reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Hello dziewczyny! Trochę dziwne mam pytanie-jak to ładnie ujęli w jednej reklamie mam mały "problem intymny" a wizyta u lekarza za kilka dni. Czy możecie coś poradzić żeby przetrzymać te kilka dni? Czy można stosować clotrimazolum w ciąży? a na drogi moczowe? ponoć żurawina jest dobra, miałam też już raz zapisane jakieś tabletki na bakterie w moczu ale nie pamiętam jak się nazywały. Sama nie wiem czy coś mi jest ale miewałam kiedyś takie infekcje i czuję że teraz też jest coś nie tak:-(

Hello dziewczyny! Trochę dziwne mam pytanie-jak to ładnie ujęli w jednej reklamie mam mały "problem intymny" a wizyta u lekarza za kilka dni. Czy możecie coś poradzić żeby przetrzymać te kilka dni? Czy można stosować clotrimazolum w ciąży? a na drogi moczowe? ponoć żurawina jest dobra, miałam też już raz zapisane jakieś tabletki na bakterie w moczu ale nie pamiętam jak się nazywały. Sama nie wiem czy coś mi jest ale miewałam kiedyś takie infekcje i czuję że teraz też jest coś nie tak:-(

gabiczek ja ciągle używam clotrimazol, mój lekarz mówi że można spokojnie

gabiczek nie wiem co prawda jaki to problem ale ja tak kiedys mialam tez kilka dni przed wizyta, pomogl rumianek i szalwia- przemywalam kilka razy dziennie

gabiczek na drogi moczowe można brać jeszcze Urosept lub UROVAL manosa te drugie tabletki są na bazie żurawiny i trochę droższe
taycia u nas jak ktoś chodzi prywatnie to musi za wszystkie badania płacić (ostatnio za mocz i krew płaciłam 16zł)
myszka super że wizyta udana
LANA trzymam kciuki

Ja już po wizycie -a więc tak szyjka się wydłużyła o 0,5 cm :szok:czyli teraz ma 1,5cm.(mierzenie paluchem) ale za to zrobiło się rozwarcie na 1cm:-(.Gin twierdzi ,że to nic takiego tylko mam nie dźwigać i dużo odpoczywać-a ja mu na to ,że niby co ja robię od połowy grudnia tylko odpoczywam i nic nie robię :wściekła/y:więc z kąd te rozwarcie????:-(Terminu cesarki mi jeszcze nie zaplanował powiedział,że najczęściej robi się je w 39 tyg.-o ile wytrzymam tyle:baffled:.Wyprosiłam o usg ale musiałam na ściemniać ,że chcę się niby upewnić kto siedzi w moim brzuszku (jak bym nie wiedziała,że Krystianek:-Dale on tego nie wie bo usg robiłam prywatnie u innego gina-który potwierdził mi płeć z 13 tyg.):tak: i w ten sposób w niedzielę jadę do szpitala z mężusiem obejżeć mojego synusia:-).
Muszę wytrzymać jeszcze tak około 7 tyg.aby wejść w 38 tydź.i będzie git-
DAM RADE,DAM RADE!!!!:tak:

reklama
LANA super że przynajmniej szyjka dłuższa, ja mam też 1cm rozwarcia i 3cm szyjka to mój gin wolał dla bezpieczeństwa dać mi krążek - pytałaś swojego o taką ewentualność?

Do góry