reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

dziewczyny, ale duże dzieciaczki macie!!!

ja jestem ciekawe ile waży moje szczęście:D:D

w ogóle brzuchol mi wyskoczył:D bo Hanka zmieniła pozycję z poprzecznej na główną w dół...i normalnie w ciągu jednego dnia brzuchol mi o 3 rozmiary urósł:D

reklama
Myszka cieszę się że wszystko z Wami w porządku :)

ja też już po wizycie :-) i..... mój gin mnie lekko okrzyczał że jestem 13kg na plusie :angry: powiedział że mam uważać na to co jem bo jak tak dalej pójdzie to mały będzie taki duży że trzeba będzie cesarkę zrobić.. na dzień dzisiejszy ma 1890g :tak: powiedział też że jest o 10 dni za duży.. czyli duże prawdopodobieństwo że urodzę w grudniu :) śmiałam się z mężusiem że sylwestra na porodówce spędzimy :-) i pewnie gin mnie dlatego ochrzanił bo nie na rękę mu żebym rodziła w nowy rok albo święta :p a tak to wszystko dobrze :-) Szkrabik przekręcił się główką do dołu :-D przepisał mi badania które mam zrobić.. między innymi glukozę.. i będę musiała iść do przychodni w poniedziałek żeby mi to na książeczkę wpisał lekarz żebym nie musiała płacić za to wszystko.. i mam nadzieję że załatwię to bez przeszkód bo nie mam wizyty na poniedziałek tylko dopiero na przyszły tydzień a muszę badania zrobić w ciągu 10dni... grrr biurokracja :-p

reklama
A ja po wizycie, Mikołajek waży już 1600 gram i obrócił się główką w dół:-) Wszystko z nim dobrze i z mamusią też:-)
Super, też bym chciała, żeby dzidziuś się obrócił ale póki co dalej leży w poprzek :nerd:
Fazrkam super waga dzieciaczka ale coś ten lekarz niepotrzebnie Cię straszy. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 24kg i synek ważył 3850g. Moja szwagierka jakieś 18kg przytyła a jej synek ważył 4650g więc przyrost wagi nie ma znaczenia dla wagi dziecka. Inna szwagierka też przytyła jakieś 16kg córka ważyła około 4200g. Więc się nie martw przyrostem wagi :happy2:
Pozdrawiam

Do góry