reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

Bardzo drogie te szczepionki. My kupujemy skojarzone ale i tak Kuba mial dwa wieczory po takiej temp powyzej 38 st...
Nasz Kuba przez te rota zmarnial...jeszcze gonie wazylam ale widac ze schudl. Nadrobi pewnie jak wroci do siebie z nawiazka ;-)
A Paula to chyba w gornej czesci siatki centylowej, bo nasz Kuba ( tydz temu 8380g) mial 50-ty centyl a dziewczynki maja inna skale :-)

reklama
Ja to w ogóle nic nie wiem z tej siatki centylowej...Patrze na nią i pewnie wtedy wyglądam jak idiotka:zawstydzona/y:jakieś smiszne kreski,kropki czarna magia;-)
Megusek ale ciesze się że z Kubusiem już lepiej:tak:

Ja jestem tu ubezpieczona w prywatnej kasie chorych, wiec na szczeście wszystkie wydatki małego zostana mi zwrócone, włącznie z jakimikolwiek lekami gdyby były potrzebne> ostatnio zabił mnie rachunek za jedna wizytę kontrolną, dwa szczepienia 475 Euro. A zwrot dopiero pod koniec roku. Dobrze, że odkładałam bo zapłacic musze teraz,

A co do wzrostu mamy juz 72 cm ( wyciagnął się Kuboszczak) a ważymy 8700. Jakoś teraz wolniej przybiera, koncentruje sie na wzroście.

Dziekujemy Kaira :-)

No to fajna kluseczka z Maji :-) Kuba Kubie wzrostem rowny ale lzejszy... musze go dzis zwazyc.

no my po szczepieniu :tak:sebastian wogole nie plakal odwazniak z niego:-)my kupujemy skojarzona pentaxim placimy 120 zl wiec nie malo:baffled:
moj seba idzie w wysokosc nie grubosc ma 70cm ale wazy 6500:-(wiec w porownaniu do waszych pociech to chudzina:-(zanieslismy mocz do badania czy nie ma jakiejs infekcji:baffled:zeby nie jadl ale on naprawde wpiernicza nie wiem gdzie on to chowa ale jak kupala zrobi to prawie takiego jak paula:-D

No faktycznie Ewa Seba szczuplak...nasz Kuba schudl tak jak myslalam...72 cm/8260 g ..a 2 tyg temu na szczepieniu wazyl 8360...pieronski ten wirus!

Oliwka ma ok.72 cm, waży 9 kg :szok:.Obwód główki 43 cm.A wszyscy się dziwią, że ja nazywam ją Potworek :-p.
A ze szczepieniami mamy spokój do 13 miesiąca :tak:.Cóż za ulga.Bo ciężko znieść wrzask Oliwki podczas szczepienia ;-)

Inna-nasze córy najmłodsze ale z wagą i wzrostem i obwodem główki idą "łeb w łeb":-) Podczas dzisiejszej wizyty i po zobaczeniu szczupłej Amelki mąż zadecydował, że naszą trzeba na dietę wziąć.:-D

reklama
Pola, ja też myślałam o jakiejś dietce dla mojego "maleństwa", tylko nie wiem czy są diety dla takich maluchów :laugh2::-D. No bo mój kręgosłup nie daje rady niestety, tym bardziej, że mam poważne skrzywienie kręgosłupa i każdy większy wysiłek = ból :baffled:.Może Potworka na siłownię zapiszę??Albo na aerobik??No bo pływanie już wprowadzam :-D (też dobre na odchudzenie :laugh2::laugh2::laugh2:)

Do góry