reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

mi z lewej raz juz sie udalo wycisnac siare :)) bylam w szoku, bo to moje pierwsze Dzieciątko i jeszcze nigdy w zyciu nic mi z cycuszkow nie lecialo :) ale prawa nic mi nie chciala pokazac :p cisnelam jak mućkę na pastwisku ale bez efektu :confused: Także cukiereczku wszystko jest w normie :))

reklama
Położna mi radziła, żeby porostu nie masować brzucha bo pobudza się macicę i żeby nie dotykać sutków bo to wszystko przy szybsza poród.

Dokładnie tak jak mówi Cukiereczek - brzuszki zaczyna się masować dopiero około terminu porodu, tak samo piersi, wcześniej się nie powinno. Tak jak sex w ostatnim trymestrze nie jest do końca najlepszy, gdyż w spermie znajdują się prostaglandyny, które jakoś działają na macicę i mogą przyśpieszyć poród. To wszystko tłumaczyła mi ginka, żeby nie było, że taka mądralińska jestem ;-)
Pozdrawiam

Kurcze dobrze, ze o tym napsialyscie, bo ja bardzo czesto głaszczę mój bebziolek... jeszcze mój Synek będzie chcial szybciej wyskoczyc ... Oj nie! Ograniczam głaskanie :p:-p

Ja też już mam od jakiegoś czasu siarę w piersiach - to w pełni normalne. No i też z tego co wiem to nie powinno się nic wyciskać z piersi bo to może przyspieszyć poród. To z seksem i spermą pod koniec to też prawda. Prostaglandyny rozmiękczają szyjkę macicy z tego co pamiętam.

A ja przytyłam już 8 kg:) Dziś się rano ważyłam. Tak do 18 tyg. wolno na wadze przybierałam, dopiero teraz się zaczęło w sumie:) A w pasie już 100 hehe:-)

reklama
a ja dzis weszlam na wage i co malo oczy mi nie wyskoczyly.. na ostatniej wizycie bylo 63 a teraz 66,5 :szok: to wszystko wina tych paczkow i princess orzechowych :p hihi

Do góry