reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Ja w ciągu 5 miesięcy przytyłam 10 kg już ;p Ale po mnie tego nie widać ;] zawsze byłam chuda ( nawet z minimalną niedowagą) Moja teściowa mówi, że tylko po rękach widać, że grubsze.
Ale przynajmniej na jakiś czas kompleks małego biustu zlikwidowany :D ta radość, że mogę teraz większy rozmiar stanika ubierać :D
Też obawiam się rozstępów, na brzuchu i nogach grrr.
Ale u mnie w rodzinie kto nie urodził, to zawsze chudł bardzo i rozstępów nie miał, i ja mam taką nadzieję :)
Pozdrawiam was "grubaski" :D

reklama
ja używam Mustelii...po niej mam nie mieć ponoć rozstępów:p ale zobaczymy jak będzie w praktyce:D póki co dzielnie się smaruję dwa razy dziennie:D

Ja się szoruje codziennie taką szorstką rękawicą.
Na piersi używam fisan, a na resztę mustelę.
Czasem jak się cała wyszoruję i wymoczę to oliwkę... ale jakoś nie podchodzi mi jej zapach
Mam nadzieję, że coś to da ... Nigdy nie byłam taka pilna ;-)

to ja sie ladnie pochwale od poczatku smaruje brzuch by nie miec jeszcze wiekszych rozstepow od tych co powstaly ostatnio. Wczoraj drapie brzuch, bo cos swedzi i patrze a tam nowy rozstep sie zrobil:-p:laugh2: cos one mnie lubia;-)

ja mam jak na razie taki jeden malutki, zobaczymy czy kremy coś dadzą ;-)
dziś doszłam do wniosku, że pomimo że nie tak dużo przytyłam w ciąży to moja sylwetka stała się taka "potężna" wręcz zabudowana..

co do rozstępów to zauważyłam, że obok pępka zrobił mi się taki malutki rozstępik.. zaczęłam od początku 4miesiąca używać Foliacti z Pharmaceris. Dobrze się rozprowadza i ma taki delikatny zapach jak kremiki dla niemowląt - ciekawe czy pomoże :)

Ja stosowałam ten krem w I ciąży a na brzuchu mam panterkę. Na początku brzuch mi nie rósł za bardzo, a potem jak mały się zaczął wyciągać to skóra popękała z dnia na dzień i nic nie pomogło :-( Czytałam, że skłonnośc do rozstępów ma się w genach i jeśli ktoś ma predyspozycje to można na głowie stawać i nic nie pomoże temu zapobiec, a są kobiety które niczym się nie smarują i żadnych rozstępów po ciąży nie mają. Także ja już olałam sprawę i się tym nie przejmuję tak, bo wtedy się przejmowałam a g ó wno to dało :/

Ja też czytałam że rozstępy są dziedziczne. Na szczęście u mnie w rodzinie się nie pojawiały, ale nigdy nic nie wiadomo więc smaruje się codziennie od początku ciąży. Używałam balsam Palmers, Mustele, a teraz mam Perfecta Mama. Dla mnie ten ostatni jest najlepszy bo nie ma tak intensywnego zapachu i mnie nie drażni. Pozdrawiam :)))

moze sa dziedziczne, ale moja mama ich nie miala, nic nie robila przy duzych brzuchach - zadnych kremow itd,
mnie np wywalilo od razu jak nice nagle brzuch urosl i rozstepy - codziennie cos przybywalo

reklama
Ja stosowałam ten krem w I ciąży a na brzuchu mam panterkę. Na początku brzuch mi nie rósł za bardzo, a potem jak mały się zaczął wyciągać to skóra popękała z dnia na dzień i nic nie pomogło :-( Czytałam, że skłonnośc do rozstępów ma się w genach i jeśli ktoś ma predyspozycje to można na głowie stawać i nic nie pomoże temu zapobiec, a są kobiety które niczym się nie smarują i żadnych rozstępów po ciąży nie mają. Także ja już olałam sprawę i się tym nie przejmuję tak, bo wtedy się przejmowałam a g ó wno to dało :/
aż tak się nie przejmuję, co ma być to będzie.. przecież jakieś konsekwencje rosnącego brzucha muszą być ;) u mnie chyba bardziej te skłonności genetyczne są i do rozstępów i do nadmiernego przybierania na wadze ;D

Do góry