reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

mi z lewej raz juz sie udalo wycisnac siare :)) bylam w szoku, bo to moje pierwsze Dzieciątko i jeszcze nigdy w zyciu nic mi z cycuszkow nie lecialo :) ale prawa nic mi nie chciala pokazac :p cisnelam jak mućkę na pastwisku ale bez efektu :confused: Także cukiereczku wszystko jest w normie :))

reklama
Położna mi radziła, żeby porostu nie masować brzucha bo pobudza się macicę i żeby nie dotykać sutków bo to wszystko przy szybsza poród.

Dokładnie tak jak mówi Cukiereczek - brzuszki zaczyna się masować dopiero około terminu porodu, tak samo piersi, wcześniej się nie powinno. Tak jak sex w ostatnim trymestrze nie jest do końca najlepszy, gdyż w spermie znajdują się prostaglandyny, które jakoś działają na macicę i mogą przyśpieszyć poród. To wszystko tłumaczyła mi ginka, żeby nie było, że taka mądralińska jestem ;-)
Pozdrawiam

Kurcze dobrze, ze o tym napsialyscie, bo ja bardzo czesto głaszczę mój bebziolek... jeszcze mój Synek będzie chcial szybciej wyskoczyc ... Oj nie! Ograniczam głaskanie :p:-p

Ja też już mam od jakiegoś czasu siarę w piersiach - to w pełni normalne. No i też z tego co wiem to nie powinno się nic wyciskać z piersi bo to może przyspieszyć poród. To z seksem i spermą pod koniec to też prawda. Prostaglandyny rozmiękczają szyjkę macicy z tego co pamiętam.

A ja przytyłam już 8 kg:) Dziś się rano ważyłam. Tak do 18 tyg. wolno na wadze przybierałam, dopiero teraz się zaczęło w sumie:) A w pasie już 100 hehe:-)

reklama
a ja dzis weszlam na wage i co malo oczy mi nie wyskoczyly.. na ostatniej wizycie bylo 63 a teraz 66,5 :szok: to wszystko wina tych paczkow i princess orzechowych :p hihi

Do góry