Kapusta na słodko
* średnia główka młodej kapusty (zwykła też ujdzie, choć to nie to samo)
* 1 l rosołu
* 10 dag masła
* 2 cebule
* kilka łyżek mąki pszennej
* łyżeczka kminku
* koperek
* słoiczek przecieru pomidorowego
* vegeta, cukier
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, gotować ok 5 min i odcedzić. Podgotowaną kapustę podlać rosołem, dodać czubatą łyżkę cukru i vegetę. Kiedy zmięknie dodać zasmażkę z cebulą (cebulę udusić na maśle i jeszcze chwilę smażyć dodając mąkę), kminek, posiekany koperek i przecier pomidorowy. Gotować jeszcze ok 5 min.
Wbrew nazwie wcale nie jest taka słodka
* średnia główka młodej kapusty (zwykła też ujdzie, choć to nie to samo)
* 1 l rosołu
* 10 dag masła
* 2 cebule
* kilka łyżek mąki pszennej
* łyżeczka kminku
* koperek
* słoiczek przecieru pomidorowego
* vegeta, cukier
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, gotować ok 5 min i odcedzić. Podgotowaną kapustę podlać rosołem, dodać czubatą łyżkę cukru i vegetę. Kiedy zmięknie dodać zasmażkę z cebulą (cebulę udusić na maśle i jeszcze chwilę smażyć dodając mąkę), kminek, posiekany koperek i przecier pomidorowy. Gotować jeszcze ok 5 min.
Wbrew nazwie wcale nie jest taka słodka