reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Tak wogóle 2.02 na wizycie u ginka, będę miała ustalane szczegóły cesarki, wiem tylko, że moją Natusie będę prawdopodobnie tuliła w objęciach 7-10 dni wcześniej przed terminem, tzn.albo 4.03. albo 6.03 takie opcje wchodzą w grę, szczerze wolałabym żeby ten pierwszy termin był brany pod uwagę, ale to wszczystko zależy od Niej, od Jej wagi.
Bliższe szczegóły za dwa tygodnie...napewno dam Wam znać ;-):tak:

reklama
Kasiullka - doskonale Cię rozumiem... My z m wybraliśmy się w sobotę na spotkanie ze znajomymi ze studiów, byliśmy tam dosłownie 1,5 godziny, po jakiejś pół godzinie zaczęłam się tak wiercić, wogóle usiedziec nie mogłam, a do na prawą stronę, a to na lewą, a to wychylona do przodu a to do tyłu, wszyscy na mnie jak na wariatkę patrzyli, a ja już siedzieć nie mogłam :DDDDD
Nie wspominając o tym, że do kina czy do teatru też już się nie wybieramy. W teatrze w grudniu było to samo - usiedzieć do przerwy tą godzinę to była katorga. Niby fotele wygodne, a ja z boku na bok. Myślałam, że ludzie dookoła mnie wyproszą :-)

kasia...hehe obsmiałam sie jak fretka....jak czytałam to dosłownie jakbym siebie widziała...w nocy jestem władca poduszek-spie z 5! 3 miedzy nogami, jedna mała pod głowa, i jasiek pod plecami....kosmos po prostu!

Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, choć stara jak świat z dwójką własnych dzieci, trzecim "prawie" moim i najmłodszym, na którego właśnie czekamy ( to już 34 tydz!!!)
Chyba wszyscy w domu mają mnie już dość...bo zaczynam panikować, jakby to było moje pierwsze dziecko :-). Niestety mały leniwiec leży głową do góry i pewnie grozi mi cc, co wywołuje u mnie dreszcze. Pozdrawiam, Anka

Odesoalam i odebralam wyniki moczu i morfologii wraz z glukoza,WR i antyHBSem-wszystkie sa dobre:)RBC 3,85 HGB 12,1,inne parametry norma,antyHBS i WR ujemne.Czyli to moje spanie nie wynika na szczescie z oslabienia bo zaczelam myslec czy mi morfologia nie zjechala,gdyz mowi sie ze duza spia osoby chore lub oslabione.Kitki - dobrze ze wszystko z corcia OK i jak ladnie rosnie!Edis - nie cierpie remontow,ciesze sie juz mamy za soba ale popieram-efekt koncowy wynagradza wszystko.maniulka-wypoczywaj sobie poki mozesz moja droga.kasiulka - hihi zabawny opis,ciekawe czy ja sie bede dzis nadawala do ludzi-ciezko mi w pozycji siedzacej wiec zamierzam przyjac po pewnym czasie pollezaca;)Ja mam miec cesarke az 10-14 dni wczesniej niz termin.Jutro powinnam wiedziec dlaczego tak wczesnie (chociaz juz mam tak dosc uciazliwego brzuszyska ze czemu nie),czemu ide wczesniej do szpitala i kiedy konkretnie,wymagluje ginke pytaniami wzdluz i wszerz.Teraz znikam i chyba az do jutra,bo popoludnie i wieczorek mam zajety.

Do ludzi to się już nie nadaje napewno, to za dnia, w nocy natomiast nie nadaje się na spanie z mężem, do dzisiaj zastanowiam się czemu mnie mój mężuś jeszcze nie wygonił do innego wyrka, albo sam się nie wyprowadził...w nocy to "tańce w łóżku odprawiam", kulam się z boku na bok, co 5 min. opierając się przy tym o niego, bo mi tak lepiej niż jak się opieram o poduszkę...biedny tyle już siniaków mu zrobiłam...:-p

witam!!!
Nadrobilam wszystko a przyznam szczerze ze sporo tego bylo:-).
Kasiullka no teraz coraz gorzej nam bedzie z siedzeniem u mnie sie zaczyna,jeszcze jak siedze na kanapie to w miare ok,ale na krzesle to koszmar.
sara super ze z wyniki ok.
Justina a le okropna baba z tej Twojej tesciowej,ale na szczescie chlopa masz wyrozumialego i sie jej nie daje.
Modroklejka jak maz chory to cale lozko masz dla siebie:-)ale dobrze ze spicie osobno lepiej dla "Was"
Maniulka super ze juz ferie,razem z synkiem bedziecie mogli poleniu****owac dluzej.a tak swoja droga to dobry ten Twoj synek,czytalam ze poszedl z psem i po pieczywo:-)
Edis wspolczuje kurzu pod czas remontu i sprzatania,ale liczy sie efekt koncowy:-)
Anawoj witaj wsrod nas:-)
Vinniki takich buleczek z kruszonka to tez bym zjadla:-)rozkrecasz sie hehe

pewnie i tak kogos pominelam,ale pisalam wszystko z pamieci:-)
nie dawno wstalam.Cos mialam problem ze spaniem w nocy ale za to jak maz poszedl do pracy to zasnelam i wstalam o 11:szok::szok::szok:,ale czuje sie strasznie zmeczona.
Wczoraj bylismy na zakupach i mamy chyba juz wszystko.
O tym moze na watku zakupowym.

Hej dziewczynki,
dawno mnie ni było, a to za sprawa tego iz 9 dni spedziłam w szpitalu. W sobote tj. 10.01 zlapal mnie taki bol nerki, ze maz zawiozl mnie do szpitala.Tam mnie tez od razu zostawili. W nocy doszla do tego wysoka goraczka,ktorrej lekarza poczatkowo nie potrafili zbic. Dzisiaj wrociłam do domu.Już jest dobrze, alejeszcze jestem osłabiona. Podobno w ciazy czesto pojawi sie bol nerek. Mam jednak nadzeje, ze teraz juz wszystko bedzie dobrze.
Acha w szpalu lekarka potwierdziła,ze nasz dzidzius bedzie chlopczykiem,Powiedziala tez ze wazy okolo 2 kg.

Kurde dziewczyny ja mam teraz ze snem przesrane. kłade sie ok 22 ale w nocy przeżywam mękę bo mi moja mama się śni. Jak byłam w 3 miesiącu to zmarła i jakos od kilku dni nie moge sobie znalezc miejsca i niewyspana i zla chodzę. do tego maly sie tak wypycha ze drepcze jak kaczka. najgorzej w pracy jest wystać. Do tego nie umiem z mężem pogadac o moich znach bo on sam stracił ojca i jakoś tak nie potrafię zacząć tematu bo na sama myśl płacz mnie dopada. A do tego ta posrana teściowa. ani oparcia w niej nie mam ani kolezanki. wręc zprzeciwnie. Z tego wynika, że życie rzuciło mnie na głęboka wodę. Musimy ze wszystkim radzic sobie sami. Jedynie mój tatko nam pomaga i finansowo ile moze i jakos zadzwoni porozmawia itd.

Sara super, że masz dobre wyniki, ja Anty HBS robiłam poltora miesiacu temu i WR wyszły ujemne. jedynie co ginekolog mi proponowal jeszcze do szpitala to wymaz z pochwy ponieważ mam cukrzyce i jest zwiększone ryzyko złapania syfu jakiegos. nie iwme czemu ale az wstyd mi isc na badania jak sie okaze ze cos mam :szok: :szok: chociaz się myję regularnie :-D :-D i nie wkładam sobie brudnych przedmiotów hihihi.

Poza tym posiew moczu i w zasadzie jestem gotowa do porodu.

reklama
ja teraz miałam wymaz z pochwy... tu chodzi o jakąś baktereie która dla nas nie ma większego znaczenia ale może zaszkodzić dziecku podczas porodu... tak mi tłumaczył lekarz z kliniki w której mam rodzić to jest badanie obowiazkowe u nich

Do góry