taycia, bardzo Ci wspolczuje i wiem jak sie czujesz. Ja moja pierwsza wizyte na usg w szpitalu publicznym juz opisamam i to byl istny koszmar. Nie dosc, ze przerwalam usg z bolu to jeszcze nie zrobilam badania krwi, bo panie wyszly sobie z laboratorium 20 min przed czasem i pocalowalam klamke a teraz musze zwalniac sie z pracy w poniedzialek, zeby pojechac na to badanie i ponownie odstac w kolejkach! Poszlam tez na druga wizyte do poloznej, tym razem moja malpa byla na wakacjach i przyjela mnie inna. Byla bardzo zdziwiona, ze nie mam zrobionych zadnych badan krwi zwlaszcza w moim fatalnym stanie i ze nie mam jeszcze certyfikatu ciazowego. Pobrala mi krew i wszystko mi zalatwila w 10 min. Nie udalo jej sie pobrac calej krwi, bo mialam zbyt gesta i nic nie mogla wycisnac.
Malgo000 - tak, moją ciążę prowadzi polska lekarka GP,która chyba nie ma zbytnio pojęcia o prowadzeniu ciąży. Czasami mam wrażenie,że tak jakby czekali,że się poroni i jednej ciężarnej mniej. Dziwne... nie mogę się już doczekać wizyty u gino,która jest w środę no i od razu uderzam do tej mojej lekarki. Mój Mąż się śmieje,że jest jedynie dobra w wypisywaniu zwolnień... coś w tym jest. Tak,po założeniu karty ciąży będę czekała co najmniej miesiąc na pierwszą wizytę w szpitalu. Gdyby nie prywatne kliniki to wyobrażacie sobie ,że jeszcze bym nie widziała dziecka?????????ja nie wiem jak te Irolki sobie z taką służbą zdrowia radzą.
Marcelinaa super filmik :-) ja zobaczę moje dzieciątko już w środę!
Mam do Was pytanie : ostatnio powychodziły mi czarne włoski na brzuchu. Mąż się śmieje,że mam ich więcej niż on... czy to normalne? chyba troszkę się tym żenuję... :/
A ... czy któraś z Was nie może spać? ja zasnę bez problemu,ale w nocy budzę się kilkakrotnie by iść do toalety,a potem nie mogę zasnąć. Czasami bywa tak,że nie śpię od 5 do 8,a potem jak zasnę to budzę się 'niewyspana' o 11. Chciałabym nadrobić spanie,bo później już tak łatwo nie będzie...
Miłej nocki Dziewczyny!!