reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Jak będziesz coś wiedziała, to podziel sę informacjami z pierwszej ręki:-) bo ja czytałam trochę w necie, ale takie świezutkie info są o wiele lepsze:-D

reklama
Dziewczyny, mozna tu przeklinac? jak tak to @#$^^$###$%^&^^&%$ !!!!!! Tesciowa mnie wkurrr i mam cisnienie milion piećset! bezczelna dzwoni do mezulka zeby ja zawiezc na zakupy a w domu jej ojciec siedzi i synek wielki zasrany student ekonomii. oczy niedlugo mu wypadna ale od goier komputerowych a nie od nauki bynajmniej. A co lepsza kamil ma ja zawiezc do biedronki ktora jest ulice nizej niz ona mieszka! a my musimy przez caly lblin do niej dojechac, bo jej tato zanim sie zbierze to sklep jej zamkną wiec woli go nie prosic a karol ma baaardzo wazne kolokwium i musi sie uczyc. żeby sie smarkacz nie zesral. tydzien temu bylo to samo, my na zakupy po lozeczko a ona sie wtrynia bo musi do ubojni jechac po jakies mieso! damn :|

Mąz mowi ze musi sie uczyc bo jutro jedzie w delegacje do warszawy i musi sie przygotowac a ona tekst ze pewnie z justyna i tak bzdurami sie zajmujecie a jak jej niue zawiezie to zebysmy pamietali, ze juz wiecej nam nie pomoze. I tu doznałam wczesnej fazy zawału. nie dostałam od niej zasranej zlotowki, tak jak wczensiej pisalam ze lozeczka dla dziecka nie kupi bo ja nie stac, ale garnki w zepterze sobie kupuje i tipsy co 3 tygodnie zmienia. zasrana modnisia. nie nawidze jej!

Ustaliłam z mezem ze ostatni raz pojedzie i ustali z nią zasady jakie odtad beda panowac. i bratu swojemu tez conieco powie. Bo ja sie to powtorzy to ja wkrocze w akcje i bedzie wojna. taka na dobre i na zle. bo do tej tlenionej blondyny nie mam zamiaru reki wyciągac pierwsza. wogole nie lubie jej i nie chce jej widziec. psuje wszystko co czlowiek buduje planuje i zamierza.

Sara no to jak bedziesz wiedziala to daj znac moze biora cie tak wczesnie bo musza porobic badania wszytskie a z tego co pisalas masz tez zalecenie od kardiologa na cc wiec pewnie serducho Twoje bedzie tez badane dokladnie i dlatego tak wczesnie masz sie wstawic bedzie dobrze;-)
CC to nic strasznego poza tym ze pozniej uczucie jest nieprzyjemne lezy sie z cewnikiem czasem i dren zakladaja kroplowki i ten worek z piachem na brzuchu dokladnie na ranie tam niska czujesz jak leci ci tam miedzy nogami i juz wtedy musisz sie lekko uniec by zmienili ci legnine dasz rade wszystkie daja :tak:a po kilkunastu h bedzies\z odlaczona od tego wszytskiego i czas na pierwszy siad i pozniej powoli chodzic trzeba po 5 dobach kiedys tak bylo teraz nie wiem wypuszczaja:tak:ja mialam 12 szwów a samo zdjecie hmm nie bardzo mile wspominam:tak:teraz o jak soie przypominam to nie czuje juz takiego bolu i tak naprawde nie jest to takie straszne;-)

Justina84 kochana wyluzuj polowa kobiet ma takie problemy z tesciowymi wiec pociesz sie kochana nie ejstes sama:happy2:

Nika na gardlo to tantum ,septolete,hollsy i wszystko to co hommopatyczne mozesz plukac woda utleniona lub szawią:sorry:
a ja leze i tylko z boku na bok sei obracam nie mam jakos sily ja juz chce dojsc do formy a tu czuje sie wypompowana:confused::eek::sorry:

A jesli chodzi o cukrzyce i wskazania do cc
to tak czytalam o tym co wywnioskowalam ze zalecane jest cc gdy u kobiety pojawila sie cukrzyca ciazowa lecz w praktyce to tylko lekarz prowadzacy moze skierowac i zadecydowac o tym iz jego pacjentka nadaje sie na cc bo ma cukrzyce malo jest lekarzy ktorzy tak robia i bardzo duzo kobiet rodzi sn majac cukrzyce
znam jedna moja kolezanka miala i rodzila sn
Dziwne ale u nas wszytsko jest pomieszane:confused:

Czesc ciezaroweczki:-p:-p
Jestem juz na swoim nie iwem czy pisalam ale wynajelismy z mezem mieskzanko i sie w koncu przeprowadzilismy:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Co prawda padam na buzke ale tak naprawde 3/4 rzeczy zrobil moj maz a ja lezalam..
Bylam u gina i ku mojemu zdziwieniu pozwolil mi rodzic naturalnie:-):-):-):-):-):-):-):-):-) powiedzial ze bez problemu wsyztsko sie zagoii i nie ma przeciwwskazan co mnie naprawde ucieszylo.. Po tej operacji wiem co to narkoza ciecie dreny itp i nie chcialam cc mam nadzieje ze ominie mnie to..

Justina84 wspolczuje ci tesciowej ja tez nie mam najlepszej ale dzieki bogu mieszka 40km ode mnie a teraz poleciala do swojej corki do niemiec wiec kontakt 0. Jest troszeczke falszywa no i udaje jak to ona bardzo mie lubi hehe az czasami z podziwu wychodze jak ludzie potrafia byc falszywi.. Ale dzieki bogu teść jest zlotym czlowiekiem i tak naprawde nadrabia za nia :-p:-p
Ide lezec bo troche szwy mnie rwia:-(
Pozdrawiam i caluje buzkaaaa

No tak a ja mam dzisiaj dzień lenistwa nic mi się nie chce pranie juz wyschło ale prasować się nie chce ale musze się wziąsc tylko może później trochę:-D
malineczka24 super że już na swoim :-)
Truda23 ciekawe jak to jest muszę się spytać tylko kogo ginki czy mojego lekarza od cukrzycy ja to już sama nie wiem co wolę, wczesniej w ogóle nie myslałam o cc ale ostatnio mnie jakos tak naszło chyba to jednak ten strach :tak:
Justina84 ale babsko dobrze że człowiek nie wiąże się z tesciami jak ich nie ma ochoty oglądać to po prostu ich nie odwiedza i tyle no chyba że ktos mieszka z nimi ale jeżeli daje rade to znaczy że nie jest tak źle :tak:
Ja na gardło też polecam holsy,mi pomagają :cool2:

Witajcie, ja znowu weekend odwiedzinowy. Wczoraj byliśmy na imieninach mojej szwagierki i tak, jak przypuszczałam było bardzo fajnie. Jedzonko pyszne i w ogóle miły wieczór. A najśmieszniej było jak 4 letnia Gabrysia pyta mnie: ciociu, mogę Ci usiąść na kolankach tylko ja się sama wdrapię a ty mnie nie podnoś bo by dzidziuś w brzuszku płakał:-)

A dziś odwiedziliśmy moją siostrę i jej synka – 11 stycznia skończył 3 miesiące i aż to niewiarygodne dla mnie jak takie maleństwa szybko rosną.

Vinniki – super, cieszę się tym Twoim powrotem do aktywności – aż się uśmiechnęłam.

Sara – Ty to już tak blisko do spotkania z Twoją córeczką, że aż Ci zazdroszczę. Ale mam nadzieję że moja Mała nie pośpieszy się zbytnio i do tego 38 tyg. dotrwa w brzuszku.

Justina – rozumiem, też bym się wkurzyła. Ale musisz próbować nabierać dystansu – ważne, że masz rozsądnego męża, który też dostrzega problem i porozmawia.

Hej
My dzisiejszy dzien spedzilismy nad morzem,slonko sliv=czne ale chlodno tylko+8 stopni a odczuwalne bylo chyba 0 st.C
Justina ,nie denerwuj sie ,tesciowa nie rodzina ;-).Jak nie poskutkuje rozmowa z mezem to sama jej pwoiedz co Cie boli ,ja tak zorbilam z moja i juz 2 lata nie rozmawiamy:-D:-D:-D(bo jak ja moglam jej tak wygarnac:-Dprzeciez powinnam sie jasnie pani hrabianki spytac chyba czy moge:-D).
Truda a o jakim ty worku z piachem po cesarce piszesz:szok:?Czy ja cos zle zrozumialam?

Hej wszystkim jak zawsze się rozpisałyście i troche czau minęło zamim przeczytałam wszystko .Miałam dziś super dzień byłyśmy z siostrą i z dziećmi na balu , mały się wyszalał wyskakał iteraz śpi .
Jutro mam wizytę u gin i u diab i zapytam ich co do wskazań na cc przy cukrzycy , choć któraś pisała że wskazniem jest poprostu duza waga dziecka ale zobaczymy co powiedzą lekarze jutro dam wam znać z pierwszej ręki.

reklama
KasiulkaW moja dzidzia jak na razie należy do sredniaczków więc chyba cukrzyca jeszcze nie dała o sobie znać u mnie jeszcze dochodzi tarczyca i nadcisnienie tez na kolejnej wizycie pogadam z ginką co ona na to wszystko wolała bym miec czas na oswojenie się wrazie cc bo to jak dlamnie cos innego
Za oknem leje,+2 c nic mi się nie chce jestem jakas nieprzytomna oczywiscie nic nie zrobiłam prasowanie leży tzn.wisi bo nawet mi się go sciągnąć nie chciało :tak:
miotlica fajnie że miło zleciał weekend :-)u mnie tylko nudy;-)
M*R*i KasiulkaW dzionek udany tylko pozazdroscic :-)

Do góry