reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
uff a ja już po badaniu cukru
sama masochistycznie dawkę 75g sobie zafundowałam :-)
i wyniki
na czczo 80, po godzinie 127, a po dwóch 116 - czyli mogę bezkarnie objadać się słodyczami :-D

Szczerze ja nie mam pojęcia ile waży moje dziecko :szok: nie wiem ile ma nawet cm.
Bo zawsze bylam tak zestresowana ze wzgledu na wage, ze szok.
Mam jakies chyba z 6 kartek A4, zdjecia wykresy cuda. Ale ogólnie nic z tego nie wiem :szok:

Powiedzcie mi co z szczepieniem? Chodzi mi o róznice grupy krwii rodziców, bo u nas jeden mówi szczepić, zaś drugi mówi przy pierwszym nie trzeba... Ilu lekarzy tyle opinii..

Ja cukru jeszcze nie miałam robionego :szok: bo nie moge dotrzec do przychodni... Nawet drugiego badania krwii nie miałam... Cytologia dopiero przede mną. No masakra...

Fazerka- mi sie wydaje, ze ten lekarz nie ma racji. 13kg to wcale nie tak duzo. Kazda z nas mniej wiecej tyle przytyla :-)
Myszka- fajnie, ze wszystko dobrze i ze wizyta udana!
Donia- super, ze wynik dobry- mozesz dalej jesc slodycze :-)
Elastico- nie wiedzialam, ze takie przypadki jak Ty istnieja, zeby przytyc 200g :-) Ale najwazniejsze, ze z Maluszkiem wszystko dobrze :-)

a ja ponownie, wcisnęłam się na USG i widziałam naszą Amelcię
no i ma usteczka i nosek po tatusiu a mega wielkie pucate policzki po mamusi (wolałabym odwrotnie) :-) waży 1277g i jest o 9 dni starsza niż wynika z OM (poprzednio szła równo) i przytyła 0,8 kg w ciągu 6 tygodni :szok:. Rośnie nam mały Pudzian :-D

dziękuję Wam bardzo za miłe słowa.. :-) lekarz z jednej strony może i nie ma racji ale mu chodzi o to żebym nie miała cesarki bo tak jak napisała Pola ja raczej z tych drobnych jestem :) i po prostu 4kg maluszka nie urodzę drogami natury.. a cesarki lekarz nie chciałby mi robić.. dlatego nakrzyczał.. wagę przed ciążą miałam prawidłową czyli powinnam przytyć ok 11-15kg :) także ma powód się czepić.. a że dodatkowo ja żyję w Grecji a tu jest trochę inaczej niż w PL to lekarz pewnie się "martwi" że święta albo nowy rok na porodówce spędzi :p

elastico ja cukier też dopiero teraz będę robić :) czeka mnie dawka 75g :szok:

donia :-D spory już Maluszek :-D

reklama
Do góry