reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witajcie!
Dzis straciłam nadzieję,na terminowy poród :-D
Rozwarcie ledwo drgnęło od zeszłego poniedziałku-1,5 cm.
Maluszek ma się dobrze,wody w normie.Doktorek nie przewiduje rychłego porodu.
Ja sprzątam,piorę,wieszam i nic-tak więc sama nie przyspieszę i czekam na "dobrą" wolę Dzieciaszka.

To coś jak mi, Bishopce, beti, agulaluli:-D Ja przestaję się tym przejmować, bo to nic nie daje:-D

reklama
dokładnie tak . mojej małej nic nie ruszy sprzątanie , chodzenie po schodach zupełnie nic nawet bunga bunga :-D , zobaczymy jutro w szpitalu co powiedzą bo mam wizytę.
trzymajcie kciuki żeby coś się ruszyło :tak: bo jak nie to ja nie wiem co ja zrobię :-(

A dobra powtórze sie i tutaj :-D
Maly wazy 3900 +/- 580 g :szok: mala róznica :-D Oznak porodu nie widac i te wszystkie przyspieszacze sa o kant dupy rozbic :-D Gin powiedzial, ze działa stymulacja brodawek, po 5 min. kazda i sex ale trzeba pol godziny po nim lezec, by nasienie po masazu szyjki dobrze w nią wsiąkło. Chodzenie po schodach, krecenie biodrami itp. dziala tylko i wylacznie na powiekszenie rozwarcie, jesli sa juz bóle. Jesli ich nie ma, to mozna sobie chodzic i chodzic :-D
Swoje miejsce porodowe jestem zmuszona oddac, chyba dla ..... Muchy :-D

Dziewczyny, ja juz to olewam. Przestaje sie stresowac terminem, bo to bez sensu i tylko wkurzona chodze. Siedze na dupie i czekam.

ja mialam dzs wizyte

wchodze - dzien dobry
lekarz popatrzyl na karte, sprawdzil date porodu , do kiedy jest zwolnienie i zaczal myslec do kiedy nastepne, powiedzialam mu o moje sytuacji z umowa, macierzynskim
to powiedizal ze pisze zwolnienie do 25.08 ( taka mam niby date porodu), jesli do tego czasu nie urodze widzimy sie 25.08 na wizycie i od 26.08 wypisuje mi macierzynski
potem kazal odslonic brzuszek, posluchalismy serduszka - wszystko oki
wpisal cos tam jeszcze w kompa i widze ze cche sie zegnac
pytam czy jego zdaniem moge wczesniej urodzic- on nie bawi sie w gdybanie, a zabadac nawet nie chcial ( ja sobie odpuscilam - bo ostatnio juz na nim wymusilam badanie)
pytam o skierowanie jakies np na czystosc pochwy- to nie jest konieczne

nawet nie zapytal mnie jak sie czuje - odpuscilam sobie i pozegnalam!

no dokladnie MASAKRA
dlatego rozwazam prywatna wizyte w przyszlym tyg jesli do pon nie urodze
ale musze znalezc tansza opcja niz tam gdzie bylam na poczatku ciazy- teraz wizyta z usg kosztuje tam 180zł... a tyle to nie bardzo teraz mam

reklama
Do góry