reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

Kochana, feta jest na tyle słona, że nic więcej nie trzeba. No chyba, że w UK macie jakąś inną ;)
W piekarniku nigdy nie piekłam, ale nie widzę powodu, dla którego miałoby się nie udać. Jak pieczarki się skurczą, powinny być już ok. Ale zawsze możesz jedną dziubnąć w trakcie ;)
Tak, serkiem do góry :)
 
reklama
Ja wypróbowałam te pieczary ostatnio na grilu w sobotę i wszystkim smakowało. Tym sposobem dołączą do stałego repertuaru grilowego :) Następnym razem posypię większą ilością czosnku, bo teraz tylko tak delikatnie sypnęłam.
 
Mla, maxwell wyszly! Czy takie jak z grilla to trudno ocenic bo nie mam porownania ale sie skurczyly I byly smaczne. Idealnie pasowaly do rybki, nastepnym razem sprobuje z kozim serem bo ten sie nie roztopil tak jak myslalam, ta feta nie byla nawet Na tyle miekka zeby ja rozsmarowac i niektore pieczarki popekaly. Ale przepis rowniez to moich ulubionych wrzucam ;)
 
Kotlety z młodej kapusty i kaszy manny (8 średnich sztuk)
w sosie koperkowym

Kot.jpg

* 40 dag mielonego mięsa
* 1/2 niewielkiej główki młodej kapusty
* 1/2 szklanki kaszy manny
* 2 jajka
* kilka łyżek bułki tartej
* 2 łyżki mąki
* 1/2 kostki rosołowej
* pęczek koperku
* sól, pieprz

Kapustę drobno poszatkować, posolić i po kilku minutach ugniatać odciskając sok. Dodać mięso, kaszę mannę, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, posolić, dodać pieprz i wyrobić masę na kotlety. Panierować w bułce tartej wymieszanej pół na pół z mąką. Kotlety usmażyć, a później zalać na patelni 1 i 1/2 szklanki wrzątku i wrzucić kostkę rosołową. Dusić 30 minut obracając w tym czasie raz kotlety. Na koniec wyciągnąć kotlety, ubrać trochę płynu, wymieszać go z 2 łyżkami mąki i posiekanym koperkiem, a następnie wlać na patelnię i gotować jeszcze 2 minutki. Kotlety włożyć do sosiku i gotowe :)
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry