reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

reklama
Bawarskie pieczarki na grill

2z3qnbn.jpg

* 20 średnich pieczarek

* 1 opak sera feta (ok. 275 g)
* pieprz, czosnek granulowany, bazylia (najlepiej świeża, ale może być suszona)

Pieczarki umyć i usunąć im nóżki ;p
Fetę pokroić na 20 kostek i do każdej pieczarki włożyć jedną, wyrównując łyżeczką.

p2.jpg
2qn3z85.jpg

Wierzch posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Grillować aż pieczarki staną się wiotkie. Można próbować w trakcie grillowania czy już, ale wtedy do stołu może nic nie dotrzeć ;)

Przepis przywiozłam z Bawarii, ale od Słowaka, który wcześniej długo mieszkał w Kanadzie i ma żonę Polkę. Trudno więc ustalić ostatecznie "narodowość" pieczarek, ale bardzo polecam! :)

Mła- my spróbujemy następnym razem :-)
Milva- mój M na tym cieście robił krokiety mięsne bo miał zamrożony farsz na pierogi a że ciasta sie zostało to zrobił również te ciasteczka tylko żółtkiem nie smarował i też dobre wyszły :tak:

reklama
Mla kochanie powiedz mi czy mam szanse zrobic te pieczarki w piekarniku? Nie mam grila a chcialam dzis do rybki zrobic bo znalazlam odtluszczona fete :-D rozumiem tez ze sererm do gory piec tak? A nie sa malo slone?

Do góry