reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Sylvi.b- pytałam 2 miesiące temu jak wylądowałam w szpitalu z szyjką 0,5 cm i rozwarciem też na 0,5 ale stwierdzili ,że szyjka za krótka aby założyć pesser po 3 dniach w szpitalu szyjka się zamkneła i wydłużyla do 1cm. i wypuścili mnie do domu.co szpital to obyczaj:wściekła/y:
Dowiedziałam się ,że przy cesarce mężuś nie może ze mną być :-(-szkoda ,a do szpitala dla dzidzi mam zabrać pamperki i chusteczki nawilżające,ubranka moge ale nie muszę bo szpital na dni pobytu zapewnia swoje.Po cesarce jeśli dzidzia nie dostanie żółtaczki w 4 dobie wypisują do domku:tak:

Ostatnia edycja:
LANA no pewnie ze wytrzymasz!!!!fajnié ze szyjka sie wydluzyla!

TAYCIA ja nie place tu za morfologie, ma sie ja 2 czy 3 razy w ciazy, tylko za dodatkowe pobranie krwi np na toksoplazmoze -ponad 4o euro, ostatnio lekarka mi püowiedziala ze 2 razy toxo juz mialam i zebym trzec i raz nie chciala bo nie ma miejsca w karcie na naklejke z wynikami...

sylvi.b ja mam szyjke 3cm, tzn przez tydzien wydluzyla sie o 0,5cm ale mam rozwarcie na 0,5cm i lekarz mowi ze mi nie jest potrzebny krazek... Chyba czułabym sie pewniej jakbym go jednak miała... Przeciez placilas za niego prawda?? Nie to ze mojemu sie nie chcialo tylko pewnie nie widzial potrzeby... Ale czy pessar ma jakies skutki uboczne? Bo jesli nie to dla bezpieczenstwa powinni zakladac wszystkim ze skracajaca szyjka. Nie rozumiem:baffled:

Gratki udanych wizyt. Zycze wszystkim szyjowym kobietkom zeby sie wydluzyly. Moze to dziwne ale ja nie wiem ile ma moja szyjka, lek mowil ze wszystko oki to ja z usmiechem wychodzilam, w piatek wypytam sie o szyjke oczywiscie jak ze stresu nie zapomne

witajcie

ja po wizycie
mały rośnie ...ma już ok 1140g buzie zasłania rączkami nie chce dać sobie zdjęcia zrobić ;)
a poza tym zwolnic mam tempo życia.... co jest niewykonalne.... i czas na odpoczynek.... co też w zyciu sie nie sprawdza ;/

wszystkim gratki za udane wizyty i kciuki trzymam za te co bedą szły dopiero :)

Lana gratki fajanie ze szyjka dluga z tego co pamietam ktoras kiedys pisala ze jak jest kolejna ciaza to moze sie zdarzyc rozwarcie na tym etapie ciazy:-)
Gbinia Tobie również gartuluje udanej wizyty a maly pewno sie wstydzil ze zaslonl buzke:-) wiem ze przy dzieciach ciezko zwolnic tempo ale jakos to musisz zrbic dla siebiei dziecaiczka....

Lana gratki fajanie ze szyjka dluga z tego co pamietam ktoras kiedys pisala ze jak jest kolejna ciaza to moze sie zdarzyc rozwarcie na tym etapie ciazy:-)
Gbinia Tobie również gartuluje udanej wizyty a maly pewno sie wstydzil ze zaslonl buzke:-) wiem ze przy dzieciach ciezko zwolnic tempo ale jakos to musisz zrbic dla siebiei dziecaiczka....
Moze sie zdażyc rozwarcie nawet na 1,5 palca :-D choc nie wiem jak sie to mierzy. W kolejnych ciązach szyjka jest nadruszona czy jakos tak.
Gratuluje udanych wizyt, oby tak dalej :-)

reklama
Do góry