reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Maleńkie Urodzinki

U nas będzie osobna bobasowa-roczkowa impreza - przyjdzie trzech kolegów Szymka, dwóch z nich jest o dwa tygodnie młodszych, a trzeci o 4,5 miesiąca.
Z tego powodu ładny tort będzie raczej dla rodziców maluchów, a same maluchy dostaną bezglutenowe chrupki, biszkopty itd. Nie chcę sytuacji kiedy starsze dzieci będą mogły coś zjeść, a ten najmłodszy nie.

reklama
postanowiłam juz co z urodzinkami
z tego względu ze emi ma urodzinki w środe imprezke zrobimy w sobote po urdzinkach:tak:

zaprosze jedna cioteczke ktora najczesciej nas dowiedza
moja kuznke z facetem i małym jej syneczkiem
oraz Zuzie (ktorej pilnuje) z rodzicami

nie bedzie to jak u cioci na imieninach wyrzera ale mały poczestunek dwie sałatki tort jakies ciacho inne owoce dla dzieci i tyle
mysle ze bedzie ok

dziewczyny czy wy planujecie alkoholowy poczestunek dla straszych gosci ja bym nie chciala ale nie wiem czy tak wypada nic nie postawic :confused:

U nas winko to napweno bedzie jakies..
Zreszta nie za bardzo sie ciesze,bo naszymi goscmi to bedzie tylko rodzina meza-tesciowa,siostra meza,tesc i taka jedna ciotka.Tak bardzo bym chciala zeby ktos z mojej strony byl,ale niestety.Rodzice daleko,a moja polska rodzinka tez nie blisko bo w Bydgoszczy i raczej nikt nie przyjedzie na jeden dzien.Wiec nie bede szalec-jakis skromny obiadek,do tego winko,a na koncu jakis torcik upieke i tyle.

Kasiula, u Pati alkoholu nie będzie, bo mam pogląd, że na imprezach dzieci takich napojów nie ma.

Hejka, ja juz zaczzynam planowanie a właściwie rrealizację :) U nas jest ogromna rodzina i niestety tacy sa rozkapryszeni że musze wysztkich zaprosić bo się poobrażają jedne po drugim i tyle - obraza stanu, mniejsza z tym, wymyśliłam sobie w związku ztym że robię dwie imprezki - widziałam tu takie pomysły tez - ja o ty przeczytałam w jakiejś ciekawej gazetce :) - Dla starchów w urodzinki akurat bo wypadaja w piatek - torcik świeczki itp. A w sobote zapraszm tą rodzinkę co ma małe dzieci - czyli raptem dwie osoby no i oczywiście naszego przyjaciela bobaska, Grzesia - więc w sobote będzie zabawa i luz, a w piatek ścisk i tłok... No nie wiem jak to zrobić - a że mam malutkie mieszkanko - a tych ludzi przyjdzie ze 20 sztuk to już w tym momencie mam dosyć :( ... Może ktos ma na to pomysł - jeszcze się zastanawiałam żeby rozdzielić ich na piatek i nhiedzielę - bo w sobotę sie uparłam że dzieciaczki sie bawią i już... ale rodzi się wtedy następny problem ci zaproszeni na niedzielę poczują się gorsi... ech szkoda gadać... najchętniej bym tylko dzieci zaposiła ale mąż jest tak wychowany że trzeba wszystkich zapraszać i o! tyle będzie szumu i roboty - a mała i tak nie wiem co i jak i pewnie będzie płakać jak tyle ludzi się zwali... Szkoda gadać :(

Pozdrawiam wszystkie mamusie i ic prawie roczniaczki :)

Wypada nie wypada...

to Nasz dom i nasz impreza

jeden stawia alkohol inny nie, ale zawsze to musi być nasza decyzja..

u mnie nie ma alkoholu na imprezach dla dzieci, tak jestem nauczona, na moich imprezach (jako dziecko) alkoholu nie było

ale ja to zupełnie inna jestem, bo u mnie na obiedzie weselnym było tylko po lampce szampana :)

Też mi sie wydaje, że nie powinno być alkoholu i raczej nic nie kupię, ale zapowiedziała się na urodzinach pewna ciotka i zażyczyła sobie, żeby Kubas "postawił" flaszkę! Zdziwi się kobieta, ale wódki to ona z pewnością na stole nie uwidzi!

my pierwsząimprezkę mamy w sobotę. bedzie torcik, jakaś sałatka.
a w następną bedą chrzestni, msza będzie. również będzie torcik.

a my chyba połączymy cztery imprezy......
urodziny patrynia .....dzien kobiet ....urodziny tatusia ...no i wprowadziny do nowego mieszkania ........:):);-) ;-) ......no jeszcze sie nad tym zastanawiam ........moze jednak zrobic wszystko osobno ?????:confused: :confused: ...........no ale wtedy za duzo imprez w jednym miesiacu jak na mnie:):-D :-D :-D :-D

reklama
Do góry