reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
ja też zaliczyłam nieplanowaną wizytę u gina- znalazłam nowego

wszystko ok, łącznie z prenatalnymi

cats-1.jpg

YouTube - 12 02 2011 0013

YouTube - 12 02 2011 0017

no ja po wizycie ....

męczył mnie lekarz na usg przez 50 min:-D:-D:-D bo maleństwo nie chciało się dobrze ułożyć do zmierzenia :szok::szok:
stukał mi pukał w brzuch i dopochwowo próbował i nic.... większą część wymiarów mam tylko przepływu przez jakąś zyłę nie mógł znaleźć ale wydaje się że wszystko jest wporządku :)
powtórne usg muszę zrobić w kwietniu .
tak czytam te wyniki i nie moge znależć długości dziecka w sumie małoważne ale tak szukam ;)

Gabinia u mnie wczoraj bylo podobnie. Tylko, ze ja po 20 min kazalam babie przestac, bo tak mnie juz wszystko bolalo, ze zaczelam martwic sie o dzidzie i mialam lzy w oczach. Maly nie chcial sie ulozyc do pomiarow i caly czas sie obracal. Bylo to panstwowe usg i baba slowem sie do mnie nie odezwala ani w czasie ani po badaniu. Okazalo sie, ze dzidzia jest juz prawdopodobnie za duza na to badanie, bo nie mozna sie nic dopatrzec. Ciesze sie wiec, ze zrobilam to usg genetyczne 3 tyg temu prywatnie bo podejrzewalam, ze to panstwowe bedzie juz za pozno! Brzuch dopiero teraz przestaje mnie bolec...

Jestem pewna, ze u Ciebie Gabinie wszystko OK!

taycia, bardzo Ci wspolczuje i wiem jak sie czujesz. Ja moja pierwsza wizyte na usg w szpitalu publicznym juz opisamam i to byl istny koszmar. Nie dosc, ze przerwalam usg z bolu to jeszcze nie zrobilam badania krwi, bo panie wyszly sobie z laboratorium 20 min przed czasem i pocalowalam klamke a teraz musze zwalniac sie z pracy w poniedzialek, zeby pojechac na to badanie i ponownie odstac w kolejkach! Poszlam tez na druga wizyte do poloznej, tym razem moja malpa byla na wakacjach i przyjela mnie inna. Byla bardzo zdziwiona, ze nie mam zrobionych zadnych badan krwi zwlaszcza w moim fatalnym stanie i ze nie mam jeszcze certyfikatu ciazowego. Pobrala mi krew i wszystko mi zalatwila w 10 min. Nie udalo jej sie pobrac calej krwi, bo mialam zbyt gesta i nic nie mogla wycisnac.

Nie wiem, czemu robia z toba taki problem. Karte powinnas miec juz dawno. Potem bedzie Ci to potrzebne do wszystkich badan i na wszystkich wizytach. Nie wiem jak u ciebie ale w UK czeka sie min 4 tygodnie na usg. Moze warto w Twoim przypadku pojsc prywtnie chociaz na usg. Czy twoja ciaze prowadzi lekarz? W UK ciaze prowadzi polozna i ona zaklada karte. Zycze wytrzymalosci i powodzenia.

Marcelina twoje maleństwo to dopiero się wierci :))))a Ty już wiesz czy będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę???
Ja czekam na rosnący brzuszek, czuje się tak normalnie, że aż niedowierzam, że jestem w ciąży :))))

ogromnie gratuluje wspanialych wiesci

A85 super ze znalazlas specjaliste i ze wszystko ok!!!!

MARCELINA az sie wzruszylam widzac twe filmiki, i az sie nie chce wierzyc ze dzidzie nasze juz tak duze i tak ruchliwe,odlot!

reklama
Marcelina twoje maleństwo to dopiero się wierci :))))a Ty już wiesz czy będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę???
Ja czekam na rosnący brzuszek, czuje się tak normalnie, że aż nie dowierzam, że jestem w ciąży :))))

Dzień dobry !
Jeszcze chyba za szybko.. może jak 25 będe szła to się coś uda podejrzeć ?
Mnie brzuszek się skurczył, chyba się odgazowałam wreszcie.. i nie wyglądam już jak w piątym miesiącu ;)

Chyba zmienię lekarza na tego co teraz byłam.. nie wiem czy podołam finansowo ale spróbuje- bo ten nowy jest droższy.
Ale jakoś lepiej do mnie przemawia.
Stary się spalił u mnie po paru kwestiach.
O wszystko musiałam się pytać sama, o moją wątrobę się wcale nie interesował a jestem nosicielem HBS.
Sama sobie dopisałam aspat alat do karty badań a nowy sam to powiedział + nawet dodał bilirubine.
Starego sama musiałam pytać co robimy z zagrożeniem konfliktem, bo on nie za specjalnie chciał cokolwiek.
Jak się zapytałam, czy badamy co jakiś czas alloprzeciwciała, to stwierdził, że noooo moooożna, ale to rzadko jest potrzebne.
a ja sie pytam, czy rzadko to wcale ?
Nowy od razu sam powiedział, że trzeba co kilka tygodni..
No i chyba już zostane u niego.. tylko muszę od starego cytologię odebrać..

aaa, no i nowemu moja "puszystość stwierdzona przez starego" jakoś nie przeszkadzała i miałam USG przez brzuch !! hehehe i Tz był przy tym, baja, fajnie było.

Do góry