reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
witam z rana
Troche mnie nie było i przez te kilka dni tyle stron. Wczoraj bylam na USG. Mala waży ok 2320, niby ciut mniej przyrosla niz ostatnio, mam nadzieje ze dalej wyrówna. Niestety dowiedzialam sie tez ze moja mała krobatka zawinela sobie bizuterie na szyi, tzn ma owinieta pępowinę, lekarz kazał się nie przejmować, ale ja jak glupia schizuję :(

biedroneczka chyba większość z nas zauważyła na tym etapie taki mały przestój w przybieraniu na wadze maluchów. Mój mały przytył w ciągu 3 tych 800g a ostatnio w takim samym czasie tylko 300g. Lek mówił że dzieci rosną skokowo więc na pewno mała nadrobi a co do pępowiny to skoro kazał się nie przejmować to znaczy że jest ok. Pewnie często się to zdarza. Wiem że się martwisz ale na pewno nie narażał by Ciebie i małej....:tak:

biedroneczka-nie przejmuj się na zapas. Niczym w tym dzidziusiowi nie pomożesz. Jak będzie czym wtedy zaczniesz:-) Wiem, że łatwo powiedzieć ale sama tak robiłam jak coś było nie tak. I wszystko się wyprostowało. Czego i Tobie życzę

Dziś o 12 mam wizytę w szpitalu u jaśnie wielmożnej pipy(czyt.ordynatorka szpitala) na wyznaczenie term.cc -trzymajcie kciuki co by babsztyl nie wyprowadził mnie z równowagi bo to strasznie wredna kreatura :wściekła/y:
Biedroneczka dam Ci przykład mojego brzuchowego artysty w przybieraniu na wadze w 30 tyg. ważył 2 kilo byłam w szoku ,że taki wielki :szok: a w 37/38 tyg. już tylko waga 3300 więc już o wiele mniej przybrał.Twoja córcia może mieć na odwrót teraz zacznie nabierać wagi -więc nic się nie przejmuj,a biżuteria na szyji -no kochana wygląda na to ,że będziesz miała damę :tak:-jakby coś jej groziło lekaż napewno by odpowiednio zareagował nie denerwuj się :tak:

Ostatnia edycja:
Lana jak babsztyl popsuje Ci humor to zrobimy jej wjazd na chatę. Możesz jej to przekazać :-) Kciuki zaciśnięte.

Lana trzymam kciuki za wizyte i termin cc
Biedroneczka waga sie nie martw, kazdy dzidzius rosnie w swoim tempie raz szybciej raz wolniej, a wage ma wcale nie taka mala. co do pepowiny to tez sie nie martw, ale kontroluj ruchy malej. Mnie lekarz mowil ze jak dluzej sie nie rusza i klepanie po brzuchu nie pomaga to trzeba zjesc cos zimnego np. lody :). Jak dalej nic to lepiej pojechac do szpitala sprawdzic czy wszystko ok - moze maluszek po prostu mocno spi. Nie martw sie na zapas!

reklama
witam z rana
Troche mnie nie było i przez te kilka dni tyle stron. Wczoraj bylam na USG. Mala waży ok 2320, niby ciut mniej przyrosla niz ostatnio, mam nadzieje ze dalej wyrówna. Niestety dowiedzialam sie tez ze moja mała krobatka zawinela sobie bizuterie na szyi, tzn ma owinieta pępowinę, lekarz kazał się nie przejmować, ale ja jak glupia schizuję :(

Mój lekarz mówi że to zupełnie normalne, że dzieci owijają się pępowiną, nawet wokół szyi, nie ma co z tego powodu panikować;-)
Co do wagi, to córcia może będzie z tych drobniejszych po prostu, nic się nie martw:-)
LANA, trzymam kciuki kochana:-)

Do góry