reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Metotreksat - ciąża pozamaciczna

Tak sobie mysle ze może w takim razie przy wyższych stezeniach bety badają ją po dwóch dobach ? Ja startuje z niskiego poziomu, najwyższy byl 122, potem spadal i przy 103 znaleźli cp. U mnie w sumie po dwóch dobach spadło to 20% tyle ze po 4 nieznacznie wzrosło , ale może to na skutek tego rozpadu komórek które wstawilam wyzej w artykule?
Ja miałam betę 1230 podczas podania mtx i szłam wg protokołu czyli 4 i 7 doba a potem co tydzień kontrola. Nie spędziłam ani jednego dnia w szpitalu (ale nie mieszkam w PL) tez czytałam o tym że te komórki które się rozpadają mogą produkować betę i stąd wzrost no ale nie zagłębiałam się aż tak.
@Bibi89 ja jestem na skraju zalamania psychicznego , nie mam juz jednego jajowodu, to moja ostatnia szansa a i tak będę się bała przezywac to 3 raz jesli uda sie zachowac drugi wiec na razie nawet gdybym nie dostala metotreksatu wstrzymuje sie z planowaniem. Trzęsę się jak galareta a to czekanie dobija. Myslalam nad jakimiś lekami uspakajacymi ale chyba musze miec ,,trzeźwy umysł,,
Myślałaś o badaniu drożności tego jajowodu który został? Nie wyobrażam sobie nawet jak się czujesz 😔 przykro mi...

reklama
Ja miałam betę 1230 podczas podania mtx i szłam wg protokołu czyli 4 i 7 doba a potem co tydzień kontrola. Nie spędziłam ani jednego dnia w szpitalu (ale nie mieszkam w PL) tez czytałam o tym że te komórki które się rozpadają mogą produkować betę i stąd wzrost no ale nie zagłębiałam się aż tak.

Myślałaś o badaniu drożności tego jajowodu który został? Nie wyobrażam sobie nawet jak się czujesz 😔 przykro mi...
Robiłam droznosc - jajowód drożny 😪

O rany koleżanko bardzo mi przykro 😭😭😭😭 Myślałam często o Tobie a tu przeżywam z Tobą .. Szok i niedowierzanie . Tulę Cię mocno ☹️☹️☹️❤️

Wczoraj (5 doba) pecherzyk byl juz wielkości 7x9 mm, dzis (6 doba) beta 19.2. Nie chce zapeszac ale chyba idzie w dobra strone (choc wolałabym oczywiscie inaczej no ale cóż). Zostawiam to dla osob w przyszłości - jednak beta przed 4 dniem moze skakać (oby nikomu nie musialy sie te informacje przydać). Warto jednak trzymac reke na pulsie. Dzieki za wszystkie slowa ❤️

Wczoraj (5 doba) pecherzyk byl juz wielkości 7x9 mm, dzis (6 doba) beta 19.2. Nie chce zapeszac ale chyba idzie w dobra strone (choc wolałabym oczywiscie inaczej no ale cóż). Zostawiam to dla osob w przyszłości - jednak beta przed 4 dniem moze skakać (oby nikomu nie musialy sie te informacje przydać). Warto jednak trzymac reke na pulsie. Dzieki za wszystkie slowa ❤️
Super spadek w takim razie! Jakkolwiek to brzmi... pęcherzyk będzie się wchłaniał powoli a za tydzień beta już będzie zerowa na bank.

No i jak widać nie bez powodu sprawdza się betę właśnie w 4 i 7 dobie a nie wcześniej.

Dziewczyny czy miała któraś z Was okropny katar i ból gardła po metotreksat? Dostałam dawke w środe wieczorem i od tamtej pory mam okropny katar. Nigdy nie choruje, wiec nie wiem czy to skutek uboczny, czy jakis zbieg okolicznosci…?

Dziewczyny czy miała któraś z Was okropny katar i ból gardła po metotreksat? Dostałam dawke w środe wieczorem i od tamtej pory mam okropny katar. Nigdy nie choruje, wiec nie wiem czy to skutek uboczny, czy jakis zbieg okolicznosci…?

Ja miałam covid, ale to raczej nie wina metotreksatu, a po prostu zarazili mnie pewnie nim w szpitalu :D

reklama
Proszę o porade i Wasze doświadczenia.
Mtx podany w środe 22.11, Hcg 740.
Wczoraj (niedziela 26.11) Hcg 1034.
Mam iść na powtórke badania krwi w środę.
Boję się, że nie bedzie spadać. Pytanie czy warto brać druga dawke czy lepiej operacja? Mialam operowana endometrize IV stopnia w marcu.
Dziekuje za wszelkie rady 💚

Do góry