reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze hobby

Olu, w gazetach mamuśkowych jest pełno artykułów, jak chcesz to mogę podesłać Ci paczkę bo mam tego pełno;-) ze względu na to że kończyłam szkołę dla opiekunek dziecięcych:tak::-). Z resztą każde dziecko rozwija się w swoim rytmie i jest wyjątkowe a takie podciąganie pod podręcznik źle wychodzi:confused2::tak:.

reklama
moj brat uzywa tylko wielorazowych pieluszek i od tego czasu mala nie ma odparzen, w ogole, ZERO.
mam obiecane dostac zestaw startowy, wiec zobacze co to za cuda :)
oni jakos nie narzekali na pranie, wrzucaja codziennie wklady do pralki i zaraz sa suche, a na wszelki wypadek zawsze maja pampersy :)

a to ich pierwsze dziecko, oboje mlodzi lekarze :)

U nas tez sie nie sprawdzil 'Jezyk niemowlat'... To znaczy... tak jak Fusia przeczytalam kilka razy przed urodzeniem... a pozniej to bylo wielkie 'nie'.

A takie ksiazki nie ciazowe? Ktos z Was moze lubi czytać fantastykę? W końcu nie samą ciążą kobieta żyje ;-)

no właśnie się zastanawiałam czy to tylko o ciążowych czy może o normalnych też ;)

z fantastyki dawno nic nie czytałam, ale lubię :)

ostatnio bardzo dziwną książkę Nicka Cave'a a potem luźną biografię Franka Lloyda Wright'a, fajnie napisana :) teraz będę czytać "Złego" Tyrmanda z polecenia męża :)

a z ciążowych to mam taką fajną Matka i Dziecko, mój synek kocha ją, bo są zdjęcia modelki od 3 do 9 miesiąca, a potem poród i wszystko pokazane :) i on uwielbia żeby mu tłumaczyć co tam jest i co się dzieje :)

And the Ass saw the angel moze? A Zly jesli dobrze pamietam to jest taaaaaaka wielka... Chyba mialam mieszane uczucia po przeczytaniu.

To jesli lubisz fantastyke polecam Kossakowska i Grzędowicza (wlasnie czytam kolejny tom Pana Lodowego Ogrodu).
No i Jakuba Wedrowycza (Pilipiuk). Co jakis czas do niego wracam, bo uwielbiam te historie o egzorcyscie bimbrowniku ;-)

wedrowycza moj mąż mówi, że mi może dać :) to sobie obczaję :)

a tamtą Cave'a też kiedyś czytałam, a teraz najnowsza The death of Bunny Munro...bardzo pojechana, takie trochę ćpuńskie wizje, ale fajna :)

Złego przeczytam to napiszę jakie wrażenia.

a z fantastyki, to ostatnio Ursule K. Le Guin odkryłam :)
ulubione za to zawsze były dla mnie Opowieści z Narnii, jako dziecko czytałam i mam duży sentyment :)

ja przeczytalam juz jako nastolatka...i pamietam, ze najwieksze wrazenie zrobil na mnie koniec (Podroz Wedrowca do switu moja ulubiona)... W domu mam gdzies jeszcze takie stare wydania ich..

NO i mi sie przypomnialo... jedna z moich ulubionych ksiazek:
American Gods - Neil Gaiman

reklama
Czytajcie, dziwczyny, póki mozecie...:tak:

Wiem, że bywa róznie, ale ja czytac uwielbiam- to dla mnie najwspanialszy sposób odpoczynku jednak odkąd jest Zosia nie mam na to czasu kompletnie:no: Mąż pracuje od 7.30 do 15.30. W domu jest na 16.30. Obiad, spacerek, zabawa, kapiel małej, karmienie i o 22ej padam na twarz. A w czasie popołudniowej drzemki mojej córci gotuje obiad i sprzatam i tak dzien mija. Dobija mnie to czasem. Musze sie chyba jakos przeorganizowac.

A z książek lubie obyczajowe. A ulubione, do których mam senyment wielki to "Jezycjada"- seria książek M. Musierowicz:tak:

Do góry