reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
karolaola, nie boisz się że przenosisz jak tak późno odstawiasz? :-D Mi fenoterol odstawiła 2,5tyg temu i póki co ani widu ani słychu porodu :-D

Jejkuś tyle się wczoraj działo na wizytach, że nie jestem w stanie odpisać każdej z osobna gratuluje udanych wizyt!!!

Silentenigma jak nic w tym szpitalu nie robili, to chyba dobrze zrobiłaś, trzymaj się ciepło i dbaj o siebie!

Gratuluję wizyt! Dziś ich trochę było, dobrze, że każda ma dobre wieści!!

Ja tez po wizycie oczywiście bez USG- zrobi się na kolejnej wizycie i tak już od dwóch wizyt:angry:
Nawet nie wiem ile waży to moje dziecię, czy dam radę je naturalnie urodzić, czy nie ma 4 kilo?
Wykaz badań do zrobienia, heparynę już co 2 dzień mam brać i co mnie bardzo zdziwiło lekarz chciał mi odstawić fenoterol już za dwa dni, ale jak zobaczył moje :confused: i :szok: to chciał za tydzień, ale w ostateczności odkładam 31lipca. No myślę, że to już będzie tak bezpiecznie...Byłam pewna, że powie żeby odstawić ok 15 sierpnia czy coś, a on mi z 20 lipca wyskakuje:szok: zaskoczył mnie...
Kolejna wizyta 8.08....
I tak sobie uświadomiłam, że tak niewiele zostało

karolaola to masz bardzo podobnie jak ja. Odstawiam fenka 29 lipca a następna wizyta 4.08. Ja staram się w ogóle nie myśleć o tym że już tak niedużo czasu ale ile się da! A masz w międzyczasie po odstawieniu a przed wizytą ktg?

Czy na ktg może mi ktoś towarzyszyć?? Bo nigdy nie miałam...

asiacur,karolaola-gratki z udanych wizyty dziewuszki :-)
silentenigma-najwazniejsze ,że dobrze się czujesz a Twoje dobre samopoczucie i spokój jest teraz na I miejscu :tak:
U mnie dziś już ostatnia wizyta przed cc :-)-huraaaa!!!!!!!!!!!!! zaraz się zbieram bo mąż zerwie się z pracy aby podrzucić mnie do gina .W sumie mam blisko ale chodzenie sprawia mi ostatnio kłopoty więc wchodzi podejżenie ,że jeszcze bym nie doszła :-D

mucha a ile stresu od tego Twojego odstawienia miałyśmy z Tobą- wolę tego uniknąć na razie:-D
A tak poważnie to odstawię w 37 więc myślę, że to będzie taki odpowiedni czas. Poza tym chcę się załapać na dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego:tak:, a no i nikt mi nie zagwarantuje, że nie urodzę od razu po odstawieniu tym bardziej, że brzuch mi się stawia non stop, a i skurcze już zarejestrowałam...
JA NIE JESTEM GOTOWA:cool2::-D

myszka
kochana nie mam nic i w ogóle ta wizyta tak późno mi się wydaje za 3 tygodnie...Jak najbardziej może Ci ktoś towarzyszyć...

LANA
kciuki zaciśnięte!!

Ciekawe jak tam EWA?

Też mam GBS ujemny:-)
Myszka, nie wiem czy mama gdzieś się tam zmieści w gabinecie na ktg, ale myślę, że położne nie będą robiły problemów.
Nie lubię tego badania, nudzę się na nim jak mops;-)

Też mam GBS ujemny:-)
Myszka, nie wiem czy mama gdzieś się tam zmieści w gabinecie na ktg, ale myślę, że położne nie będą robiły problemów.
Nie lubię tego badania, nudzę się na nim jak mops;-)

Teraz zadam pewnie głupie pytanie - to wybaczcie :) jak wygląda to badanie i ile trwa ? jak jestem już po terminie to jadę na izbę przyjęć do szpitala i tam mi robią KTG?

reklama
szuszu, ja ostatnio na ktg przysnęłam z nudów. A kafelki w tym pomieszczeniu to mam już wszystkie policzone :-D

ale nie jestem przekonana co do obecności, bo nie wiem czy jak pacjent się np. śmieje, to nie wychodzą w zapisie lekkie skurcze? albo coś? Nie wiem może to wydać się głupie, ale mam wrażenie że tam trzeba leżeć i nic nie robić, bo nawet ulega zmianie zapis jak się jest w trakcie zmiany pozycji- ostatnio tak miałam, że zmieniałam z pleców na bok i wyszło jakbym miała skurcz.

nadziejka, obwiązują cię dwoma pasami, jeden do tętna bobasa drugi od skurczy, i leżysz hm.. 30-60 minut. to różnie. a na porodówce to nawet przez wszystkie godziny. Czułam się jak pies na smyczy.

Do góry