reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Szuszu, ja też. nie lubie leżeć bezczynnie.
Nadziejka u mnie trwało 30 minut. przyłożyli mi do brzuszka dwa czujniki, jeden nad pępkiem, drugi pod pępkiem. Przymocowali paskami i już. Jeden mierzył skurcze, drugi tętno. Poźniej na końcu wychodzi wykres na kartce.

reklama
Mucha, ja się śmiałam i nic nie wyszło. Z tego wszystkiego moja Mała dostała czkawki na koniec:-D Ale najważniejsze, że wszystko wyszło ok. Chociaż chyba Jej się nie podobało bo strasznie kopała i się wypinała. Dobre określenie jak pies na smyczy:-D A ruszać to się w ogóle bałam i oddychać też:-D

pflaume, oddychać też sie nie boje:-D, ale ruszać już bardziej, może dlatego że jakby przez to wyszło coś nie tak i musiałabym zostać w szpitalu to by mnie trafiło:-D

Witajcie!

ja wczoraj tak zmordowana przyszłam od lekarza, że nawet kompa nie odpalałam. Zgon jakich mało, choleerrnie wyczerpujący spacerek do lekarza.
Miałam KTG - skurczybyków brak, z niunią dobrze.

25 lipca wizyta, dowiem się kiedy cesarka, prawdopodobnie koniec przyszłego tygodnia. W tym tygodniu ma ustalić konkretny termin z szefami w szpitalu. Będę już miała skończony 38 tydzień. Ogólnie się cieszę, bo K zdąży wrócić z pracy ;-) oby ;-)

Mi fenka odstawiła 8 lipca i echo nic się nie dzieje ;-) aa clexane też już odstawiła HURAAAAA:-) co za szczęście.

GRATULUJE UDANYCH WIZYT!!!

Saga przyznam się, że powoli zaczynam się cykać :szok: i coraz mniej mi się chce w domu robić, jakoś człowiek opadł z sił.

aaa zrobiłam dziś badanie moczu bo o to puchnięcie się odrobinkę martwiłam i mało to wygodne, wyszły mi erytrocyty 10. Czy któraś miała podobnie? czy to bardzo źle? jutro mam powtórzyć badanie i ogólna chce mnie do urologa skierować.

Mlodam super wieści! Ale co do erytrocytów to nie pomogę.

szuszu, ja ostatnio na ktg przysnęłam z nudów. A kafelki w tym pomieszczeniu to mam już wszystkie policzone :-D

ale nie jestem przekonana co do obecności, bo nie wiem czy jak pacjent się np. śmieje, to nie wychodzą w zapisie lekkie skurcze? albo coś? Nie wiem może to wydać się głupie, ale mam wrażenie że tam trzeba leżeć i nic nie robić, bo nawet ulega zmianie zapis jak się jest w trakcie zmiany pozycji- ostatnio tak miałam, że zmieniałam z pleców na bok i wyszło jakbym miała skurcz.

nadziejka, obwiązują cię dwoma pasami, jeden do tętna bobasa drugi od skurczy, i leżysz hm.. 30-60 minut. to różnie. a na porodówce to nawet przez wszystkie godziny. Czułam się jak pies na smyczy.

Mój M. jest zawsze ze mną na KTG i czasem mnie rozśmiesza to potem wychodzą skurcze na aparacie, ale jakoś mój lekarz się w tym łapie

Mlodampatrzę na swoje wyniki moczu i 22-06-2011: erytrocyty 20-40 w pw (mój gin paniki nie zrobił, powiedział, że tak czasem może być przy piasku czy kamieniach w nerkach)
Powtórzone badanie moczu 27-06-2011: erytrocyty 2-4 w pw. Tylko się ucieszyłam, że już po kłopocie. Nikt do żadnego urologa nie kazał mi chodzić...

reklama
Witajcie sierpnioweczki.Wczoraj byłam na usg.
obw.główki (39tydz)
obw.brzuszka (38tydz)
dł kości udowej odpowiada 34 tyg.
waga ok.3200g
Lekarz prowadzący badanie był zdziwiony dlugością nogi mojej coreczki.
Jedak w podsumowaniu napisał ze wszystko jest w porządku.
Bardzo sie martwie czy z małą jest wszystko dobrze i czy jest zdrowa.
A wy jak sadzicie??

Do góry