reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja tez mam wiecej takich ciemnych włoskie na brzuchu,aż mi głupio :p
Marcelina ja mam na szyi włoski haha pewnie tez moznaby było się nimi zając i je wyrwać penseta,ale ja je lubię haha, kilka ich mam takich dłuższych ale jasne są i mało widoczne,wyjątkowa jestem haha :))) nic z nimi nie robie!

Wszystkie moje koleżanki które urodziły już tez pytaly mnie a co to jest nt?:))
ale to dobrze jak wychodzi nieduże! Nie masz się czym martwić! A z reszta jak Twoj Maluszek był taki malutki jak mierzyli nt to jeszcze się mogło zmienić, podobno rośnie troszkę jak rośnie crl. Do poprawnego zmierzenia nt potrzebny jest dobry sprzęt i PRZEDE WSZYSTKIM doświadczony,dobry ginekolog!

reklama
devi - jak tylko zeskanuję to prześlę choć jedno teściowie mi zabrali :)
Jeśli chodzi o NT - to ja słyszałam tylko że problem jest gdy jest powyżej górnej normy jakjest mniej to nie ma się czym martwić .

Marcelinaa super filmiki i cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty :-)
Mal-gosia tez gratuluję udanej wizyty!

Co do włosków to też mam ich zdecydowanie więcej na brzuchu, ale nie są ciemne na szczęście, a ciemną linię wzdłuż pępka to mam widoczną prawie od początku ciązy...
Ze spaniem poprawiło mi się po wejściu w II trymestr, budzę się czasami lae na krótko i szybko zasypiam, jest dużo lepiej i niech tak zostanie.

Devi nie martw sie tym małym NT, bo tak jak dziewczyny pisały im mniejsze tym lepiej, a wiekszość z nas miała mierzone NT jak maleństwa były nieco większe od Twojego i pewnie stąd ta różnica. Mój miał 7,5 cm i lekarz mówił, że NT nie powinno w tym czasie przekraczać 2mm

Hejka ja już wróciłam od gina.nie badał mnie ani nie robił usg-ponieważ stwierdził,że jak byłam 2 tyg.temu u niego na wizycie i jest wszystko o.k to badanie dopiero za miesiąc.Dał skierowanko na mocz i morfologię ,wypisał L4 i recepte na luteinke i pa pa:tak:
Dziewczynki czy wy już czujecie ruchy dzidzi? bo ja chyba nie a jestem w 16 tyg.kilka razy coś mnie pukneło ale sama nie wiem czy to flaczki czy bobo????:-)Pytałam dziś doktorka to powiedział,że tak za tydzień powinnam coś odczuwać.W pierwszej ciązy z Wiką to tak dokładnie nie pamiętam przecież to było 12 lat temu.

LANA szkoda ze nie zrobił ci chociaż usg...;) moj zawsze mi robi nawet jak przychodzę z wynikami badan ;)ale co lekarz to inaczej;) ja tez jeszcze nic nie czuje w brzuszku choc bardzo bym juz chciała ;):)

Dziękuję Wam Kochane za odpowiedzi odnośnie tych włosków... :-):-) cieszę się,że nie jestem sama, chociaż wolałabym ich nie mieć.
Marcelinaa - mam jednego włoska na brodzie,który notorycznie mi odrasta i ciągle go usuwam. Dobrze,że to tylko jeden :-)
Mam nadzieję,że wąsów nie dostanę,bo w ogóle bym się załamała :-)
Lana, Malgosia - super,że wizyty udane :-) moja już za dwa dni! to będzie równy miesiąc odkąd nie widziałam dzidzi ....
Miłych Walentynek :-) jeśli któraś z Was je obchodzi :*

LANA u mnie zaczął się 16 tyd. i też czekam z utęsknieniem na pierwsze kopnięcie myślę, że będzie to lada dzień. Przy pierwszej ciąży to pierwsze kopnięcie wyczułam w 18-19 tyg. byłam na weselu chyba jej za głośno było:-D

reklama
Do góry