reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
roksi a tą pierwszą pojedynczą dawkę podajesz już 2 miesiące? Jeśli tak to teraz podajesz podwojoną dawkę do momentu rozpoczęcia 10 miesiąca :tak:

dzieki dziweczyny bardzo mi pomoglyscie!jestem na etapie wycofywania cycusia i nie wiedzialam jak z tym mlekiem mod. ile razy dziennie i w jakich ilosciach!moja mala nie chciala zadnego mleka w koncu bebiko zasmakowala(chyba dlatego,ze jest slodkie), a ta kaszka glutenowa to, przepraszam za pytanie-moze tandetne!to z czego jest(tzn, jakiej firmy-i czy jest na niej napis glutenowa?bo ja przejrzalam swoje bobovity i tam nic nie ma napisane czy glutenowa czy nie(moze ja slepa!)a od kiedy wprowadzalyscie gluten?zgodnie z nowym schematem zywienia?

bogda musisz kupić np. kaszkę bananową lub mleczno-pszenną bobovity po 9 miesiącu. Przez 2 miesiace trzeba podawac dawke 2-3g na 100ml posilku, potem zwiekszamy do 6g na 100ml. A po 9 miesiącu normalnie przechodzimy na produkty glutenowe.

Powiem ci szczerze, że Hania już jest w 9 miesiącu więc podałabym jej gluten wg starego schematu - czyli za 2 tygodnie. Nie ma sensu teraz u ciebie iść nowym schematem.

Ja podaję na razie tylko ten w kaszkach, bo wiem ile dokładnie glutenu podaję, a ponoć bardzo ważne jest by w tej pierwszej dawce ekspozycyjnej były to tylko te 2-3 gramy. Ale niedługo zacznę podawać już skórkę od chleba, itp. ;-)

Może Karolek musi troszkę się przyzwyczaić i więcej czasu potrzebuje? Moja na początku w ogole kachy jeść nie chciała, ale po kilku próbach zaakceptowała ją :sorry:
Z owocami ze słoika je. Samą w sumie też je, ale bez przekonania i mniej jej zjada niż samego mleka.

roksi a tą pierwszą pojedynczą dawkę podajesz już 2 miesiące? Jeśli tak to teraz podajesz podwojoną dawkę do momentu rozpoczęcia 10 miesiąca :tak:
Jesteś pewna, że nie od 9-go miesiąca się daje już normalnie? Bo ze schematu tak wynika...

Z owocami ze słoika je. Samą w sumie też je, ale bez przekonania i mniej jej zjada niż samego mleka.

Jesteś pewna, że nie od 9-go miesiąca się daje już normalnie? Bo ze schematu tak wynika...
Agutek i blueberry obje macie rację. Agutek jeśli chodzi o dzieci karmione mlekiem modyfikowanym, a Ty blueberry jeśli chodzi o dzieci karmione piersią. No i zgodnie z tą teorią ja podaję już gluten normalnie (oczywiście z zachowaniem tych 2 miesięcy).

Może je mniej, bo to jednak chyba bardziej sycące jest?
Muszę w domku jeszcze raz przeanalizować ten schemat, ale wszystkie kaszki glutenowe są właśnie po 9 miesiącu, czyli od 10 miesiąca. A do tego czasu podajemy tą mniejszą dawkę. Przynajmniej ja to tak rozumiem ;-)

reklama
Do góry