reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Sara, gratuluję dobicia do terminu :-D W Twoim przypadku cokolwiek się nie zdarzy będzie dobrze. :tak:
Volcan, to łożysko nie poszło Ci do góry?
Mnie chyba też czeka jednak fenoterol - jeżeli do jutra nie przejdzie ból miesiączkowy zaczynam brać.
Uciekam się położyć, dobrej nocy dziewczyny!

To gratulacje Julia!!!
Mam nadzieję, że wszystko przebiegło wporządku i bez komplikacji?
To pierwsze Twoje dzieciątko?

Ulenka@ pierwszego synka urodziłam w 36+6tc a teraz czekam:tak: niby termin mam na 18 marca ale jestem na podtrzymaniu i leże plackiem w łóżeczku

3mam kciuki Julia, abyś dotrwała do terminu :-)
Napewno nie jest Ci łatwo!! Ale już niedługo. Ciąża jest donoszona w 37 tyg. także jeszcze troszeczkę musisz wytrzymać!

Ulenk@ wiem że 37tc dlatego mój synek to wczesniak bo zabrakł nam jeden dzień:-D. ale zobaczymy wątpie że uda mi się dotrwać tak długo, ale dostałam zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płucek więc bedzie ok:tak:

A oczekujesz teraz córeczki czy synka?
Napewno będzie ok!!
Najważniejsze to nastawienie psychiczne i wiara w siebie i maluszka :-)

Hej dziewczynki:-)
Nie siadalam do kompa za bardzo ostatnio,bo czuje ze mnie rozwali:baffled: od srodka....nie wiem juz co jesc ..ale mam taki rozniesiony brzuch...maz mnie nakarmil smazonym kurczakiem z papryka i cebula..a ja glupai zjadlam:baffled:i teraz siedze i koperek pije...czuje ze zaraz pekne.

Co do konta to udowodnilam ze to nie ja poniewaz ta osoba robila zakupy w innej czesci Angli dokaldnie wtedy gdy ja wisialam na telefonie z bankiem i oni mi mowili ze wlasnie ta osoba placi w takim a takim sklepie taka i taka sume,a rozmawialam przez telefon domowy ,wiec sprawdzili gdzie mieszkam.W ten sposob ktos wyczyscil mi konto i zrobil olbrzymi debet.Cala sprawa rozwiazala sie w tydzien a bank oddal pieniadze w ciagu 3 dni.Teraz sie boje takich sytuacji,ebaya mam polaczonego z kontem i jak tylko chce cos wystawic (wystawilam kiecke od chrztu po corce pare dni temu)to od reki mam proby wlamow na konto:baffled:,ale ebay mi pisze wiadomosci ze sami wylapuja nieprawidlowosci i ze jest o.k.Internet to bardzo dobre miejsce dla zlodzieji niestety...
Kupilam mamie bilet lotniczy wlasnie :-),bedzie u mnie na dzien przed wyznaczona cesarka ,w czasie gdy bede lezala w szpitalu ona zajmie sie corka ,a jak wyjde ze szpitala to jeszcze tydzien pomoze w domu-ciesze sie bardzo.
Dziewczynki mi tez juz ciezko dzwigac brzuszek..ale juz blizej niz dalej.

Hej ja też w pierwszej ciąży brałam fenoterol i po odstawieniu urodziłam na drugi dzień nie wiem dlaczego pan ordynator w szpitalu kazał mi go odstawić bo byłam w 36 tyg i przebywałam na oddziale już tydzień może myślał że jeszcze poczeka maly pare dni a on chops i jest wcześniaczek ale jest wszystko ok . Może teraz mały też się bedzie chciał pospieszyć, na razie mam twardnienie brzuszka i to coraz mocniejsze za tydzień wizyta na razie biore aspargin i nospe ale nie zauważyłam że skończył mi się aspargin i dziś nie brałam więc może dlatego mam dziś taki brzusio

reklama
Z tego co mi lekarz tłumaczył to po Fenoterolu dziecko puchnie i przeważnie karzą odstawiac około 36tc żeby opuchlizna dzidziusia zeszła, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Nie znam się, co lekarz to opinia - niestety

Do góry