Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
anulek82 dzięki za odpowiedź.. rzeczywiście martwi mnie trochę ta sytuacja bo za każdym razem jak słodzę herbatę czy kawę to zastanawiam się czy powinnam.. nie mówiąc już o innych rzeczach które zjadam, tzn normalny obiad, jogurty itp.. bo naczytałam się o tej cukrzycy i tam każdy posiłek należałoby odpowiednio planować i komponować, nie mówiąc już o całej liście "normalnych" rzeczy z których zwyczajnie trzeba by było zrezygnować. Więc póki co nawet jedząc zwyczajnego schabowego mam wyrzuty czy powinnam.
Myślałam żeby na własną rękę zrobić ten test na obciążenie 75 g glukozy ale jestem w 32 tygodniu a pisałaś, że do 28 się to robi? a teraz miałoby to sens?