reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
po pierwsze gratuluje wam udanych wizyt

teraz poopowiadam
wizyte mialam na 14, bylam w przychodni 13.50 , siedza 3 babki jedna w ciazy, jedna miala wejsc 13.45, jestem w szoku bo u mnie nigdy takiej obsuwy nie bylo, polozna ciagle gdzies biega, w koncu zaela sie mna, dwie babki weszly na wizyte, ja siedze z ciezarna, okazuje sie ze jest po terminie(miala termin na 17), lekarz po kazdej pacjentce wychodzil i pytal ja jak tam, nadeszla moja kolej - jak zwykle serduszka posluchalismy- lekarz powiedzial z ebawi sie mala z nami w ciuciubabke hehe, zapytal jak sie czuje sprawdzil wynik glukozy, wszystko oki, dal nowe zwolnienie skierowanie na mocz i krew i tyle, wychodze z gabinetu ta ciezarna wychodzi z wc- mowi ze pociekly jej troche wody, i krwawic zaczela - ona do lekarza ja do poloznej, minela min wychodzi od lekarza lekarz kaze dzwonic poloznej po podotowie - rodzi!
normalnie az sie zestresowalam i uswiadomilam sobie ze to juz niedlugoo....

i tak moja standardowa wizyta byla dzis z przygodami....

akutan -SUPER WIEŚCI !!!!:-)NAJWAŻNIEJSZE,ŻE TORBIELE SIĘ WCHŁONEŁY :tak:
Ja juz po wizycie dupsko mi zdrętwiało od siedzenia na krzesełku pod gabinetem:crazy:
Posłuchałam serduszka-bije jak dzwon:tak:,szyjka i rozwarcie bez zmian czyli szyjka:1,5cm a rozwarcie 1cm.Najważniejsze,że nic sie nie pogorszyło :tak:.Kolejna wizyta 19 lipca będę miała wtedy usg i umówimy się na cesarkę ,w każdym bądź razie będzie w ostatnie dni lipca.Przytyłam przez 2 tyg. kolejny 1kg.czyli razem 13,400-i gdzie te kg.chyba tylko w piłce z przodu :-D.
Dowiedziałam się ,że pazurki z frenczem mogą być i na caesarkę będę musiała przyjść dzień wcześniej wieczorem a rano kolejnego dnia o 8,15 cesarka.Lekarz trochę się obawia ,że anestezjolog może mieć problemy z wkłuciem znieczulenia bo przepukline mam w takim miejscu gdzie on sie powinnien wkłuć powiedział ,że gdyby były z tym problemy to będą musieli mnie całkowicie uśpić a to mi sie nie podoba takiej wersji nie brałam pod uwagę:szok:

Ostatnia edycja:
LANA, super że wizyta udana. USG nie miałaś? Ja mam ostatnią chyba wizytę 11.07 i też wtedy dowiem się o dokładny termin CC. No i mam nadzieję, że nie będziesz musiała być znieczulana całkowicie, trzymam kciuki;-)

Karolap- no to miałaś przygody. Dobrze, że wizyta udana...:-D
Lana- faktycznie grunt, że nie jest gorzej, jeszcze miesiąc i po ciąży- fajnie :-)

współczuję wam siedzenia tego przed gabinetami, można dostać szmergla...

Karolap - gratuluję udanej wizyty !
LANA - najważniejsze,że nic nie zmienia się na gorsze... tylko stoi w miejscu ... i serdusio pięknie bije! zazdroszczę,że tak mało Ci zostało :-) oby udało się bez znieczulenia ogólnego!

reklama
Do góry