reklama
Cookie_
Moderator
Pytanie czy wcześniej uczestniczy w życiu rodziny czy cały czas wszystko było na barkach żony. Zrozumiałam, z jej wypowiedzi że od początku nie liczył się z jej zdaniem i rodzicie wiedli prym.Ale ja go nie bronię - tylko staram się zrozumieć powody zmiany zachowania.
Może jest introwertykiem co dusi wszystko w środku. A obrywa się nie temu, co trzeba.
angeliskax
Moderator
A ja bym przestała jemu usługiwać. Sorry; ale nie jesteś jego służąca. Może sam odgrzać i sobie nałożyć. Może sobie sam zrobić kawę. Kim ty jesteś? Jego mamą? Mame ma pod nosem to niech idzie do niej, ona chce to niech sobie go obsługuje. Ja mojemu mężowi nie usługuję.
Podejrzewam, że rodzice go buntują.
A ty go trochę też zaczęłaś jak dziecko traktować.
Mam rację, czas to zmienićA ja bym przestała jemu usługiwać. Sorry; ale nie jesteś jego służąca. Może sam odgrzać i sobie nałożyć. Może sobie sam zrobić kawę. Kim ty jesteś? Jego mamą? Mame ma pod nosem to niech idzie do niej, ona chce to niech sobie go obsługuje. Ja mojemu mężowi nie usługuję.
angeliskax
Moderator
Tak, jeśli on sądzi że Ty nic nie robisz to pokaz że faktycznie nic nie robisz. Rób śniadanie, obiad i kolacje ale dla siebie i dziecka. Nie dla niegoMam rację, czas to zmienić
reklama
Cookie_
Moderator
Nie powinien mieć pretensji a jeśli tak to o co w końcu w domu nic nie robisz. Jemu rączki do dupki nie przyrosły, więc zrobi sobie coś do jedzenia czy posprząta w domuTak, jeśli on sądzi że Ty nic nie robisz to pokaz że faktycznie nic nie robisz. Rób śniadanie, obiad i kolacje ale dla siebie i dziecka. Nie dla niego