reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Karolap współczuję takiego lekarza. Niestety na NFZ większość jest takich. Muszą się zmieścić w 5min. Choć jak na początku ciąży chodziłam do prywatnej kliniki to było podobnie. Abonamenty firmowe też nic nie dają. Więc niestety musiałam odżałować i przynajmniej trafiłam na lekarkę z prawdziwego zdarzenia.
Nawet nie pobrał Ci wymazu na obecność paciorkowca??? To podobno wymóg jest.:confused2:

reklama
hej
ja też dzisiaj miałam się pokazać i tak też zrobiłam
pojechałam na szpital, akurat była jakaś kobitka badana na oddziale, która mi się wpierdaczyła w kolejkę, bo ona krwawi od 3 tyg i musi być teraz zbadana ! jak mój doktror ordynator to usłyszał, to normalnie, aż z uszu mu poszła para. no ale lekarz na zabiegówce wziął oczywiście tą babkę do badania, mój skomentował: no poje... go ! chyba, nie miał później ciekawie :crazy:
skończyli ją badać kolej na mnie. zbadał mój przepływy u Malutkiej ,wszystko ok no i najlepiej dowidzenia. mówię, a moja infekcja... a no to na fotel ! no ale jakbym nie spytała, no to gdzie tam ... zbadał, no jest ...no to pimafucin i żel , no i czekamy dalej ! jak się nic nie wydarzy to w środę mam się pokazać i zobaczymy co dalej, bo to będzie 1 dzień przed terminem z OM. Ale zrobię wszystko, żeby mnie nie przetrzymał poza termin :-p

Dziewczyny skoro macie takich lekarzy to ja nie rozumiem czemu ich nie zmieniłyście? Ja zmieniłam i jestem zadowolona, po co miałam cały czas narzekac?

Na przyklad dlatego, ze u mnie w przychodni jest jedna polozna wiec nie moge jej zmienic. A poza tym tak wyglada opieka medyczna w Anglii niezaleznie od przychodni / szpitala. A prywtnych ginekologow tu nie ma.

reklama
Malgo w Anglii to jest insza inszość, z którą niestety trzeba się pogodzić jeśli chodzi o opiekę prenatalna. Ale w Polsce można sobie zmieniać lekarzy, bo nie ma rejonizacji. :tak:

Do góry