reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci w cm i kg

Bardzo drogie te szczepionki. My kupujemy skojarzone ale i tak Kuba mial dwa wieczory po takiej temp powyzej 38 st...
Nasz Kuba przez te rota zmarnial...jeszcze gonie wazylam ale widac ze schudl. Nadrobi pewnie jak wroci do siebie z nawiazka ;-)
A Paula to chyba w gornej czesci siatki centylowej, bo nasz Kuba ( tydz temu 8380g) mial 50-ty centyl a dziewczynki maja inna skale :-)

reklama
Ja to w ogóle nic nie wiem z tej siatki centylowej...Patrze na nią i pewnie wtedy wyglądam jak idiotka:zawstydzona/y:jakieś smiszne kreski,kropki czarna magia;-)
Megusek ale ciesze się że z Kubusiem już lepiej:tak:

Ja jestem tu ubezpieczona w prywatnej kasie chorych, wiec na szczeście wszystkie wydatki małego zostana mi zwrócone, włącznie z jakimikolwiek lekami gdyby były potrzebne> ostatnio zabił mnie rachunek za jedna wizytę kontrolną, dwa szczepienia 475 Euro. A zwrot dopiero pod koniec roku. Dobrze, że odkładałam bo zapłacic musze teraz,

A co do wzrostu mamy juz 72 cm ( wyciagnął się Kuboszczak) a ważymy 8700. Jakoś teraz wolniej przybiera, koncentruje sie na wzroście.

Dziekujemy Kaira :-)

No to fajna kluseczka z Maji :-) Kuba Kubie wzrostem rowny ale lzejszy... musze go dzis zwazyc.

no my po szczepieniu :tak:sebastian wogole nie plakal odwazniak z niego:-)my kupujemy skojarzona pentaxim placimy 120 zl wiec nie malo:baffled:
moj seba idzie w wysokosc nie grubosc ma 70cm ale wazy 6500:-(wiec w porownaniu do waszych pociech to chudzina:-(zanieslismy mocz do badania czy nie ma jakiejs infekcji:baffled:zeby nie jadl ale on naprawde wpiernicza nie wiem gdzie on to chowa ale jak kupala zrobi to prawie takiego jak paula:-D

No faktycznie Ewa Seba szczuplak...nasz Kuba schudl tak jak myslalam...72 cm/8260 g ..a 2 tyg temu na szczepieniu wazyl 8360...pieronski ten wirus!

Oliwka ma ok.72 cm, waży 9 kg :szok:.Obwód główki 43 cm.A wszyscy się dziwią, że ja nazywam ją Potworek :-p.
A ze szczepieniami mamy spokój do 13 miesiąca :tak:.Cóż za ulga.Bo ciężko znieść wrzask Oliwki podczas szczepienia ;-)

Inna-nasze córy najmłodsze ale z wagą i wzrostem i obwodem główki idą "łeb w łeb":-) Podczas dzisiejszej wizyty i po zobaczeniu szczupłej Amelki mąż zadecydował, że naszą trzeba na dietę wziąć.:-D

reklama
Pola, ja też myślałam o jakiejś dietce dla mojego "maleństwa", tylko nie wiem czy są diety dla takich maluchów :laugh2::-D. No bo mój kręgosłup nie daje rady niestety, tym bardziej, że mam poważne skrzywienie kręgosłupa i każdy większy wysiłek = ból :baffled:.Może Potworka na siłownię zapiszę??Albo na aerobik??No bo pływanie już wprowadzam :-D (też dobre na odchudzenie :laugh2::laugh2::laugh2:)

Do góry