reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Taycia,Gabi gratulacje z udanych wizyt,Szuszu a ty szczesciaro dziś bobaska sobie poogladasz:)
Susmali,łooo matko ależ Cie przetrzymali z tym USG. Ale juz możesz odliczać dni do upragnionego dnia:):),już bliżej niz dalej do USG:).

Ja wczoraj tez miałam wizyte. Ania mimo ,że całyczas lezała poprzecznie i wysoko na głowie brata,teraz grzecznie się już obróciła głową w dół,także Maleńka jest gotowa juz:). Gorzej z Maleńkim,ktory jest chyba leniuszkiem i tak jak od początku ułożony pośladkowo tak niestety ciagle tkwi w tej pozycji....Dobrze,ze J przyjeżdza w ren piątek,musi z nim pierwszą męską rozmowe przeprowadzić,co by mi Maluch choć dał cień szansy na poród SN:),a nie tak od razu cesarka.......
Poza tym wszystko OK,choc gin mówi,że teraz juz w zasadzie 30tydz i wszystko może sie stać,zwłaszcza,że ja juz miewam skurcze i to dosc bolesne,ale co dziwne szyjka ponoc twarda,zamknieta i dłuuuuga( co kolwiek to znaczy).Ale z drugiej str,gin mówi ,ze przy bliźniakach to wszystko z dnia na dzień moze sie zmienic,nooo i zapowiedział,że w lipcu juz bedzie po wszystkim na jego oko:). No zobaczymy,zobaczymy. USG to ostatnie mam 6 czerwca:),a potem wizyta 15 czerwca:),wszystko u mojego gina tyle ,ze w róznych klinikach;-).
Mamooooo to juz ostatnie USG.powiedzcie kochane kiedy to wszystko zleciało????????Jeszcze przed momentem pamietam jak chodziłysy na USG i ciaze potwierdzałyśmy,pierwsze bicie serducha itp.....Alez ten czas leci....
No,to tyle u mnie. Powodzonka na dzisiejszych wizytach:)

Nat-gratki z udanej wizyty-no coś ten Twój chłopak uparty ale dziewuszka chociaż posłuszna :-D.Ja teżnie wiem kiedy to tak zleciało -matko jedyna faktycznie nie tak dawno jeszcze biegałyśmy z testami ciążowymi ,pierwsze usg,pierwsze ruchy a tu już końcówka -ale ten czas leci:tak::shocked2:
Kto ma dziś wizytę????-trzymam kciukaski!!!!!!!!!!:tak:

Natt, dobrze że wszystko ok i szyjka zamknięta, to najważniejsze:-) Podobno dzieci zwykle przekręcają się ok. 32 tyg. także Karolek ma jeszcze trochę czasu;-)
LANA, ja mam wizytę dzisiaj, proszę o kciuki, dzisiaj pierwszy raz idziemy z córcią, ,żeby mogła na brata popatrzeć;-)

SZUSZU-kciukasy zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!:tak:i powodzonka na wizycie niech się synuś ładnie do oglądania ustawi :-)
Mój synek to już chyba leży główką do dołu -przynajmniej tak mi sie wydaje po jego kształtach ,które mi notorycznie wystają z brzucha :-D,ale w niedzielę na usg.dowiem się dokładnie jak to z nim jest:tak:

Ostatnia edycja:
SZUSZU-kciukasy zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!:tak:i powodzonka na wizycie niech się synuś ładnie do oglądania ustawi :-)
Mój synek to już chyba leży już główką do dołu -przynajmniej tak mi sie wydaje po jego kształtach ,które mi notorycznie wystają z brzucha :-D,ale w niedzielę na usg.dowiem się dokładnie jak to z nim jest:tak:

Oby się dał obejrzeć, bo ostatnio cały czas nam pępoiwna buźkę rozmazuje;-)
Tobie też życzę powodzenia w niedzielę:-) Mąż Ideał dzisiaj przyjeżdża czy jutro;-)?

dziewczyny mam takie pytanie: co ile Wy macie wizyty u lekarza (przy założeniu, że wszystko jest w porządku). Wydaje mi się, że i tak mam trochę zbyt rzadko ostatnio miałam przerwę 6 tygodni a teraz 5...

reklama
Flower,ja zarówno poprzednia jak i tą ciaze mam tak samo prowadzoną pod wzgl częstotliwości wizyt,czyli,od poczatku stwierdzenia ciąży co miesiąc( co 4 tyg,no chyba ,że była jakaś wyjaztkowa sytuacja,typu gin wyjeżdzał,to chyba ze 2 razy zdarzyło sie ,że przerwa była 5 tyg),natomiast od 7 miesiąca mam co 3 tygodnie wizyte,potem w 8 bede miała co dwa a na koniec to co tydzień. Takze u mnie to wyglada w ten sposób. U mojego gina jest taki rytm wizyt:). + dodatkowe 3 wizyty w klinice gdzie dr robi te duże USG,czyli w 1,2 i 3 trymestrze. A swoja drogą na kazdej wizycie tez jest takie 5sekundowe USG,gdzie tylko sprawdza czy ilośc wód jest dobra i czy serducho dzidzi bije jak dzwon:). No teraz u mnie to z 10sek trwa bo dwojka brzdaców:).

A ty faktycznie rzadko masz te wizyty A moze powiedz,ze wolisz czesciej,bo sie denerwujesz jak masz taką długą przerwe. POwinien to zrozumieć i nie robic problemu....

Do góry