reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

..:: Młode Mamy Weteranki ::..

sali ja znam bardzo prosty przepis na biszkopt ... daję go na tortownicę albo tez i na kwadratowe ciasto bo rośnie duży
i przekładam kremem :-p

8 jajek , ubijasz białka , dodajesz 1,5 szkl cukru
i zółtka
do tego po szklance mąki zwykłej i ziemniaczanej i 2 łyzeczki proszku do pieczenia
miksujesz i gotowe :-p
piec w 180 st ok 30 min :-D

studzisz przekładasz keremem.. i mozesz walnąć opłatek na to :-p

ja uwielbiam piec ciasta , torty , zdobić... ahhhh moje życie :-)

Edit zapomniałam dodać że biszkopt wychodzi pyszny mieekki i nie jest suchy nawet jak sie przekłda kremem to nie trzeba go nasączać :-) jest idealny :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka;-)
miałam jeszcze wczoraj wieczorem do was zajrzeć ale poległam nie wiem o ktorej nawet z małą przy cycu:-D
Mi przez Lizę od wczoraj chce się kaszanki z cebulka z grilla:-D
Co do przeprowadzki cudnie by było z początkiem lipca się przeprowadzić;-) wkurzyłam się wczoraj bo płytki ktore wybrałam do łazienki się rozeszły...:dry: i muszę nowych szukać bo nigdzie takich znaleźć nie mogę, na podłogę wybrałam płytki ze strukturą drewna do kuchni i na korytarz a do jadalni musimy paneli dokupić z 10mk;-) bo miało być inaczej i wyszło że jednak jadalnia jest oddzielna:-D i tata barowy blacik mi wymurował żeby kuchnię oddzielić, jakieś łuki mi porobili:-p mówię wam samowolka tam panuję:-D w sobotę zobaczę jak oni tam pokombinowali:-p aaaaa na korytarz i do jadalni wybrałam limonkowy zielony, wali po oczach:-D

Snoopy no niestety uroku urządzania domu ale zobacz za miesiąc już będziesz u siebie daleko od trolli:p

Kamcia ojoj współczuję:/

Sali powodzenia w tworzeniu ;-)

Liza faktycznie 3 imprezki za jednym zamachem by były :tak:

Umi ja też mam takie "dzieciowe odchyły" ale też na krótko :-D i całe szczęście bo zaraz głupoty do głowy by przychodziły a tak zapas gumek grzecznie czeka na J :-D

Kamcia współczuje kochana i zdrówka :*

A co do @ to ja przed porodem okropnie cierpiałam mam mocno przerośnięty prawy jajnik, co 2-3 miesiące mdlałam, wymiotowałam, wyłam z bólu pomagały tylko końskie dawki leków rozkurczowych podawanych w pośladek na pogotowiu :no: wszyscy ginekolodzy rozkładali ręce, i od każdego słyszałam "poród panią uzdrowi" i mieli kurcze racje od czasu kiedy urodziłam @ to dla mnie pikuś w ogóle jej nie czuje od czasami cyce mnie uwierają ;-)

reklama
Mi tam jakoś specjalnie się nic nie zmieniło może że mam jeden dzień krócej czyli 6 dni... Przez pierwsze 2 dni strasznie mnie ciągnie i stać nie mogę ale da się wytrzymać;P

Do góry