik jest ;-) Mniejsze dziecko łatwiej urodzić, więc bądź dobrej myśli. Najwazniejsze, że na wizycie wszystko ok :-)

A ja dziś odebrałam wyniki na enzymy wątrobowe i mam za niski poziom dehydrogenazy mleczanowej (95, a norma od 125), ktos wie co to oznacza?

taycia, boooooszzzeee jak ja cie rozumiem! U mnie identycznie, ide w piatek i juz wiem, ze to strata czasu! Jak czytam o tych wszystkich badaniach dziewczyn to tylko sie modle, zeby mi nic nie bylo bo i tak by nikt tego nie znalazl :baffled:

Gratuluje udanych wizyt i zaciskac nogi, bo my tu same z Taycia do sierpnia zostaniemy!

Tydzień temu badanie moczu wykazało ponownie liczne bakterie. Zrobiłam posiew - wyszedł ujemny. To się zdziwiłam, ale jednocześnie ucieszyłam, że żadnego groźnego bakcylka nie mam.
Teraz Furagina i Żurawit.
Fajnie, że co wizytę USG lekarz wam robi. Widzicie swoje dzieciaczki często.
Ja miałam w 12 tyg. 21 tyg i w 30 tyg. I to by było na tyle.
W 30 tyg mała ważyła 1500.

Nikos
ja mialam niewiele wiecej usg, raz poszlam do mojego gina prywatnie bo bylam po szpitalu, bralam antybiotyk i w ogole i chcialam wiedziec czy wszystko oki, raz poszlam prywatnie do innego lekarza bo chcialam by moj maz mogl byc na uas i chcelismy potwierdzic plec na 4D, atak to tez ak Ty no i jutro ide na kase....

reklama
Taycia masakra tez bym sie niezle wqr****;/
Asia gratki z udanej wizyty moj maly wazyl w 32 ok 1800
Co do infekcji to infekcja pochwy mialam od poczatku ciazy do 6 miesiaca i znowu pojawila sie teraz przed ciaza juz z tym walczylam nie raz i nie jest to do wyleczenia do konca zycia...qmpela miala cala ciaze nie jest grozna dla dziecka ...
Tonya jesli chodzi o badania to podstawa do porodu bo morfo i mocz mialam i wyszlo dobrze;-)

Do góry