reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Dziewczyny, ja mam takiego doła przez to jak wyglądam... Masakra jakaś...

Brzuch flaczek, okropne uda, które trzęsą się jak galareta, pryszcze na twarzy (o taaak kochane hormony), rozstępy na udach, pupa jakaś nie taka jak trzeba no i ogólne wyczerpanie mózgownicy... Czasami zastanawiam się czy nie lapie mnie jakieś baby blues, albo coś w tym stylu, bo zamiast cieszyć się macierzyństwem, robię wszystko mechanicznie, owszem, okazuję uczucia małej i starszej, ale jakoś nie jest tak jak trzeba... Nie jest tak jak z Zuzią. Naprawdę nie wiem co się dzieje. Piersi jak nie bylo tak i nie ma - przed porodem i 2 tygodnie po porodzie były ładne, a teraz - i tak są małe a poszły strasznie "w dół". nie mam się nawet komu z tego wygadać, bo przecież mężowi nie będę takich smutów mówić, bo on i tak nie zrozumie.

Chciałabym przejść na Dukana, bo po poprzednim porodzie ładnie schudłam, ale przeraża mnie jedzenie białka non stop, a poza tym nie mogę rujnować domowego budżetu, bo ta dieta to spory wydatek. poza tym mąż mi nie pozwala, bo Dukan robi niezłe czystki w organizmie od kamicy nerkowej, po anemię. A niedokrwistość to niestety moje drugie imię i nie mogę doprowadzić do tego, aby hemoglobina znowu mi drastycznie spadła. Także zostaje mi ruch (ale naprwdę nie wiem kiedy mam to robić) i cierpliwość. Waga jest taka sama jak sprzed ciąży, ale to ciało...

reklama
natalunia-nie jestes sama! ja tez mam dola z powodu mojej figury..ehhhh ten brzuchol mnie dobija! ja z kolei chce wprowadzic diete 100kcl- kiedys baaardzo mi pomogla, niestety teraz nie moge, bo karmie, ale jak tylko skoncze to sie wezme za siebie.
i jeszcze dobija mnie to, ze codziennie musze chodzic w dresie, bo do jeansow sie nie mieszcze:no:

Nataluna , Anielka ja też mam brzuchol jeszcze i jak teraz zaczęłam mniej jeść kaloryczne rzeczy tak moja Mama nawiozła mi dziś ciast ze 3 rodzaje i ciasteczek i małych pączusiów. Waga zamiast spaść stoi w miejscu i teraz się nie oprę tym ciastom. Do tego dała nam mięsa chyba pół zamrażalki i owoce.
Tak to nie mam rozstępów na szczęście, tylko koło pępka malutkie ze dwa. Żeby to mi w tyłek poszło a nie na tym brzuchu tak wisi ale Mama moja też miała tak samo, jak mnie urodziła a była szczuplutka. Widać to genetyczne jest u nas.
Od jutra zaczynam robić brzuszki...

natalunia anielka nie jestesie same...ja to w lustrze nie moge siebie ogladac...a nie daj boze ktos chce mi zdjecie zrobic to uciekam....tez mam wiszacy brzuchol rozstepy i celulit i cala szafe spodni ktore sa na mnie zamale :/ a twarz wyglada jak balon. i powiedzcie mi prosze gdzie ejst te -11kg?? no ok palce u rak mi schudly bo obraczke wlozylam:-D

mi też się moje ciało nie podoba.. moje cycki już wiem że będą do pasa :szok:... uda to jeden wielki cellulit :szok: ... ale jeszcze walczę.. tłumaczę sobie że jestem krótko po porodzie, że kobiety pól roku dochodzą do siebie, a niektóre nawet dłużej.. także Kochane damy radę !! będziemy w końcu ładnie wyglądać!

ja jak bylam mlodsza ( po pierwszej ciazy) szybko schudlam, ale tez bylam szczuplejsza.A teraz boje sie z racji wieku( zaraz skoncze 35), ze mi tak zostanie;-):-D...a rozstepami sie nie przejmuje, nie przeszkadzaja mi.

Anielkaa witaj w klubie, ja identycznie jak Ty :-D Wiek, druga ciąża, gruszba niż wcześniej :wściekła/y: Eh, czekam aż skończę karmić, wtedy dieta ścisła :crazy:
Pozdrawiam

niby przez 9miesięcy chodzi się w ciąży i przez 9 meisięcy dochodzi się do "normalności" jak to moja babcia mawia. Ale mimo wszystko, nie chce mi się nosić spodni o rozmiarze 44 dopóki mój tyłek nie wróci do normalnych rozmiarów. Od dzisiaj zaczęłam brzuszki, ale widzę, że chyba mięśnie nie do końca się zeszły. Zaczęłam też tańczyć ze starszą córką przy muzyce i mamy z tego dobrą zabawę. Muszę od rodziców przywieźć swojego orbitereka, ale dopóki Emcia będzie spała w wózku, nie mamy gdzie tego oritreka wstawić, także zostają mi ćwiczenia na pośladki, uda i będziemy tańczyć... ale mimo wszystko ciężko po drugiej ciąży zrzucić te kilogramy. Po pierwszej było łatwiej.

reklama
u mnie waga 56 stanęła w miejscu. biodra też mam większe niz przed ciążą- mam teraz 93 wcześniej 89, brzuch tez nieco większy- jest 78 było 67, bardziej przerażają mnie piersi- jak mały zje to sa takie obwisłe

Do góry