reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

flower- nie strasz, ja tez noramlnie pracuje i siedze po 8 godzin ale chyba Mikolaj na doł sie nie pcha...za 2 tygodnie mam usg to sie zainteresuje tym tematem

reklama
myszka ogólnie nie narzekam ale częstotliwość wizyt i ten mój kręgosłup to trochę mnie niepokoją. Ja musiałam zmienić gina w ciąży bo jak poszłam do swojej (chodziłam do niej 3 lata i wiedziała, że staramy się o dzidzi) z pozytywnym wynikiem testu ciążowego w 3 tyg to mnie zapytała: i co ja mam z tym zrobić? powiedziała, że to nie jest ciąża tylko pęcherzyk ciążowy (mimo że zarodek był widoczny na usg) i kazała przyjść za 2 miesiące!! A jak się zapytałam co robić gdyby się zaczęło coś dziać to odparła, że natura jest okrutna i po prostu dostanę następną miesiączkę...

Jezuu co to za baba??!!!

tylko, że mała jest zdecydowanie za nisko jak na swój wiek.
wyczytałam, że to może być związane ze zbyt długim przebywaniem w pozycji siedzącej (ja dalej pracuję normalnie)

A nie możesz już iść na zwolnienie?

flower188 ja mam brzuch strasznie nisko i wszyscy mi zwracaja uwage na to, ze w 9 m-cu sie tak opuszcza a nie w 7 wiec mnie to niepokoi i na nastepnej wizycie 6.06 zapytam lekarza. Jakby nikt nie zauwazyl to bym sobie nie nawkręcała i teraz sie stresuje:wściekła/y:

Flower, moim zdaniem wizyta co 5 tyg na tym etapie ciąży jest ok. Inna kwestia rozszczepu kręgosłupa, na tym się nie znam i nie wiem jak to wpływa na poród..

Ja już po wizycie:-) Synuś waży 1300g:szok::-) Szyjka zamknięta. Postaram się fotki wkleić:-)

meggie - wizytę mam dopiero na 14 czerwiec i wtedy już pójdę na zwolnienie, pewnie bym poszła już teraz ale z częstotliwością moich wizyt muszę trochę poczekać.

devi - daj koniecznie znać po wizycie! myślę, że jeżeli szyjka jest zamknięta i długa to to nie przeszkadza ale trochę się schizuję bo ani razu nic o mojej szyjce nie słyszałam od gina

myszka - ja brzuch mam normalnie tylko ta główka tak niziutko i tez gdyby nie niedzielne usg to bym sie nie stresowała a teraz sobie wkręcam coś ...

Nie wiem jak ja wytrzymam nerwowo do 14 czerwca!! 31 maja zaczynam szkołę rodzenia i ćwiczenia mam więc trochę się stresuję czy powinnam ćwiczyć w takiej sytuacji..

Ja musiałam zmienić gina w ciąży bo jak poszłam do swojej (chodziłam do niej 3 lata i wiedziała, że staramy się o dzidzi) z pozytywnym wynikiem testu ciążowego w 3 tyg to mnie zapytała: i co ja mam z tym zrobić? powiedziała, że to nie jest ciąża tylko pęcherzyk ciążowy (mimo że zarodek był widoczny na usg) i kazała przyjść za 2 miesiące!! A jak się zapytałam co robić gdyby się zaczęło coś dziać to odparła, że natura jest okrutna i po prostu dostanę następną miesiączkę...
flower-ja miałam bardzo podobną sytuacje z moją poprzednią gin.usłyszałam prawie to samo tym bardziej ,że wiedziała,że kilka miesięcy wczesniej poroniłam -bez chwili zastanowienia wymieniłam ją na innego lekarza.
Jeśli chodzi o nisko ułożony brzuch to w 1 ciąży z córką od początku miałam nisko-też się wszyscy dziwili ,czemu tak nisko?-a to poprostu taki urok jedni mają tak a inni inaczej .Teraz mam brzuszek wyżej i o wiele większy-więc nic się nie martwcie:tak:
szuszu-gratki z udanej wizyty!!!!!!!!!!:-)

Witam
We wtorek bylam na USG, mala rosnie jak szalona, ma 980 gr, wszystkie wymiary zgodne z wiekiem, ale niestety byla kaprysna i odwrocila sie plecami. Leży sobie tera w poprzek hehehe i sie rozpycha w brzuchu mamy. Zwiekszona ilosć śluzu jaka u mnie obserwuje to na szczęście nic zlego, okazalo sie że posiew jest czysty a jedyne bakterie to te dobre lactobacilus w dodatku liczne wiec jest ok, widocznie taka moja uroda w ciąży z tym zwiększonym sluzem ;))

reklama
Biedroneczka - cudowne wiadomości (mam to samo z tym śluzem :zawstydzona/y:).. mój Synek ładnie leżał główką w dół i znowu się obrócił i ma teraz główkę na górze... to zgrabna twoja córcia będzie :-):-) ... ja się denerwuję,że mój Syn będzie duży 25 tydzień - 902 g....:szok: gratuluję wizyty!
Szuszu - dużego chyba będziesz miała Synusia! super,że tak ładnie rośnie!

Do góry