reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Ja się nie ważyłam. Zważe się u lekarza może. Pewnie z jakieś +6 już jest.
W pasie 96 cm, ale nie wiem ile było wcześniej, bo nie pamiętam.
Tyłek za to mi urósł o 3 cm. Świetnie po prostu.

Dobrze, że od dziś basen znów otworzony to może jutro się wybiorę, bo dziś to pewnie nie, bo znajomi się zapowiedzieli.

reklama
A ja dziś się ważyłam i szok szok szok normalnie w ciągu 2 tyg ( w ciągu tych 2 tyg brzuch mi wystrzelił oj oj) przybrałam na wadze 2 kg. A w sumie od początku ciąży 9 kg. Nie wiem jak to możliwe bo zachcianek nie mam, raczej dużo nie jadam a po 18 to juz wcale a waga idzie i to w zastraszającym tempie.... Ja nie chcę wyglądać jak słonica...;( Nie wiem co mam zrobić aby to jakoś regularnie i wolniej szło...

oj... chyba nie ma na to rady ;-) nie martw się będzie dobrze :-) najważniejsze żeby maluszek zdrowo rósł, a do swojej wagi to się wróci.

Kasia ZG ale jak tu jeszcze do porodu ponad 3 miesiące to ile jeszcze ja przytyję w sumie wyjdzie mi z 20 szok, koszmar, tragedia. Dobrze, że mąż trzyma mnie na duchu i ciągle powtarza, że świetnie wyglądam, i że tak musi być dla zdrowia dziecka. Jak by nie on to bym dawno ześwirowała na punkcie wagi ;/ ;/

hej dziewczynki

a ja co do wagi mam lekki stosunek w sensie że się tym nie przejmuję. Najważniejsze dla mnie jest maleństwo, a nadmiar kilogramów zamierzam zgubić, obiecałam sobie że nie dam się zapuścić ale póki co dziecko jest najważniejsze. Moja kuzynka przytyła bardzooo dużo w czasie ciąży i doszła do swojej wagi wystarczyło trochę samozaparcia i się udało tak więc dziewczynki będzie dobrze, damy radę :-)

reklama
Do góry