reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Młode Mamy Weteranki ::..

sali ja znam bardzo prosty przepis na biszkopt ... daję go na tortownicę albo tez i na kwadratowe ciasto bo rośnie duży
i przekładam kremem :-p

8 jajek , ubijasz białka , dodajesz 1,5 szkl cukru
i zółtka
do tego po szklance mąki zwykłej i ziemniaczanej i 2 łyzeczki proszku do pieczenia
miksujesz i gotowe :-p
piec w 180 st ok 30 min :-D

studzisz przekładasz keremem.. i mozesz walnąć opłatek na to :-p

ja uwielbiam piec ciasta , torty , zdobić... ahhhh moje życie :-)

Edit zapomniałam dodać że biszkopt wychodzi pyszny mieekki i nie jest suchy nawet jak sie przekłda kremem to nie trzeba go nasączać :-) jest idealny :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka;-)
miałam jeszcze wczoraj wieczorem do was zajrzeć ale poległam nie wiem o ktorej nawet z małą przy cycu:-D
Mi przez Lizę od wczoraj chce się kaszanki z cebulka z grilla:-D
Co do przeprowadzki cudnie by było z początkiem lipca się przeprowadzić;-) wkurzyłam się wczoraj bo płytki ktore wybrałam do łazienki się rozeszły...:dry: i muszę nowych szukać bo nigdzie takich znaleźć nie mogę, na podłogę wybrałam płytki ze strukturą drewna do kuchni i na korytarz a do jadalni musimy paneli dokupić z 10mk;-) bo miało być inaczej i wyszło że jednak jadalnia jest oddzielna:-D i tata barowy blacik mi wymurował żeby kuchnię oddzielić, jakieś łuki mi porobili:-p mówię wam samowolka tam panuję:-D w sobotę zobaczę jak oni tam pokombinowali:-p aaaaa na korytarz i do jadalni wybrałam limonkowy zielony, wali po oczach:-D

Snoopy no niestety uroku urządzania domu ale zobacz za miesiąc już będziesz u siebie daleko od trolli:p

Kamcia ojoj współczuję:/

Sali powodzenia w tworzeniu ;-)

Liza faktycznie 3 imprezki za jednym zamachem by były :tak:

Umi ja też mam takie "dzieciowe odchyły" ale też na krótko :-D i całe szczęście bo zaraz głupoty do głowy by przychodziły a tak zapas gumek grzecznie czeka na J :-D

Kamcia współczuje kochana i zdrówka :*

A co do @ to ja przed porodem okropnie cierpiałam mam mocno przerośnięty prawy jajnik, co 2-3 miesiące mdlałam, wymiotowałam, wyłam z bólu pomagały tylko końskie dawki leków rozkurczowych podawanych w pośladek na pogotowiu :no: wszyscy ginekolodzy rozkładali ręce, i od każdego słyszałam "poród panią uzdrowi" i mieli kurcze racje od czasu kiedy urodziłam @ to dla mnie pikuś w ogóle jej nie czuje od czasami cyce mnie uwierają ;-)

reklama
Mi tam jakoś specjalnie się nic nie zmieniło może że mam jeden dzień krócej czyli 6 dni... Przez pierwsze 2 dni strasznie mnie ciągnie i stać nie mogę ale da się wytrzymać;P

Do góry