reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
jestem :)
zbiera sie na burze wiec nie spacerowalam i tak mnie lekki deszcz zlapal .
julcia wazy 7600 i jest idealna jak na swoj wiek, nie jest grubasem :-p jednak zeby jej nie rozpychac zoladka mam nie dawac kleiku na noc zeby jej nie rozepchac zoladka. nastepne szczepienie to pneumokoki w maju i na rok spokoj :)

pytalam dzis z ciekwosci ta polozna co mi dawala szczepienie o roznice miedzy zwyklymi szczepionkami a tymi 6w1. i powiedziala ze te zwykle nie maja czegos z tym krztuscem czy maja tego mniej, dokladnie nie pamietam i ze teraz sa zachorowania na krztusiec. bietka wiedzialas o tym?

o takie cos znalazlam. to jest ta roznica .

Na czym tak naprawdę polega różnica?

Chyba najistotniejszą różnicą jest składnik DTP- czyli szczepionki przeciw Błonicy, Tężcowi i Krztuścowi:
Całokomórkowa DTPwbezpłatna zawiera całe Pałeczki Krztuśca. Natomiast składnik szczepionki5w1 lub 6w1 to szczepionka Bezkomórkowa DTPa – zawiera tylko kilka oczyszczonych białekbakterii.
Oczywiście nie ulega wątpliwości, że zmniejsza się ilość wkłuć- jednak osobiście uważam, że nie powinno być to decydującym argumentem przy podejmowaniu decyzji.

Ostatnia edycja:
anisiaj - jaki młody !!!!!!!! :szok::tak: no dobra jest przystojny :-) zazdroszczę :) ile razy już |Cię badał :-D;-);-);-) ???

bobo nie wiedziałam :confused::baffled: i tak byliśmy zdecydowani na te 6w1 ze względu na ból wkłuć, ja też nie daję kleiku :) i Igi przesypia noce więc Wy też dacie radę :)

ale gorąco !!! :-p dobrze że jest chłodny wiaterek... nie odważyłam się rozebrać Igorka do krótkiego rękawku i dobrze bo w cieniu chłodnawo miejscami było, ale widziałam niemowlaki w samych pampersach i koszulce z krótkim rękawem :confused::confused:

nogi mnie bolą, gorąco, a ja miałam ochotę na rosół i gotuje się :-)
m mówi że jestem nie teges bo jak było zimno to nie gotowałam , a teraz przy 27 st gotuje rosół :-D:-D:-D

reklama
Do góry