reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Maleńkie Urodzinki

reklama
kasiula super ten pomysł z urodzinami .......jezeli masz mozliwosc i warunki to zrob Emi urodzinki i oczywiscie jak najwiecej fotek zeby miala pamiatke .....
kasiula apropo takiego gadania ze bobas nie bedzie nic z tego wiedzial..........to szkoda sie przejmowac i lepiej robic swoje .......:):)
ja jak szłam z patrykiem do mikolaja zeby mu zrobic zdjecie i pokamerowac go troszeczke to tez mi duzo osob mowiło ze szkoda mojego zachodu bo bobas nic z tego nie wie .............jja i tak poszlam i nie załuje ......teraz Patrynio bedzie mial super pamiatke!!!!:):)
nie wiem jak u nas bedzie z tymi urodzinami .....bo wtedy szykuje sie nam przeprowadzka ......ale CIACHO jakies bobasowe z świeczką:):) i baloniki napewno beda ....mama chrzestna tez ....a reszte to sie okaze:):):)

Ja też myslę o małej imprezce:-)
rodzice jedni i drudzy, rodzeństwo moje i męża z rodzinami no i moja babcia i chyba tyle
tort pewnie mama zrobi :tak:

azik ja też nie widzę urodzin Piotrusia...

Oczywiście robimy imprezkę. Tym razem w domu. Po mszy za roczne dzieci do domku, poczęstunek, torcik obowiązkowo. Dziewczynki miały to dlaczego nie mały:-)). W dzień jego roczku (wypada w czwartek a wyprawiać będziemy w sobotę, bo wtedy jest msza za dzieci roczne) i tak będziemy świętować bo to Dzień Kobiet. Oj biedny ten mój mąż wszyscy w domu będą mieli święto tylko nie on. Ja i dziewczynki dzień kobiet a Dorianek roczek :-))

Tylko mnie tez meczy to ze nie wiem jak to zorganizowac mam kolezanke z synkiem w wieku emi i chce ja zaprosic zeby emi miala towarzystwo mam kuzynke tutaj z synkiem mlodszym ma 5 mies i ez chce zeby byli ale mam tu tez inna rodzine i zeby wszystkich zaprosic byłby pełny salon a ja planowalam mala imprezke zeby bylo mijsce na zabawe dla emi
i teraz jak zaprosze kol to glupio rodziny nie zaprosic a dwie imprezy odpadaja juz teraz mama na mnie krzywo patrzy ze chce wydac kase na darmo a ja zrobie dwie to juz chyba nie zamknie buzi do nastepnych urodzin;-)

Noi sama nie wiem a maż mi pomaga mowiac rob jak chcesz:baffled:

My tez dwie imprezki planujemy jedna w Irlandii a jedna w Polsce, bo akurat przylatujemy dzien przed urodzinkami na wielkanoc! Tu Ella ma duzo malych kuzynow (samych braci i siostr ciotecznych ma szescioro!!:szok: ) wiec imprezka bedzie bardziej "dzieciowa":-D , a w Polsce ona jest jedyny bobasek wiec imprezka bardziej "dorosla".;-)

my pewnie tez bedziemy musieli zrobic dwie imprezy lub jedna w jakiejs restauracji (sprzatania przynajmniej nie bedzie) bo wszyscy sie w domu razem nie pomiescimy
co do tortu to myslalam o jakim torciku z zdjeciem Lenki
tez nie wiem co mamy jej kupic na 1 urodzinki :confused: :confused:
na pewno nie obedzie sie bez zwyczaju 1 urodzinkowego tzn pokazuje sie dziecku kikla roznych przedmiotow np grzebien rozaniec kieliszek banknot i dziecko sobie wybiera i ten ktory wezmie w reke jako pierwszy mowi cos podobno o przyszlosci dziecka (mam nadzieje ze Lenka nie wybierze rozanca ani kieliszka :-D :-D :-D )

tak wybieranie kieliszka rozanca czy banknotu obowiazkowo:tak: u na stez

zauwazylam ze dzieci czesto wybieraja rozeniec nie ze wzgledu na swoja przyszlosc a ze wzgledu na to ze to fajne koraliki ;-)

a z prezentem tez mam dylemat
znalazłam fajne bronsoletki dla dzieci ale chrzestna miala jej kupic i nie wiem czy jak nie pojedziemy do PL to moze wyskoczyc z prezentem

drugi pomysł to jakas wypasiona zabawka
albo taki maly zwierak bujany widzialam tu koniki tygryski taki jak typowy kon na biegunach tylko malutki

Roczek KArola wypada w niedziele, na pewno wiec specjalnie zamowiona msza w tym dniu (znajomy ksiadz - przyjaciel rodziny sie o to postara :-)) pozniej obiadek z rodzinka, prababcia Lola, dziadki (ciekawa jestem czy tym razem tescie sie pojawia), chrzestni, no i my to jest razem 11 doroslych i 4 dzieciaki, Lolo 5ty. Mam nadzieje, ze pomieszcze ich wszystkich u siebie, bo nie bardzo widzi mi sie roczek w restauracji. Tort obowiazkowo, i tak jak magdalenkab, chycialabym tort-samochodzik:-D i zastanawiam sie czy samej sie tego nie podjac :-p Balony oczywiscie tez beda :tak:

Prezent, hmm, z tym bedzie problem, od chrzestnej dostanie to: odpychacz jeżdzik z KUBUSIEM robi BAŃKI CUDEŃKO (145761295) - Aukcje internetowe Allegro
i ja sama nie wiem czy jest sens kupowiac wiecej zabawek, bo i tak po chwili ida w kat, mam wiec problem :confused:
Druga imprezka bedzie dla znajomych z dzieciaczkami, takie mini mini party :)

reklama
poprawiłam zdjęcie...

ja prezentu nie kupuję - zabawek ma dosyć, prezenty dostanie od dziadka i chrzestnych - więc ja oszczedzam - choć kusi :)

ale biorac pod uwagę że już teraz jestem pod kreską... a tu jeszcze 1,5 tygodnia zycia to jakoś mi się nie widzi że w lutym będzie lepiej :(
no chyba że w totka wygram :)

Do góry