reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dziekuje Wam za wsparcie i dobre slowa ;) tylko rady co do zmiany lekarza to nie takie proste....Mianowicie moj lekarz prowadzacy ciaze jest sympatyczny i kompetentny...tylko ze u niego nie ma USg wiec dostaje skierowanie do szpitala na usg. A na to jaki lekarz przyjdzie i zrobi mi UsG nie mam w ogole wplywu,moge spotkac tego NIEMILEGO PANA ale takze na swojego bo akurat moze miec dyzur ;)o prywatnych wizytach moge zapomniec bo sytuacja moja naprawde na to nie pozwala :( Mysle ze zostaje mi poprostu miec wielka nadzieje ze trafie nastepnym razem na lepszego lekarza....i modlic sie zeby przy porodzie nie bylo TEGO NIEFAJNEGO lekkarza bo bedzie ciezko. DZiekuje WAM jeszcze raz ;*

reklama
taycia, bardzo Ci wspolczuje i wiem jak sie czujesz. Ja moja pierwsza wizyte na usg w szpitalu publicznym juz opisamam i to byl istny koszmar. Nie dosc, ze przerwalam usg z bolu to jeszcze nie zrobilam badania krwi, bo panie wyszly sobie z laboratorium 20 min przed czasem i pocalowalam klamke a teraz musze zwalniac sie z pracy w poniedzialek, zeby pojechac na to badanie i ponownie odstac w kolejkach! Poszlam tez na druga wizyte do poloznej, tym razem moja malpa byla na wakacjach i przyjela mnie inna. Byla bardzo zdziwiona, ze nie mam zrobionych zadnych badan krwi zwlaszcza w moim fatalnym stanie i ze nie mam jeszcze certyfikatu ciazowego. Pobrala mi krew i wszystko mi zalatwila w 10 min. Nie udalo jej sie pobrac calej krwi, bo mialam zbyt gesta i nic nie mogla wycisnac.

Malgo000 - tak, moją ciążę prowadzi polska lekarka GP,która chyba nie ma zbytnio pojęcia o prowadzeniu ciąży. Czasami mam wrażenie,że tak jakby czekali,że się poroni i jednej ciężarnej mniej. Dziwne... nie mogę się już doczekać wizyty u gino,która jest w środę no i od razu uderzam do tej mojej lekarki. Mój Mąż się śmieje,że jest jedynie dobra w wypisywaniu zwolnień... coś w tym jest. Tak,po założeniu karty ciąży będę czekała co najmniej miesiąc na pierwszą wizytę w szpitalu. Gdyby nie prywatne kliniki to wyobrażacie sobie ,że jeszcze bym nie widziała dziecka?????????ja nie wiem jak te Irolki sobie z taką służbą zdrowia radzą.

Marcelinaa super filmik :-) ja zobaczę moje dzieciątko już w środę!

Mam do Was pytanie : ostatnio powychodziły mi czarne włoski na brzuchu. Mąż się śmieje,że mam ich więcej niż on... czy to normalne? chyba troszkę się tym żenuję... :/
A ... czy któraś z Was nie może spać? ja zasnę bez problemu,ale w nocy budzę się kilkakrotnie by iść do toalety,a potem nie mogę zasnąć. Czasami bywa tak,że nie śpię od 5 do 8,a potem jak zasnę to budzę się 'niewyspana' o 11. Chciałabym nadrobić spanie,bo później już tak łatwo nie będzie...

Miłej nocki Dziewczyny!!

taycia z tymi włoskami to nie wiem o co chodzi :szok:, pierwsze słyszę
Jeśli chodzi o noce to ja potrafię wstać np o 2 w nocy i do 5 filmy oglądać, na sikanie też wstaję

taycia z tymi włoskami to nie wiem o co chodzi :szok:, pierwsze słyszę
Jeśli chodzi o noce to ja potrafię wstać np o 2 w nocy i do 5 filmy oglądać, na sikanie też wstaję

Dzięki Oli za odpowiedź;-)
OO.. to bynajmniej z niespaniem nie jestem sama :-D
hmmm...a te włoski też mnie zastanawiają... może to jakieś zmiany hormonalne w moim ciele? nie wiem,ale jest ich dużo,a że ja mam ciemne włosy i oczy to włoski są mega czarne :/:/ buuuuu

taycia mogę Cie pocieszyć, że nie jesteś sama- mi wokół pępka i i troszkę poniżej niego też wyszło troszkę czarnych włosków i też nie czuję się z nimi komfortowo :zawstydzona/y: Z tego co pamiętam jeszcze przed zajściem w ciążę gdzieś chyba czytałam, że niektóre kobiety tak mają, tak samo mogą mieć bujniejsze owłosienie na nogach i rękach.

A ... czy któraś z Was nie może spać? ja zasnę bez problemu,ale w nocy budzę się kilkakrotnie by iść do toalety,a potem nie mogę zasnąć. Czasami bywa tak,że nie śpię od 5 do 8,a potem jak zasnę to budzę się 'niewyspana' o 11. Chciałabym nadrobić spanie,bo później już tak łatwo nie będzie...

Miłej nocki Dziewczyny!![/QUOTE]

Ja z kolei jak usypiam córkę ok 20 to sama również zasypiam i śpię do 23-24. Później oczywiście się krzątam, oglądam tv i usypiam ok 3. Zdarza się, że wstaje kilka razy w nocy bo moja mała łobuzica budzi się w nocy. Rano, na dobre budzi się ok 7-8 :-) a ja codziennie ledwo wstaje z łóżka i jestem mega niewyspana :-(

Taycia ....na niektórych zdjęciach ciazowych brzuszkow widziałam ciemny pasek pod i nad pepkiem.to chyba normalne ,tez mam wrażenie ze i u mnie się taki pojawia.

Taycia-z tym nie spaniem w nocy mam identycznie w I trymestrze to był istny koszmar teraz w II jest ciut lepiej ale jak wstanę na siusiu to potrafie nie spać 2-3 godż.-masakra:-(męczę sięz tym okropnie:-(.
Dzisiaj ide do mojego gin przyjmuje od 10 muszę tam byc już o 9 a nawet przed bo kolejki niemiłosierne:wściekła/y:,ale już się przyzwyczaiłam ,że tyle pacjentek do niego chodzi.Idę na badanko,i po zwolnienie oraz receptę,zagadam może zrobi usg i potwierdzi płeć,przecież to już 16 tydż.:-)
Trzymajcie kochane kciukaski .

Ostatnia edycja:
reklama
Taycia w czasie ciąży zwiększa się porost włosów na ciele, co spowodowane jest zmianami hormonalnymi. Wzrost włosów wraca do normy w ciągu sześciu miesięcy po porodzie.

Do góry