reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
hej,

ja miałam wizytę 18. 07 w poniedziałek. Dowiedziałam się, że mam 1,5 cm rozwarcia.....ginol badał mnie baaardzo nieprzyjemnie :baffled:....znaczy "grzebał" se u małego, bo powiedział, że szewki czuć - znaczy chyba na główce :wściekła/y:.
No i wieczorem zaczęła się jazda....plamienie jasno czerwone i brzuch twardy co chwila. A ja nie spakowana :szok:.
Pakowanie było w 5 minut, potem prysznic i do wyrka czekać na rozwój wydarzeń :tak: Ale nocka mineła spokojnie, skurcze minęły a plamienie trwało jeszcze 2 dni ale już koloru kawy z mlekiem. Czyli całe zamieszanie to efekt badania.....

Teraz już ok. Spokojniejsza czekam na godzinę "W". Jak się nie rozdwoję to we wtorek idę na KTG na oddział, bo w poniedziałek miałam u gina w gabinecie.....

Gratuluję odbytych i życzę nowych owocnych wizyt !!!

Malgo, Marcelinaa-Gratki z udanych wizyt kobitki!!!!:-)
Malgo000-dużo odpoczywaj już końcówka dasz radę:tak:
Marcelina-Pindzia pięknie rośnie :-)
JJ-ale miałaś wieczór-ale ja ostatnio też mam takie sytuacje co raz częściej jakieś bóle podbrzusza ,jelita odmawiaja posłuszeństwa /Dobrze,że to był u Ciebie fałszywy alarm a przy okazji się spakowałaś .Rozwarcie w takim tygodniu to już prawie standard pewnie już nie długo się rozpakujesz kochana z tego 2-paku:tak:.Matko a jakie szewki ten Twój gin czuł na główce ?????:szok:

Lana myślę, że chodziło mu o szwy na głowie malucha. Kości czaszki są u człowieka zespolone takimi karbami zwanymi "szwami". U noworodka to dobrze czuć. ciemiączka są chyba efektem nie zrośnięcia się tych szwów właśnie aby potem jak rośnie główka mogły się kości czaszki lepiej formować.....ale pewna nie jestem.....:eek:

witajcie.ja wczoraj rozmawialam z gin.i ide we wtorek na badania do szpitala i jesli stwierdza ze nie ma co czekac to w srode cesarka a jeslinie to umowia mi termin... kurcze sami sie zdecydowac nie umieja,raz mowia tak a potem inaczej... jesli jeszcze beda cos krecic to chyba zdecyduje sie na szpital w innym miescie

JJ no ladne przezycia ... najwazniejsze ze wsio ok..;-)
Silentenigma wspolczuje jacys smieszni ci Lekarze wccale Ci sie nie dziwie....

Malgo, Marcelinaa dobrze,ze wizyty przebiegły pomyslnie.
JJ
niektórzy lekarze tak własnie badają na końcówce ciąży-ja nie wiem czy to brak wyczucia,czy oni robią to specjalnie :no: Mnie podczas przujecia na oddział w pierwszej ciąży lekarz tez tak badał...tragedia,potem dowiedziałam się,że On jest kawalerem,żadna Go nie chce.Wcale się nie dziwię-samym wyglądem odrzuca.Jednak jest bardzo dobrym położnikiem i ginekologiem-no bo to mu tylko w głowie.
Silentenigma żczye Tobie aby w końcu zapadła decyzja :tak:

Edyta,karolap, marzennix, mlodam ,devi,wiara.nadzieja.miłość,nadziejka, malgo, marcelina - gratki kobitki z udanych wizyt :-)
JJ ponoć takie "głębokie" badania mogą nawet poród wywołać - dobrze, ze to był jednak fałszywy alarm.

Silentenigma Ci lekarze co się Tobą zajmują są osłabiający - ile można tak kręcić? Współczuję i oby następnym razem już jakieś konkrety Ci podali

reklama
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt:-)
JJ, współczuję przeżyć, lekarz masakra..
Silentenigma, masz się z tą ciążą..ale już niedługo będzie po wszystkim;-)

Do góry