reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Tonya ma rację. Te ostatnie (czyt. m.in ja) będą miały najgorzej niestety,bo wszystkie inne będą już spełnionymi mamuśkami,a te końcowe ciągle będą czekały na swoje małe cuda.... już się zaczyna rozpakowywanie... :-) chociaż ja nie dam za wygraną... chociaż Synek może się uprzeć ...:baffled:
Flower - zobacz jak pięknie mała przybrała! nie smutaskaj :-)

reklama
Lana rzeczywiście Pipa wkurzająca.... Ale dobrze,że z małym wszystko ok.

flower już coraz bliżej więc musisz być silna:)

młodam gratuluję udanej wizyty.

Witajcie sierpnioweczki.Wczoraj byłam na usg.
obw.główki (39tydz)
obw.brzuszka (38tydz)
dł kości udowej odpowiada 34 tyg.
waga ok.3200g
Lekarz prowadzący badanie był zdziwiony dlugością nogi mojej coreczki.
Jedak w podsumowaniu napisał ze wszystko jest w porządku.
Bardzo sie martwie czy z małą jest wszystko dobrze i czy jest zdrowa.
A wy jak sadzicie??

Mysle ze wszystko ok. Wkoncu wymiar kosci udowej odpowiada tc wg OM. Pozostale wymiary troche wyprzedzily ten termin, co oznacza, ze dzidzia moze byc nie za dluga za to pulchniutka :)

U mnie np. wszystkie wymiary wskazuja na 35 tc chociaz jestem w 37, oprocz brzuszka ktory tez wychodzi na 37 tc i lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic wszystko miesci sie w normie.

Noworodki jak dorosli - jeden wyzszy, drugi nizszy, jeden ma wiekszy brzuszek, inny glowke a inny nogi :)

Ciao!!!
dzisiaj bylam u poloznej----macica ma 40 cm,serduszko mocno bije,glowka tylko troche zeszla do miednicy 1/5,masaz szyjki mam w poniedzialek(wizyta domowa),i przytylam 19 kg:szok:

IGASIA no to az tak duzo sie nie dowiedzialas, no ale najwazniejsze ze serduszko ladnie bije!

gratuluje udanych wizyt

LANA ale stresik, nie zazdroszcze, hmm chyba w czwartek sie wypytam czy moj gin np nie wybiera sie na urlop! zeby ponziej nie bylo...

hej ja po wizycie

na poczatek dolozyli mi insuliny rano z 8 na 10 jednostek,wieczorem zostalo na razie 8

zrobili mi usg( bo przy insulinie musza wszystko kontrolowac)...malenstwo wazy okolo 3 kg,ma sie dobrze,serduszko bije...glowa juz na dole...generalnie wyglada na takie tlusciutkie....nie pytalam jaka plec bo to nie ma znaczenia juz .....wazne aby sie urodzilo bez problemow i zeby wszystko bylo ok....

odstawili mi tez juz aspiryne dzisiaj,sprawdzili siuski-niestety duzy cukier w moczu mialam,cisnienie w porzadku,nastepna wizyta w szpitalu za 2 tygodnie a za tydzien u lekarza rodzinnego....

Susumali jak zwykle!!!przeciez tak jest w UK:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jak bylam w 36 tyg na dodatkowym USG,to na dzien dobry baba sie mnie spytala -po co to usg???:no::no::no:i byla strasznie niemila:baffled::baffled::baffled:

gratuluje udanych wizyt

LANA ale stresik, nie zazdroszcze, hmm chyba w czwartek sie wypytam czy moj gin np nie wybiera sie na urlop! zeby ponziej nie bylo...
KAROLA-mój gin nie poszedł na urlop tylko sie rozchorował i jest na zwolnieniu-też skubaniec nie miał kiedy chorować :-D.Tak wogóle to zapomniałam Wam wczoraj napisać ,że przytyłam równiutko 15kilosków :szok: i lekarz się pyta gdzie ja je wsadziłam bo mam taki ładny nie gruby brzuszek :-D.Mój Krystiano przez te moje wczorajsze nerwy które trzymały mnie do wieczora ,tak się wczoraj rozszalał w brzuchu jak by co najmniej jakieś ADHD podłapał takie akrobacje ,że byłam w szoku już od dawan tak nie szalał ,zawsze był wiercipiętką ale od czasu gdy ma już mało miejsca trochę przystopował ale wczoraj dał czadu na maxa-na bank wczorajsza sytuacja mu się udzieliła .
W czwartek czyli jutro mam iść do tej pipy (czyt.ordynatorki szpitala) umówić termin cesarki mam tam być o 12 i mam nadzieje ,że ta wredna baba już mnie nie zdenerwuję bo mam już tak nerwy zszarpane przez ta wczorajszą sytuację ,że chyba jej nawtykam i nie będę juz patrzeć kim jest tylko polecę z tekstem na maxa,a rano jeszcze jadę na marfologię i mocz.
Igasia-w sumie wizyta udana -gratulacje!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Lana a Twój lekarz wróci do tego czasu jak będziesz miała cesarkę? czy szanowna pipa Ci ją zrobi?

Aga-irlandia niefajnie z tym cukrem, ale na pewno wszystko będzie dobrze:-)

Do góry