reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Karolap współczuję takiego lekarza. Niestety na NFZ większość jest takich. Muszą się zmieścić w 5min. Choć jak na początku ciąży chodziłam do prywatnej kliniki to było podobnie. Abonamenty firmowe też nic nie dają. Więc niestety musiałam odżałować i przynajmniej trafiłam na lekarkę z prawdziwego zdarzenia.
Nawet nie pobrał Ci wymazu na obecność paciorkowca??? To podobno wymóg jest.:confused2:

reklama
hej
ja też dzisiaj miałam się pokazać i tak też zrobiłam
pojechałam na szpital, akurat była jakaś kobitka badana na oddziale, która mi się wpierdaczyła w kolejkę, bo ona krwawi od 3 tyg i musi być teraz zbadana ! jak mój doktror ordynator to usłyszał, to normalnie, aż z uszu mu poszła para. no ale lekarz na zabiegówce wziął oczywiście tą babkę do badania, mój skomentował: no poje... go ! chyba, nie miał później ciekawie :crazy:
skończyli ją badać kolej na mnie. zbadał mój przepływy u Malutkiej ,wszystko ok no i najlepiej dowidzenia. mówię, a moja infekcja... a no to na fotel ! no ale jakbym nie spytała, no to gdzie tam ... zbadał, no jest ...no to pimafucin i żel , no i czekamy dalej ! jak się nic nie wydarzy to w środę mam się pokazać i zobaczymy co dalej, bo to będzie 1 dzień przed terminem z OM. Ale zrobię wszystko, żeby mnie nie przetrzymał poza termin :-p

Dziewczyny skoro macie takich lekarzy to ja nie rozumiem czemu ich nie zmieniłyście? Ja zmieniłam i jestem zadowolona, po co miałam cały czas narzekac?

Na przyklad dlatego, ze u mnie w przychodni jest jedna polozna wiec nie moge jej zmienic. A poza tym tak wyglada opieka medyczna w Anglii niezaleznie od przychodni / szpitala. A prywtnych ginekologow tu nie ma.

reklama
Malgo w Anglii to jest insza inszość, z którą niestety trzeba się pogodzić jeśli chodzi o opiekę prenatalna. Ale w Polsce można sobie zmieniać lekarzy, bo nie ma rejonizacji. :tak:

Do góry