reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
anulek82 dzięki za odpowiedź.. rzeczywiście martwi mnie trochę ta sytuacja bo za każdym razem jak słodzę herbatę czy kawę to zastanawiam się czy powinnam.. nie mówiąc już o innych rzeczach które zjadam, tzn normalny obiad, jogurty itp.. bo naczytałam się o tej cukrzycy i tam każdy posiłek należałoby odpowiednio planować i komponować, nie mówiąc już o całej liście "normalnych" rzeczy z których zwyczajnie trzeba by było zrezygnować. Więc póki co nawet jedząc zwyczajnego schabowego mam wyrzuty czy powinnam.
Myślałam żeby na własną rękę zrobić ten test na obciążenie 75 g glukozy ale jestem w 32 tygodniu a pisałaś, że do 28 się to robi? a teraz miałoby to sens?

altaya ciężko mi powiedzieć, bo mi zdiagnozowano cukrzycę w 25 tyg(badanie powinno sie wykonywać pomiędzy 24 a 28 tyg), wiem, że jeżeli 50 gram wychodzi źle, a 75 dobrze, to w 32 tygodniu robi się powtórnie 75, myślę, że jeżeli Cię to męczy i nie chcesz podważać zdania swojego Gina to spróbuj porozmawiać z lekarzem pierwszego kontaktu, on powinien mieć wiedzę na ten temat i jeżeli można wykonać teraz taki test u Ciebie to da Ci skierowanie, żebyś się uspokoiła:)

Ja już po wizycie:-)
Mój synek w ciągu 3 tygodni przytył ponad 800 gramów:szok: to więcej niż mamusia, która przytyła tylko 300 (nie wiem jak to możliwe:-D). Tomuś waży 2100.
Wszystko jest dobrze, szyjka zamknięta. Przepływy u malucha w porządku. A jego stopa mierzy 7,5cm:szok::-)
Termin przesunął mi się z 15.08 na 09.08.

Ostatnia edycja:
Szuszu - super,że wizyta udana :-)
Wam się terminy co chwilkę zmieniają,a u mnie wszystko stoi :-D:-D chociaż usg chyba do końca ciąży mieć nie będę ,więc nigdy nic nie wiadomo...chociaż i tak czuję się na szarym końcu :-(

A u mnie z każdą wizytą termin coraz bliższy. Kurde no naprawdę nie wiem z czegoten mój syn tak przytył:-)

A czemu czujesz się na szarym końcu?
Taycia, nie smutasuj;-)

Szuszu - patrząc na wasze suwaczki :-) :-) zaraz będziecie po, a ja nadal będę czekać na swój termin :-)
Szuszu - najważniejsze,że Synuś rośnie i ma się dobrze :-D

reklama
szuszu-gratulacje. O swojej wadze faktycznie mogłas nie wspominac bo na bilansie ile mas zna plusie ze 2kg sie juz uzbiera:-D
A Wiktorek ma wieksza stope niż moj Mikołaj udo...i termin z usg chyba sie dopasowuje do terminu cc, co?? bo pisalas ze cc najwczesniej po 8 sierpnia

Do góry