reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Mam do Was pytanie : ostatnio powychodziły mi czarne włoski na brzuchu. Mąż się śmieje,że mam ich więcej niż on... czy to normalne? chyba troszkę się tym żenuję... :/

Taycia- mam ten sam problem- koło pepka pojawiły sie czarne włoski ale poza tym wszedzie rosna mi włosy szybciej, sa gestsze i ciemniejsze :/ poki jest zima to sobie radze ale jak przyjdzie pokazac nogi to nie chce wiedziec jak czesto bede musiła nogi golic heheheh

reklama
Taycia - Podczytuje sobie 'literature fachowa' :) i z tego co wiem to zmiany w owlosieniu sa dosc czeste w ciazy. Wiele kobiet doswiadcza lagodnego hirsutyzmu (czyli owlosienia troche bardziej 'meskiego') z powodu zwiekszonej produkcji hormonow meskich przez jajniki i nadnercza w ciazy. Tak wiec nie ma sie czym zamartwiac :nerd: U siebie tez zauwazylam wlasnie nowe wloski na linii laczacej pepek ze spojeniem lonowym...

Spanie w nocy u mnie tez jest dosc trudne. Tzn spie jak kamien, ale potem budze sie co 4 godziny na siusiu. Po takim obudzeniu strasznie chce mi sie pic i potem znowu sie po 4 godzinach budze... Ale niewyspanie sie wlasnie w tym tygodniu odrobine poprawilo. Czy to prawda ze w drugim trymestrze powinno sie miec wiecej energii zyciowej? Mam taka nadzieje, bo zyje od drzemki do drzemki :confused2:

Cześć dziewczynki :)

Najpierw zacznę od gratulacji trochę sie tego zebrało przez 4 dni :)

asiacur, biedroneczka, patus, anna2101,taycia, gabina,a8, marcelina, malgo000
- dziewczynki gratulacje udanych wizyt i dużo zdrowia dla maluszków :-)
Jeśli chodzi o moją wizytę to wszystko jest ok. dzieciaczek 70mm NT 1,4 narządy ok, przepływ przez żyły ok, miałam badanie przez brzuch więc mój M też był ale się cieszył :)

Powodzenia dla tych co maja wizytę w tym tygodniu :)

mal-gosia- gratuluje udanej wizyty...masz jakies fotki??

Mnie to zastanwia NT mojego maluszka...miałam je robione gdy malenstwo miało nie cłae 5 cm a NT wyszło tylko 0,8..u was wychodzi duzo wyzsze:/

taycia ja mam tez wraznie ze mnie bardziej owlosilo i to nie tylkko na brzuchu wiec glowa do gory!
a do tego dojdzie pewnia ta wspomniana przez ktoras z Was ciemna linia (bez wlosow he he) wzdluz brzuchaaaaaaaa, ja taka mialam w 1 ciazy i do wielu miesiecy po. teraz nie mam ale pewnie w 3, trymestrze sie pojawi, ma juz ktos?

co do spania to roznie ale tez zwykle asie budze sto razy na nos, zwlaszcza ze do tego pacuje w systemie zmianowym a wtedy sen tak czy siak nielekki

LANA powodzenia dzisiaj!

Susumali - NT to Nuchal Translucency, badanie grubosci warstwy plynu pomiedzy skora na karku a rdzeniem kregowym u dzidzi, wykonywana od 11 do 13 +6 tyg. ciazy w celu szacowania ryzyka wystepowania zespolu Downa i innych rzadszych zespolow chromosomowych.

reklama
mój robaczek 5,5 cm i 1,6 NT

nie ma normy ile powinno tego być, te i inne dane wpisuje się w specjalny program, który szacuje prawdopodobieństwo.
Np. w mojej grupie wiekowej dla Trisomii 21 ryzyko jest 1:983 a po wpisaniu danych robaczka wyskoczyło dla mnie ryzyko 1:ponad 18 tysięcy.

Do góry