reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Metotreksat - ciąża pozamaciczna

Proszę o porade i Wasze doświadczenia.
Mtx podany w środe 22.11, Hcg 740.
Wczoraj (niedziela 26.11) Hcg 1034.
Mam iść na powtórke badania krwi w środę.
Boję się, że nie bedzie spadać. Pytanie czy warto brać druga dawke czy lepiej operacja? Mialam operowana endometrize IV stopnia w marcu.
Dziekuje za wszelkie rady 💚
U mnie tak jak tu pisałam po podaniu mtx beta w pewnym momencie wzrosla ale z 82 na 85, u Ciebie jest dosc spory przyrost. Co do drugiej dawki czy zabiegu to raczej zadecyduje lekarz . Z drugim jajowodem wszystko ok? U mnie w tym poście to była druga pozamaciczna , pierwsza zakończyła się usunięciem jednego dlatego zależało mi aby drugi zachować, natomiast są przesłanki ku temu ze w tym jajowodzie jest później wieksze prawdopodobieństwo kolejnej cp. Jestes w szpitalu czy w domu? Jesli w domu to radzilabym Ci nie czekac do środy tylko sprawdzic jak najszybciej jak to wyglada w usg. A jesli pojawi sie silny ból to od razu do szpitala. Trzymaj się ❤️ w razie co jestem do dyspozycji

reklama
U mnie tak jak tu pisałam po podaniu mtx beta w pewnym momencie wzrosla ale z 82 na 85, u Ciebie jest dosc spory przyrost. Co do drugiej dawki czy zabiegu to raczej zadecyduje lekarz . Z drugim jajowodem wszystko ok? U mnie w tym poście to była druga pozamaciczna , pierwsza zakończyła się usunięciem jednego dlatego zależało mi aby drugi zachować, natomiast są przesłanki ku temu ze w tym jajowodzie jest później wieksze prawdopodobieństwo kolejnej cp. Jestes w szpitalu czy w domu? Jesli w domu to radzilabym Ci nie czekac do środy tylko sprawdzic jak najszybciej jak to wyglada w usg. A jesli pojawi sie silny ból to od razu do szpitala. Trzymaj się ❤️ w razie co jestem do dyspozycji

Współczuje Ci, że musiałaś przechodzic przez kolejna cp. Nie wiem, czy z drugim jajowodem ok, mam taka nadzieje 🙏
Usg mialam w poprzednia środe przed mtx, nie mam ostrych bóli. Jestem w domu, ale jakby cos sie dzialo to mam jechac do szpitala. Poczekam do srody wedlug zalecen na hcg i zobacze. Mam nadzieje, ze spadnie…

Proszę o porade i Wasze doświadczenia.
Mtx podany w środe 22.11, Hcg 740.
Wczoraj (niedziela 26.11) Hcg 1034.
Mam iść na powtórke badania krwi w środę.
Boję się, że nie bedzie spadać. Pytanie czy warto brać druga dawke czy lepiej operacja? Mialam operowana endometrize IV stopnia w marcu.
Dziekuje za wszelkie rady 💚

W teorii taki wzorst jest mimo wszystko normalny

Współczuje Ci, że musiałaś przechodzic przez kolejna cp. Nie wiem, czy z drugim jajowodem ok, mam taka nadzieje 🙏
Usg mialam w poprzednia środe przed mtx, nie mam ostrych bóli. Jestem w domu, ale jakby cos sie dzialo to mam jechac do szpitala. Poczekam do srody wedlug zalecen na hcg i zobacze. Mam nadzieje, ze spadnie…
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ✊✊

Ja miałam 2 dawki mtx.

Dziewczyny, dziekuje bardzo za wsparcie.
Dzisiaj dostalam wynik i beta spadla do 830 z 1030 po mtx. Zaczelam lekko krwawic…nie wiem czy to dobrze?
Mam wrocic za tydzien na badanie bety.

reklama
Do góry