reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
meggy29 u mnie wygląda to tak

fB-HCG 137 ng/ml Skor. MoM 3,50
PAPP-A 5,57 mlU/ml Skor. MoM 1,29
Przezierność karkowa 1,3 mm MoM 0,86

Ryzyko biochemiczne+NT 1:2196
Test podwójny 1:422
Trisomia 18 + NT < 1:10000
wszystko poniżej granicy odcięcia
Ryzyko wieku 1:939 (mam 25,7 lat)

Badanie było wykonywane w 12t6d, a pomiar dzieciątka z 12t1d 5,8 cm. Może to dlatego, że jest różnica w pomiarze CRL a terminem wykonania badania, a może chodzi o moją wagę (47,5 kg). Dzisiaj już wszystko się wyjaśni ale do wieczora jeszcze tyle czasu.

ja juz po swojej wizytce..nic sie nie dzialo,zadnych badan..posluchalismy tylko serduszka dzidzi,bije jak dzwon:-) takze mam nadzieje,ze wszystko wporzadku,teraz tylko czekamy na list z data usg..i juz nie mozemy sie doczekac .

Gratuluje udanych wizyt wczorajszych i trzymam kciuki za dzisiejsze:wink:

ja juz po swojej wizytce..nic sie nie dzialo,zadnych badan..posluchalismy tylko serduszka dzidzi,bije jak dzwon:-) takze mam nadzieje,ze wszystko wporzadku,teraz tylko czekamy na list z data usg..i juz nie mozemy sie doczekac .

Gratuluje udanych wizyt wczorajszych i trzymam kciuki za dzisiejsze:wink:
czyli jeszcze nie mialas usg??Ja tez mieszkam za granicą i tu podejscie jest tez takie lajtowe,naturalne.np.do gina sie nie chodzi ,usg robia w srodku i na koncu ciazy...Bardzo cięzko mi bylo sie z tyym pogodzic bo nie jest jak w polsce ...ale zrozumialam ze to nie znaczy ze źle.;)

Gosia cieszę się, że z dzieciątkiem wszystko ok :)

Malinowa dobrze, że chociaż serduszka posłuchałaś, to już dużo :)

Neilaa trzymam kciuki dalej za Ciebie, mam nadzieję, ze gin rozwieje Twoje obawy na wizycie

Ja już też po wizycie. Oczywiście zaliczonej do udanej :-)
Po pierwsze ta dzisiejsza ginekolog bardziej do mnie przemawia,aniżeli wcześniejsza. Jest jakaś taka bardziej konkretna no i droższa,no ale życie :-)

Dzidzia ma 5,5cm . I wychodzi dokładnie 12 tydzień i 4 dzień,więc termin 27 sierpień. Więc jest...załapałam się na sierpniówki :-D:-D

Słoneczko nie spało, słodko się wierciło, bawiło nogami, ssało kciuka. Ma dwie rączki, nóżki, głowkę, kręgosłup dobrze rozwinięty. Pani ginekolog była zadowolona i ja przyszła Mama też.

Sprawdzone zostało także czy ma coś między nóżkami i na razie nic nie widać,więc jest duże prawdopodobieństwo,że to będzie dziewczynka :-)

Następna wizyta za miesiąc. Na 17 jadę do lekarza ogólnego ,żeby założyć kartę. Aaaa.. ginekolog dała mi miesiąc zwolnienia!!!!!! żebym sobie wypoczęła,bo taka drobniutka jestem :-D:-D więc mam labę do 13 marca :-) póki co najbardziej cieszę się,że z dzidzią wszystko cudnie!

Pozdrawiam :-)

reklama
Do góry