reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

szuszu duży już ten Twój chłopaczek:tak: Mój coś ostatnio przystopował i ważył 2500 a ostatnia wizyta jeśli doczekam 4.08... Mam nadzieję że jeszcze trochę nabierze tłuszczyku;-)

reklama
Więc jeszcze nie rodzę:-)
Pytałam o ten +/- w wadze na usg i lekarz powiedział, że jak wymiary (główki, kości udowej itd) odpowiadają tygodniowi ciąży (nie ma między nimi dużej rozbieżności) to waga nie różni się wiele od tej rzeczywistej.
A mi mój gin powiedział że tak naprawdę najbardziej wiarygodny wiek ciąży daje pomiar móżdżku :confused: Bo mi zawsze z wymiaru główki wychodzi wyższy tydzień ciąży a z kości udowej niższy więc się go spytałam o to i zmierzył mi móżdżek i wyszło idealnie jak z suwaczkiem czyli wg OM:tak:

Ciekawe na ile to prawda:confused:

Szuszu, nooooo, wreszcie spokój ducha :-) a Tomus moze byc spory, chociaz nie wiem czy teraz az tak bardzo dzieci rosną ?
Marcelina, a co jesli dziecko poszło w slady np. ojca, babci (tesciowej) i ten móżdzek jest tyci tyci ?? :-D:-D

szuszu CIESZĘ SIĘ, ŻE WSZYSTKO DOBRZE! HM...robisz oczy na wagę swojego chłopca, a co ja mam powiedzieć jak młoda miała 2 tyg temu 3700:szok::szok:to dopiero szok... aż się boję ile dziś będzie miała... i gdzie ta kruszynka po mamusi (miałam 2200 ;-) ale wcześniak ja była) po tatusiu musiała pójść no! :angry::baffled::sorry2: hhihihihihiih żartuję sobie, najważniejsze aby ZDROWE!

szuszu - gratki!! synuś słusznych rozmiarów
yes2.gif
ale ty masz cc więc w sumie nie ma to chyba większego znaczenia
biggrin.gif
moja mała ostatnie 3 tyg przybiera po 300g na tydzień! a też słyszałam że na koniec mniej tyją te nasze brzuszki...

ja tez już po wizycie i wszytsko jest OK!!!!
lekarz powiedział że pzry moich obecnych wynikach cholestazowych nie ma zagrożenia dla dziecka i nie będzie konieczności kładzenia mnie w szpitalu pzrezd rozwiazaniem!!!
laugh.gif
Karolcia waży nieco ponad 3000g, wszytsko gotowe do porodu 1,5 cm rozwarcia i nawet jakieś skurcze mi wyszły na ktg pojedyncze (nic cholera nie czułam
confused.gif
).
następna wizyta jak zwykle z próbami wątrobowymi w przyszły wtorek, cytuje za ginem, "o ile Pani dotrwa"
biggrin.gif

pozwolil wreszcie odstawic magnez, ale tą mieszankę potasowo-magnezową (asparaginian extra) mam brać dalej tylko 2 a nie 3 razy dziennie jak wcześniej

reklama
My też po wizycie. Tętno Małej ok. Szyjka trzyma. 10,5kg na plusie czyli w sumie 56,5kg
Ciśnienie ok, cud. Może dlateggo, że położna od 2 wizyt ma różowy fartuch:-D Jeszcze do 2 sierpnia mam brać luteine, 3 sierpnia na KTG i żyć już tylko na nospie i magnezie. 8 sierpnia kolejna wizyta i wtedy ustali mi termin CC, jeśli wcześniej nie złapią mnie bóle- tak powiedział. Troche się wkurzyłam bo miał już dzisiaj powiedzieć kiedy, a tak czekać do 8,a jak Mała będzie chciała wyjść wcześniej to co?:szok: Jeszcze tak wyjdzie, że każą mi rodzić nat, mimo zaświadczenia, jak nie będzie mojego gina. Zaczynam mieć stracha:szok:A tak z ciekawości jeśli moją szyjka ma 3cm długości, to tak szybko się nie "otworzy" od 3 do 8 sierpnia chyba wytrzyma, jak myślicie? Ja tak bym chciała żeby ewentualne bóle złapały mnie po 15stym ;-)

Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt :-)

Ostatnia edycja:
Do góry