reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

JA TYLKO NA CHWILĘ JESTEM JUŻ PO WIZYCIE TAK WKÓR...... ,ŻE ZARAZ MNIE SZLAK TRAFI NA MIEJSCU :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
mój gin jest na zwolnieniu i siedziałam od 12 do 16 bo nie wiedzieli co ze mną zrobić ,dobrze ,że położna od mojego gina jest tak rozgarnięta i wszystko mi pozałatwiała ,bo nie miałabym dziś ani usg,ani ktg ani zwolnienia i badania.TERMINU NADAL NIE MAM USTALONEGO BO JAŚNIE WIELMOŻNA PIPA (czyt.ordinatorka szpitala ) stwierdziła,że mam przyjść w czwartek i wtedy mi ustali termin cc,tak jakby dziś nie mogła mi tego ustalić nawet sie do mnie nie pofatygowała chociaż przechodziła obok mnie przekazała wiadomośc przez pielęgniarkę.Szczęście ,że pielęgniarki są bardzo miłe chociaż jednej mówie ,że mam do dziś zwolnienie i co w związku z tym a ona no to wypiszemy Pani MACIERZYŃSKI :szok: no jak siadłam na nią ,że absolutnie ja się nie zgadzam na żaden macierzyński ,że macierzyński przysługuje mi gdy urodzę dziecko a teraz proszę o wypisanie zwolnienia spojrzała się na mnie i nic już nie powiedziała ale poszłam do tej swojej położnej która przyjmuje z moim ginem i ta mi szybko załatwiła u lekarza zwolnienie- mam do 6 sierpnia .Z usg wyszło ,że młody waży już 3300 i jest wszystko OK . KTG-TEŻ OK
Ta ordynatorka u mnie w szpitalu to taka wredna pipa ,że masakra jakaś jest też położnikiem a jak bada kobietę to normalnie leżysz i płaczesz z bólu -franca jedna tylko zabić i ja muszę do niej iść w czwartek chyba się pożygam jak ją zobaczę .Wszystkie pielęgniarki się jej boją na oddziale taki terror wprowadza.To się wyżaliłam -ufffff!!!!!! mam dość dzisiejszego dnia a tak się cieszyłąm jak szłam na tą wizytę -ale w sumie najważniejsze ,że z młodym wsio ok i jest już duży tylko to mnie pociesza:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Młodam - gratki z udanej wizyty!
Anna - nic się nie martw... na pewno jest wszystko w porządku!!!!!!!!!!!!
LANA - to się nadenerwowałaś bidulko.... :szok: ale tak to jest...przeważnie postawione wyżej osoby traktują innych jak śmieci... porażka... najważniejsze,że Krystek zdrowo rośnie !

Młodam -gratulacje z udanej wizyty!!!!:tak:
Anna - skoro gin stwierdził,że jest wsio ok z malutką to pewnie tak jest nie denerwuj się ,różnice w pomiarach są zawsze nie odbiegają od siebie jakoś kolosalniea gdy gin miał wątpliwości to podejrzewam ,że by kazał zrobić dodatkowe badania

anna wydaje mi się, że nie ma się czym martwić, bo nózie są tak długie jak wychodzi Ci z tyg. widocznie mała nie będzie super wysoka...

LANA
kochana Ty to się nie denerwuj tak tą i****ką bo jeszcze Cię bóle wezmą i nie dotrwasz do cesarki. Lekarz Cię nie uprzedził, że ma urlop? A z tym macierzyńskim to przegięli, dobrze, że w tych nerwach się na to nie zgodziłaś...
A Krystianek to już duży chłopak- czekamy na niego !!;-)

JA TYLKO NA CHWILĘ JESTEM JUŻ PO WIZYCIE TAK WKÓR...... ,ŻE ZARAZ MNIE SZLAK TRAFI NA MIEJSCU :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
mój gin jest na zwolnieniu i siedziałam od 12 do 16 bo nie wiedzieli co ze mną zrobić ,dobrze ,że położna od mojego gina jest tak rozgarnięta i wszystko mi pozałatwiała ,bo nie miałabym dziś ani usg,ani ktg ani zwolnienia i badania.TERMINU NADAL NIE MAM USTALONEGO BO JAŚNIE WIELMOŻNA PIPA (czyt.ordinatorka szpitala ) stwierdziła,że mam przyjść w czwartek i wtedy mi ustali termin cc,tak jakby dziś nie mogła mi tego ustalić nawet sie do mnie nie pofatygowała chociaż przechodziła obok mnie przekazała wiadomośc przez pielęgniarkę.Szczęście ,że pielęgniarki są bardzo miłe chociaż jednej mówie ,że mam do dziś zwolnienie i co w związku z tym a ona no to wypiszemy Pani MACIERZYŃSKI :szok: no jak siadłam na nią ,że absolutnie ja się nie zgadzam na żaden macierzyński ,że macierzyński przysługuje mi gdy urodzę dziecko a teraz proszę o wypisanie zwolnienia spojrzała się na mnie i nic już nie powiedziała ale poszłam do tej swojej położnej która przyjmuje z moim ginem i ta mi szybko załatwiła u lekarza zwolnienie- mam do 6 sierpnia .Z usg wyszło ,że młody waży już 3300 i jest wszystko OK . KTG-TEŻ OK
Ta ordynatorka u mnie w szpitalu to taka wredna pipa ,że masakra jakaś jest też położnikiem a jak bada kobietę to normalnie leżysz i płaczesz z bólu -franca jedna tylko zabić i ja muszę do niej iść w czwartek chyba się pożygam jak ją zobaczę .Wszystkie pielęgniarki się jej boją na oddziale taki terror wprowadza.To się wyżaliłam -ufffff!!!!!! mam dość dzisiejszego dnia a tak się cieszyłąm jak szłam na tą wizytę -ale w sumie najważniejsze ,że z młodym wsio ok i jest już duży tylko to mnie pociesza:tak:

Hahahaha..JAŚNIE WIELMOŻNA PIPA..dobre:-D
Ech...LANA współczuję nerwów, dobrze że z małym ok. Do kiedy Twój gin na zwolnieniu jest?

Witajcie sierpnioweczki.Wczoraj byłam na usg.
obw.główki (39tydz)
obw.brzuszka (38tydz)
dł kości udowej odpowiada 34 tyg.
waga ok.3200g
Lekarz prowadzący badanie był zdziwiony dlugością nogi mojej coreczki.
Jedak w podsumowaniu napisał ze wszystko jest w porządku.
Bardzo sie martwie czy z małą jest wszystko dobrze i czy jest zdrowa.
A wy jak sadzicie??

Hmm..duża ta Twoja córcia, długość kosi udowej odpowiada wiekowi ciąży, więc nie wiem co Twój gin tak się dziwił.
Jak napisał że ok, to chyba jest dobrze;-)

Anka nie denerwuj sie na pewno sio ok!!!!!!!!!
Lana chyba by mnie krew ZALALA Z TAKA PIZ*** u nas tez taki ordynator Jeb**** , przykro mi mam nadzieje ze juz w czwartek poznasz date urodzin sowjego Krystianka.. eh najwazniejsze ze wsio ok 3 maj sie;-)

reklama
ja też po wizycie.... na początek cieszę się ze nie przytyłam nic przez miesiąc :)
łozysko jeszcze niedojrzałe do porodu ;/ wszystko pozamykane, dzidzia wysoko,
zapis KTG bez oznak skurczy.... nastepna wizyta 16 sierpnia...
normalnie zamykam liste mam sierpniowych :))

Ostatnia edycja:
Do góry